Discover the finest spaces
Delen

Het ultieme jaaroverzicht: de nieuwe locaties van 2018

In het jaar 2018 hebben we weer vele tientallen locaties voorbij zien komen op GreaterVenues.com. Gloednieuwe locaties? Check. Vernieuwde locaties? Ja! Nog te bouwen locaties? Zeker! En locaties met een bijzonder verhaal? Stuk voor stuk. Ben je bang dat je een locatie hebt gemist? Niet gevreesd, want in dit artikel komen alle nieuwe eventlocaties nog één keer voorbij!

PESTANA AMSTERDAM RIVERSIDE HOTEL

Foto: Pestana Amsterdam Riverside

Amsterdam is een nieuw vijfsterrenhotel rijker. Pestana Hotel Group opende begin dit jaar het nieuwe luxe hotel Pestana Amsterdam Riverside. Het hotel is gevestigd in het monumentale pand van het oude stadsarchief van Amsterdam, fraai uitkijkend over de Amstel. Inmiddels is het gehele pand gerenoveerd en heropend, inclusief 154 kamers en appartementen, een spa- en welness-centrum, ruim 400 vierkante meter aan vergaderruimte, een monumentale balzaal en restaurant ARC. door chef-kok Peter Lute.

KANAAL30 – UTRECHT

Foto: Kanaal 30

Op zoek naar een locatie met een creatieve en ondernemende sfeer? Kanaal30 in Utrecht is een nieuwe ontmoetingsplek aan het Merwedekanaal voor ondernemers en bedrijfsleven. De locatie is gevestigd in het pand van een voormalige drukkerij, dat volledig is vernieuwd. In een bruisende, lichte omgeving zijn twee hallen met bijzondere werkplekken in containers, kassen en keten waarin creatieve ondernemers als fotografen, vormgevers en videomakers hun intrek heben genomen. Én het is een eventlocatie voor groepen van 2 tot 200 personen. Ook mooi: laat je entertainment, catering of creatieve workshop verzorgen door de ondernemers in het pand!

DE PATRONAGE

De Patronage

Het is volgens de oprichters dé nieuwe creatieve event hotspot in de omgeving van Amsterdam: de film-, fotostudio en evenementenlocatie De Patronage. Op het Hembrugterrein, aan de rand van Amsterdam, ligt deze locatie die gevestigd is in een oude munitiefabriek. Bijzonder is de belofte die de locatie doet: dat je hier altijd geprikkeld zal worden door de aanwezigheid van creatie, in welke vorm dan ook.

HET SPAANSCHE HOF – DEN HAAG

T Spaansche Hof

Het Spaansche Hof in Den Haag is heropend na een grondige restauratie en restyling van het interieur. Authentieke ornamenten werden met zorg gerestaureerd, terwijl de rest van de locatie werd voorzien van eigentijds meubilair en moderne faciliteiten. Het monumentale stadspaleis was al jaren populair als trouwlocatie, maar moet nu ook de zakelijke markt bestormen.

THE GREEN HOUSE – UTRECHT

The Green House
The Green House in Utrecht. Fotocredit: Cepezed

Vlak achter het Centraal Station van Utrecht aan de Jaarbeurszijde opende onlangs The Green House. Een opvallende locatie in een pand met een bijzonder concept; The Green House is namelijk volledig circulair. Bij de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. En er worden zo veel mogelijk producten geleased of geleverd naar gebruik; ze blijven daarmee in bezit van de leverancier, met een volledig circulair businessmodel als resultaat. Het meest opvallende is misschien wel dat er ook al een plan is voor het einde van de locatie: The Green House wordt na 15 jaar passend bij het tijdelijke en circulaire karakter gedemonteerd en elders opnieuw opgebouwd.

DEDAKKAS – HAARLEM

DeDakkas Haarlem
Fotocredit: Helene Wiesenhaan

De sfeer van een strandtent naar de binnenstad van Haarlem brengen, dat was de droom waar het voor de drie ondernemers Dennis, Victor en Jeroen mee begon toen ze op het (bijna altijd lege) dak van de parkeergarage stonden. En die droom is, mede met dank aan een succesvolle crowdfunding campagne, uitgekomen. Eindelijk, na vier jaar, wordt DeDAKKAS feestelijk geopend.

