Discover the finest spaces
Delen

The Green House Utrecht doet het circulair

Vlak achter het Centraal Station van Utrecht aan de Jaarbeurszijde opende onlangs The Green House. Een opvallende locatie in een pand met een bijzonder concept; The Green House is namelijk volledig circulair. 

Hoe werkt een circulaire locatie? Ten eerste is het paviljoen van The Green House volledig circulair en duurzaam gebouwd. Bij de bouw is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De glazen gevelbekleding komt bijvoorbeeld van de voormalige Knoopkazerne, die hier vroeger naast stond. En er worden zo veel mogelijk producten geleased of geleverd naar gebruik; ze blijven daarmee in bezit van de leverancier, met een volledig circulair businessmodel als resultaat. Het meest opvallende is misschien wel dat er ook al een plan is voor het einde van de locatie: The Green House wordt na 15 jaar passend bij het tijdelijke en circulaire karakter gedemonteerd en elders opnieuw opgebouwd.

Kruiden uit eigen kas

Niet alleen het gebouw is circulair ingericht, ook de bedrijfsvoering is zoveel mogelijk duurzaam. Zo heeft de locatie een eigen urban farm. Een glazen kas – gesitueerd boven het restaurant – van 80 vierkante meter, gevuld met maar liefst zestig soorten smaakmakers: seizoensgroenten en kruiden. Doordat het rechtstreeks uit de grond komt blijft het langer vers en dat betekent minder energiegebruik en minder afval. Ook hier is de leverancier eigenaar van de apparatuur en neemt The Green House tegen een vergoeding de groenten en kruiden af.

Als je wilt vergaderen, dan doe je dat hier in een circulaire meeting room. Zo zijn de ruimten voorzien van afgedankte producten uit de stad, zoals meubilair dat afkomstig is uit de kringloopwinkel en tapijt dat gemaakt werd van oude zeevisnetten; de tafels werden gemaakt van wol of van gras en aardappelzetmeel en de stoelen zijn vervaardigd uit oude PET-flessen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.