Discover the finest spaces
Delen

Eerste blik binnen in nieuwe eventlocatie Amsterdome

Aan de ring van Amsterdam is een spectaculaire nieuwe venue geopend: de Amsterdome! Op 30 november opende de iconische koepel haar deuren voor bezoekers. De eerste volledig circulaire evenementenlocatie van Nederland is daarmee een feit.

Wat direct opvalt aan de Amsterdome is hoe een futuristisch design gepaard gaat met een warm, sfeervol interieur en een prachtig ontstaansverhaal dat – voor wie goed oplet – overal in de locatie terugkomt. De koepel is volledig circulair gebouwd, wat betekent dat alle materialen zijn hergebruikt en / of herbruikbaar zijn. Zo is de koepel zelf natuurlijk afkomstig van het oude luchtvaartmuseum dat bij Schiphol stond, maar zijn ook de containers waarin de panelen van de koepel jarenlang lagen opgeslagen hergebruikt in deuren en de bars, zijn de glazen puien afkomstig uit een oud belastingkantoor en is het materiaal van de stoelen afkomstig uit oude ijskasten.

State-of-the-art techniek

Het duurzame verhaal is erg mooi om te zien. Maar het gaat er bij events natuurlijk ook gewoon om een heel toffe belevenis neer te zetten. En ook dat is men niet uit het oog verloren bij de bouw van Amsterdome, want er is veel meer te zien dat het al zeer imponerende koepelplafond: in de plenaire zaal hangt state-of-the-art bewegende ledverlichting en high-end audioapparatuur. Dankzij een indrukwekkend curved scherm van 17 meter breed heb je vanuit iedere hoek in de zaal een perfect zicht. Tijdens de opening van de locatie werden de mogelijkheden rijkelijk geïllustreerd door luchtacrobatiek act Bencha, die een daverende show neerzette op een mix van video, muziek en dans. De Amsterdome is met al die techniek gewoon in huis een volledig plug & play evenementenlocatie.

Naast de plenaire ruimte heeft de Amsterdome een grote foyer met horecapaviljoen, een grote vide vlak onder het imposante dak dat ook ingezet kan worden als congresruimte en zestien flexibele subruimtes. “We zijn enorm trots op dit complex”, blikt initiatiefnemer Timo Kruft terug. “De herbouw was uitdagend, maar het resultaat overtreft zelfs mijn verwachtingen. We kijken ernaar uit om de komende jaren tal van mooie evenementen neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Amsterdome binnen korte tijd tot de top van de congreslocaties in Nederland behoort.”

Facts & Figures

Facts & Figures

  • Plafonds van sloophout;
  • Hergebruikte toiletpotten;
  • Stoeltjes in de subruimten van gerecycled hout;
  • Het gebouw wordt compleet verlicht met ledverlichting;
  • Alle wanden zijn gemaakt van gerecycled gips;
  • De wanden van de subruimtes worden behangen met gerecycled behang;
  • De design stoelen zijn gemaakt door middel van 3D printing van oude koelkasten;
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.