JONGERIUS KANTOOR – UTRECHT

Utrecht is opnieuw een bijzondere evenementenlocatie rijker: het monumentale Jongerius Kantoor, gelegen achter de beroemde Villa Jongerius, opende na een ingrijpend restauratietraject dat drie jaar heeft geduurd. Net als de Villa wordt het Kantoor in gebruik genomen als locatie voor meetings en events.

QO – AMSTERDAM

QO is hét nieuwe lifestylehotel in Amsterdam, ontstaan uit een passie voor duurzaamheid en de overtuiging dat reizen altijd een plezier moet zijn. Een must see, alleen al vanwege de innovatieve duurzame toepassingen. Neem de ‘levende’ gevel die zich automatisch aanpast aan de weersomstandigheden en de gasten. Geniet in de twee Dutch Cuisine restaurants van producten uit de eigen kas op het dak. Met het gemak van OV naast de deur, ruime parkeerfaciliteiten en de ligging binnen 10 minuten van het centrum, de RAI en Johan Cruyff ArenA, is dit een ideale plek voor meetings & events en incentive programma’s.

VEN – AMSTERDAM

Park Inn by Radisson Amsterdam-5

Amsterdam heeft er een nieuwe meeting-hotspot bij: VEN is eindelijk open! Na een lange verbouwing is het voormalige KPN-hoofdkantoor bij station Amsterdam Sloterdijk getransformeerd in een plek waar verblijven, meeten, eten en ontspanning samenkomen. Én waar we een indrukwekkend congrescentrum vinden, in het hier gevestigde hotel Park Inn by Radisson.

DE LASLOODS – VLISSINGEN

Llasloods Vlissingen

Een fraaie industriële loods, aan drie zijden omringd door water. De Lasloods in Vlissingen heeft verschillende bestemmingen gehad. De nieuwste bestemming: evenementenlocatie! De loods ligt in de vissershaven en is na een flinke renovatie geopend als maritieme en industriële locatie voor beurzen, bedrijfsfeesten of andere evenementen.

SOHO HOUSE – AMSTERDAM

Soho House, Amsterdam
De bioscoop. Foto's: Soho House

Het exclusieve hotel Soho House is onlangs geopend in het pand van het voormalige Bungehuis in de Spuistraat in Amsterdam. Alleen leden mogen gebruik maken van het zwembad, dakterras, de bioscoop en de fitnesszaal. Maar de begane grond is toegankelijk voor iedereen, en daarmee ook af te huren voor vergaderingen of events.

HOTEL JAKARTA – AMSTERDAM

Hotel Jakarta Amsterdam
Fotocredits: Hotel Jakarta Amsterdam | Sander Baks

Een hotel met een ongekend groen en duurzaam design, op een prachtige plek in Amsterdam: Hotel Jakarta maakt indruk. Buiten heeft het hotel een prachtig uitzicht over het IJ, binnen is het licht, open en groen. Het hoge atrium met overdekte botanische tuin levert niet alleen mooie foto’s op voor Instagram – het is ook een verrassend exotisch achtergronddecor voor je meetings en events. De drie flexibele meeting rooms zijn aan elkaar te koppelen tot één grote event space van 245 m2 en zijn net als de rest van het hotel ingericht in een fraaie Indonesische stijl.

ROOM MATE BRUNO – ROTTERDAM

Room Mate Bruno
Foto: Room Mate Bruno

Het is waarschijnlijk de locatie met het meest spraakmakende interieurontwerp dat wij ooit zagen: Hotel Room Mate Bruno. Voor dit hotel transformeerde het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier in Rotterdam tot een opvallende hotspot met een extravagant karakter. Het concept is tot in de puntjes uitgevoerd, van de 217 hotelkamers tot de 9 vergaderzalen en de industriële Eventhal.

