Discover the finest spaces
Delen

Het Spaansche Hof Den Haag heropent na restyling

Het Spaansche Hof in Den Haag is heropend na een grondige restauratie en restyling van het interieur. Authentieke ornamenten werden met zorg gerestaureerd, terwijl de rest van de locatie werd voorzien van eigentijds meubilair en moderne faciliteiten. Het monumentale stadspaleis was al jaren populair als trouwlocatie, maar moet nu ook de zakelijke markt bestormen.

Het Spaansche Hof ligt centraal in Den Haag, verscholen achter een poort aan het Westeinde, één van de oudste straten van de stad. “Een rustige oase midden aan de rand van de binnenstad”, vertelt Cheryll Jager, accountmanager bij Het Spaansche Hof bij de heropening van de locatie. “We bieden gasten hier alle ruimte, rust en privacy voor een onvergetelijke huwelijksdag of een inspirerende zakelijke bijeenkomst.”

Restyling

De restauratie en restyling van de locatie gebeurde met oog voor de authentieke details, zoals het rococo-plafond in de Salle à manger, de vergulde ornamenten in de Balzaal en de 18de eeuwse Murano-kroonluchter in de Ontvangstzaal. “De locatie heeft haar historische, koninklijke grandeur weer terug. Tegelijkertijd hebben we moderne faciliteiten toegevoegd en het interieur gerestyled. Daarbij is gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Dit geeft de locatie een hedendaagse uitstraling met een chique touch”, vertelt Cheryll.

De monumentale locatie is beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, vergaderingen, trainingen, recepties en diners. Met 10 stijlvol ingerichte, multifunctionele zalen en een riante binnentuin is de locatie veel groter dan je op het eerste oog zou denken. Er is ruimte voor gezelschappen van 50 tot 400 personen.

Het Spaansche Hof

Het Spaansche Hof is één van de oudste trouw- en congreslocaties van Nederland. Het werd gebouwd in 1469 door Gerrit van Assendelft, de raadsman van Keizer Maximiliaan. Door de jaren heen woonden diverse hoogwaardigheidsbekleders in de statige woning, waaronder raadpensionaris Johan de Witt. In de 17e eeuw zagen de Spanjaarden de locatie als dé ideale plek voor hun ambassade. Ze verbouwden het tot een stadspaleis met een koninklijke uitstraling: Het Spaansche Hof.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.