Room Mate Bruno

Deze kleurrijke locatie laat niemand onverschillig

Het is waarschijnlijk de locatie met het meest spraakmakende interieurontwerp dat wij ooit zagen: Hotel Room Mate Bruno. Voor dit hotel transformeerde het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier in Rotterdam tot een opvallende hotspot met een extravagant karakter. Het concept is tot in de puntjes uitgevoerd, van de 217 hotelkamers tot de 9 vergaderzalen en de industriële Eventhal. Bezoek deze venue en laat je betoveren door het waanzinnige design met haar uitbundige kleuren!

Room Mate Bruno vinden we midden op de Wilhelminapier in Rotterdam: een voormalig thee pakhuis, ingesloten tussen gebouwen als De Rotterdam, de Cruiseterminal en het Nieuwe Luxor Theater. Vanuit het hotel kijk je omhoog naar de spectaculaire hoogbouw die boven je uit torent. Zelden voelde je je zo klein!

Room Mate Bruno

Wie bekend is met Room Mate Hotels, weet dat je in deze hotels iets bijzonders kunt verwachten. Room Mate Hotels heeft een bijzondere filosofie: een goed hotel moet volgens hen in het hart van het centrum liggen, een originele inrichting hebben en je moet er terecht kunnen tegen een betaalbare prijs. De hotels moeten aanvoelen alsof je in het huis van een vriend of vriendin logeert. En net zoals iedereen zijn of haar huis naar eigen smaak inricht, heeft elk hotel een eigen stijl. Het resultaat is een snel groeiende keten van markante boetiekhotels wereldwijd, met elk een uniek eigen karakter, sfeer en uitstraling. In Nederland opende eerder het moderne Room Mate Aitana in Amsterdam, gelegen aan het IJ, en nu dus Room Mate Bruno in Rotterdam.

Ieder Room Mate Hotel heeft een eigen design, geïnspireerd op een fictief ‘karakter’ dat past bij de omgeving of het gebouw. In Rotterdam is dat karakter Bruno: een kapitein die de zeven wereldzeeën heeft bevaren – een verwijzing naar de historie van het pand, als theepakhuis voor de overzeese handel. Met dat nautische thema als uitgangspunt creëerde interieurontwerpster Teresa Sapey een opvallend interieur, vol subtiele verwijzingen naar de geschiedenis. Zo vormen specerijen een passende decoratie in het ontbijtrestaurant en komen de astronomische elementen van de zeevaart terug in de hotelkamers. Spectaculair is de aankleding van de gangen: op het plafond lopen honderden meters aan behang, bedrukt met oude Nederlandse zeekaarten, in elkaar over en vormen een indrukwekkend lijnenspel.

‘Waar in het hotel is gekozen voor een opvallende aankleding, met veel decoratieve elementen, meubilair en uitbundige kleuren, is de Event Hall qua stijl industrieel en volledig naar smaak in te richten’

Meetings & Events

Room Mate Bruno heeft ook veel te bieden voor zakelijke groepen. Bijzonder is dat je hier voor een vergadering of evenement niet zit weggestopt op een aparte verdieping, zoals je dat bij veel hotels ziet, maar dat de ruimtes verspreid door het gebouw liggen. Zo vinden we de Event Hall op de begane grond, direct naast de in hetzelfde pand gelegen Foodhallen. Door middel van openslaande deuren kan je hier zelfs een koppeling mee maken, zodat je bijvoorbeeld voor de lunch of diner direct kunt doorsteken naar dit populaire streetfood-concept. De Event Hall is qua interieur overigens een bijzonder contrast met de rest van de locatie. Waar in het hele hotel is gekozen voor een opvallende aankleding, met veel decoratieve elementen, meubilair en uitbundige kleuren, is de Event Hall qua stijl industrieel en volledig naar smaak in te richten. Hierdoor is de ruimte breed inzetbaar voor alle soorten events, van beurzen en exposities tot feesten en productpresentaties.

Op de derde en vierde verdieping liggen de vergaderzalen, die juist compleet zijn ingericht en zijn voorzien van de nieuwste standaard in AV en eigen cateringmogelijkheden. Op de derde verdieping liggen vijf ruimtes, aan elkaar te koppelen tot een zaal van ruim 280 vierkante meter. Op de vierde etage liggen nog vier zalen, en ook deze zijn aan elkaar te verbinden met flexibele wanden. Nog een verdieping hoger ligt een groot terras, vanwaar je prachtig uitkijkt over de Cruise Terminal en de Maas. De mogelijkheid om naar buiten te gaan vinden we ook in alle hoekzalen, waar je beschikt over je eigen terras.

De Patio

De spil van ieder bezoek aan Room Mate Bruno is zonder twijfel de Patio. Deze ruimte ligt midden in het hotel, op de eerste etage, onder een hoog glazen dak. De ruimte is ingericht als een ‘bevroren tuin’, volledig in blauw, met als enige uitzondering een boom met oranje bladeren. Het is zó over the top dat je bijna zou denken dat het niet echt is, alsof je in een abstract schilderij terecht bent gekomen. Het is een prachtige plek voor een ontvangst die je gasten nog lang bij zal blijven.

Room Mate Bruno is een locatie zoals je die maar weinig ziet. Het interieur is uitbundig, soms bijna duizelingwekkend kleurrijk. Je kunt het fantastisch vinden, je kunt vreselijk vinden,  maar het merkwaardige is dat het klopt – het past in het verhaal van dit bijzondere hotel. En daar is Room Mate met vlag en wimpel geslaagd in haar opzet: een hotel creëren dat niemand onverschillig laat!