THEATER HET SPEELHUIS – HELMOND

Het Speelhuis, Helmond

Het Speelhuis heeft wat roerige jaren achter de rug. Op 29 december 2011 brandde het oude theater, dat ontworpen was door Piet Blom, compleet af. Het theater kon toen tijdelijk terecht in de Onze Lieve Vrouwekerk, die destijds ook nog in gebruik was. Na 13 maanden was de eerste voorstelling er al te zien. Doordat het Speelhuis zo goed bleek te passen in de kerk, werd in 2015 besloten om het theater er definitief te laten vestigen. Omdat er meer capaciteit nodig was, werden architecten Van Dongen en Koschuch ingeschakeld om het nieuwe Speelhuis te ontwerpen.

BUITENPLAATS DOORNBURGH – MAARSSEN

Buitenplaats Doornburgh
Fotocredit: Maylan van der Grift

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen werd opnieuw ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep en blijft de komende jaren in transitie. De locatie wordt ontwikkeld tot een uniek concept: een buitenplaats voor kunst en wetenschap. GreaterVenues werd vrijdag uitgenodigd om tijdens een exclusieve preview de mogelijkheden voor meetings en events te bekijken.

POSTILLION HOTEL EN CONVENTION CENTRE – AMSTERDAM

Met 17 gloednieuwe vergaderzalen, een grote plenaire zaal en diverse expositieruimten heeft de locatie alles in huis voor zowel kleine vergaderingen als grote congressen.

Het is in rap tempo uit de grond gekomen: het gloednieuwe Postillion Hotelin Amsterdam, recent geopend. Het hotel is gebouwd in het Amsterdam Overamstel gebied, pal tegenover het al veel eerder geopende Postillion Convention Centre – en als we zeggen pal, dan bedoelen we dat je van deur tot deur kunt rollen zonder duizelig te worden. Nu het nieuwe hotel klaar is, biedt Postillion één van de meest complete internationale meetings en eventspakketten in de metropoolregio Amsterdam.

STRIJP-T – EINDHOVEN

Strijp-T, Eindhoven
Het dakterras.

Cateraar Hutten en eventorganisator 2CookEvents slaan de handen ineen met de nieuwe evenementenlocatie Strijp-T in Eindhoven. Beide bedrijven zitten in de voormalige Philipsfabriek, dat nu TQ heet, op bedrijventerrein Strijp-T en bieden samen de mogelijkheid voor events op onder andere het dakterras en de binnentuin van het pand. Winterbarbecues, kerstborrels, walking dinners of bedrijfsfeesten behoren allemaal tot de mogelijkheden.

CORENDON VILLAGE HOTEL – AMSTERDAM

Corendon Village Hotel Amsterdam.

Badhoevedorp is een enorm conferentiehotel rijker, dat vooral gericht is op internationale bedrijven. In het Corendon Village Hotel Amsterdam opende het Conference Center met elf zalen die op verschillende manieren aan elkaar te koppelen zijn. Zo kunnen er maximaal 600 personen in het centrum terecht. Ook komt er een complete Boeing 747 in de tuin van het centrum te staan, ter referentie aan de vliegreizen waar Corendon bekend om staat.

AMSTERDOME – AMSTERDAM

Amsterdome
De vide vlak onder het imposante dak kan ingezet worden als congresruimte

Wat direct opvalt aan de Amsterdome is hoe een futuristisch design gepaard gaat met een warm, sfeervol interieur en een prachtig ontstaansverhaal dat – voor wie goed oplet – overal in de locatie terugkomt. De koepel is volledig circulair gebouwd, wat betekent dat alle materialen zijn hergebruikt en / of herbruikbaar zijn. Zo is de koepel zelf natuurlijk afkomstig van het oude luchtvaartmuseum dat bij Schiphol stond, maar zijn ook de containers waarin de panelen van de koepel jarenlang lagen opgeslagen hergebruikt in deuren en de bars, zijn de glazen puien afkomstig uit een oud belastingkantoor en is het materiaal van de stoelen afkomstig uit oude ijskasten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.