Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe luxe hotspot: Pestana Amsterdam Riverside

Amsterdam is een nieuw vijfsterrenhotel rijker. Pestana Hotel Group opende begin dit jaar het nieuwe luxe hotel Pestana Amsterdam Riverside. Het hotel is gevestigd in het monumentale pand van het oude stadsarchief van Amsterdam, fraai uitkijkend over de Amstel. Inmiddels is het gehele pand gerenoveerd en heropend, inclusief 154 kamers en appartementen, een spa- en welness-centrum, ruim 400 vierkante meter aan vergaderruimte, een monumentale balzaal en restaurant ARC. door chef-kok Peter Lute.

Het Pestana Amsterdam Riverside is gevestigd in een opvallend monument aan de rand van de Amsterdamse Pijp. Het historische gebouw in neo-renaissancestijl werd door architect Roelof Kuipers ontworpen en diende ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer-Amstel, waarna het Stadsarchief van Amsterdam zich er vestigde. Het gebouw is inmiddels 125 jaar oud en herbergt vele verhalen over Amsterdam.

Pestana Amsterdam Riverside

Klokkentoren en voormalig stadsarchief

Het ontwerp voor het hotel komt van Villanova architecten. Zij verdienden hun sporen met velerlei restauratie- en hergebruikprojecten in Amsterdam en ontwikkelden de transformatie van het monument, de aanbouw van enkele uitnodigende glazen serres en de toevoeging van twee nieuwe gebouwen die qua stijl aansluiten bij de 19e-eeuwse omgeving en die de grandeur van het monument maximaal tot zijn recht laten komen.

Studio Linse, designstudio met een track record in hospitality-projecten, is verantwoordelijk voor de vertaling van het totale concept in de kamers, de bar, het restaurant, de lobby en de rest van het hotel. Dit resulteerde in diverse ruimten met verschillende sfeer. Of de gasten zich nu in de ‘Klokkentoren’ van het monumentale gebouw bevinden, in het voormalige stadsarchief of het gloednieuwe ‘Diamantgebouw’, het voelt allemaal authentiek en bijzonder.

Kamers en appartementen

Het hotel heeft totaal 154 kamers en appartementen. Om de originele elementen van het gebouw in ere te houden, zijn de torenhoge plafonds met originele gestructureerde balken behouden. Samen met de authentieke ramen van het monument geeft dit een bijzondere uitstraling. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 20 tot 207 vierkante meter. De appartementen in het moderne ‘River House’ bieden de perfecte oplossing voor mensen die het comfort van een hotel niet op willen geven, maar toch hun privacy willen behouden.

Pestana Amsterdam Riverside heeft een eigen bar en restaurant onder leiding van chef-kok Peter Lute, ook bekend van restaurants Explore en De Kruidfabriek. Restaurant ARC. by Lute brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. Zowel het restaurant als de bar reflecteren een lichte, intieme en uitnodigende sfeer. ARC. is een plek om ontbijt, een kop koffie, een heerlijke maaltijd of drankje na het eten te nuttigen. Bereid je voor op een voortreffelijke keuken, versterkt door het gebruik van diverse kruiden.

Vergader- en eventmogelijkheden

Het hotel biedt niet alleen mooie kamers en openbare ruimtes, maar ook diverse flexibele ruimten voor vergaderingen of evenementen. In totaal is er ruim 400 vierkante meter aan vergaderzalen in meer dan tien verschillende multifunctionele ruimtes in het monumentale gebouw én het Diamantgebouw voorhanden. De ruimten hebben allemaal natuurlijk daglicht en zijn uitgerust met de modernste technologie.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.