Strijp-T

Op deze rooftoplocatie ligt Eindhoven aan je voeten

Eindhoven heeft eindelijk een rooftoplocatie voor zakelijke events! En meteen niet de minste: Strijp-T is de naam van de verrassende evenementenlocatie in én bovenop de compleet gerenoveerde voormalige Philipsfabriek TQ. Midden op het nieuwe hippe ontwikkelgebied Strijp-T, met een waanzinnig mooi uitzicht over Strijp-S en het stadscentrum ligt Eindhoven hier letterlijk aan je voeten. En de mogelijkheden houden niet op buiten de evenementenlocatie: bij Strijp-T is veel meer mogelijk dan je zou denken!

Noem de woorden (food)festival, bedrijfsbarbecue, events in de buitenlucht, en je denkt waarschijnlijk al snel aan een landgoed of andere grote outdoor locatie buiten de stad. En dat is niet zo gek, want hoeveel locaties zijn er nou eenmaal waar je dit allemaal kunt doen, die midden in de stad liggen? Helemaal bijzonder is het als je ook nog uitzicht hebt over de stad. Nu is er in ieder geval één: Strijp-T in Eindhoven is dé rooftoplocatie waar je terecht kunt voor zakelijke events.

Strijp-T

Strijp-T is één van de vele voormalige fabrieks- en kantorenterreinen van Philips. Sinds Philips zich uit de oude fabriekspanden heeft terug getrokken, worden deze gebieden aan de rand van het centrum opnieuw ontwikkeld en bloeien in snel tempo tot bruisende plekken waar innovatieve ondernemers en bedrijven zich graag vestigen. Die ontwikkeling begon met Strijp-S, dat al snel werd ontdekt door de creatieve sector. De nieuwe levendigheid en sfeer van innovatie trekt een jonge doelgroep aan, zodat deze gebieden binnen de kortste keren uitgroeien tot gewilde vestigingsplaatsen voor bedrijven en ondernemers. Het nieuwste gebied is Strijp-T, dat grondig is opgeknapt en vanaf zomer 2018 is geopend.

Midden op Strijp-T, in het grootste gebouw, is op de begane grond T-Square gevestigd: de ontmoetingsplek van iedereen die werkt op het terrein. Deze horecagelegenheid kun je zien als de uitvalsbasis van alle bedrijfsevenementen die op het terrein plaatsvinden. T-Square is een gezellig café, sfeervol ingericht en vol verwijzingen naar de geschiedenis van het gebied. Zo zijn de twee vergaderruimten vernoemd naar Philips stichter Anton en zijn zoon Frits Philips. Subtielere verwijzing is de bar in het hart van de locatie: de op het eerste oog merkwaardige rondingen vormen als je beter kijkt een gloeilamp.

Events in de buitenlucht

T-Square is een fijne plek om je gasten te ontvangen, maar wat Strijp-T als evenementenlocatie bijzonder maakt zijn de mogelijkheden in de buitenlucht. Allereerst is daar de binnentuin, direct buiten het café. Doordat de binnentuin zich in het midden bevindt van drie gebouwen die samen een ‘U’ vormen, is het hier heerlijk beschut en dus ideaal voor evenementen. Je rijdt hier gemakkelijk foodtrucks naartoe en met behulp van tenten is het terrein eenvoudig te overkappen zodat het weer nauwelijks een rol speelt.

De meest aansprekende locatie van Strijp-T is echter het dakterras. Bovenop het gebouw TQ strekt zich een wijds en groen dak uit, met een geweldig uitzicht over Eindhoven. Aan de ene kant kijk je direct op het Klokgebouw en Strijp-S; iets verderop liggen het Philips Stadion en het centrum. Twee schoorsteenpijpen van de naastgelegen energiecentrale torenen aan de andere zijde boven je uit en dragen bij aan de industriële vibe van de setting.

Het hele dak is sfeervol ingericht met houten vlonders, stroken met kunstgras en veel natuurlijk groen. In afgebakende tuinen groeien weelderige grassen en jonge boompjes, die bij het vallen van de avond sfeervol worden uitgelicht. De tuinen geven het dak niet alleen sfeer, ze zorgen ook voor een natuurlijke indeling in verschillende ‘pleinen’. Hierdoor kun je de ruimte goed inzetten voor evenementen met verschillende foodconcepten, stands en tappunten. Met bijvoorbeeld houten huisjes, een buitenkeuken of zelfs een complete bedoeïenentent wordt het event neergezet zoals jij dat wil.

Hutten

De invulling van je event op culinair en conceptueel gebied kun je in zijn geheel gerust overlaten aan de uitbater van de locatie: Hutten. De cateraar is niet alleen gespecialiseerd in verrassende foodconcepten, maar heeft ook ruime ervaring in het creatief meedenken in de productie en beschikt over professionele styling experts die kunnen helpen met de volledige aankleding van events. Op Strijp-T werkt Hutten samen met 2CookEvents, dat ook gevestigd is op het terrein, om samen te zorgen voor maatwerk evenementen. Hierdoor is het ook mogelijk om gebruik te maken van de event cube die midden op het dak staat: The QBE (spreek uit: ‘Cube’) is een intieme locatie voor diners of vergaderingen in besloten kring, met een fraaie eettafel, een sfeervolle open keuken en natuurlijk ook dat geweldige uitzicht.

In een Venue Report proberen we de mogelijkheden van een locatie zo volledig mogelijk te omschrijven. Bij Strijp-T is dat lastig, omdat de mogelijkheden niet ophouden bij de genoemde ruimtes. En dat is nou juist wat deze locatie zo tof maakt: het terrein is nog volop in ontwikkeling. Het ene na het andere oude fabrieksgebouw wordt opgeknapt en krijgt een nieuwe invulling. Daardoor is er nu veel meer mogelijk dan bij ‘gevestigde’ locaties. Zo organiseerde Hutten al diverse spectaculaire events, festivals en diners in en rondom de verschillende gebouwen op het terrein die nog niet eens in gebruik zijn. Strijp-T is dé zakelijke evenementenlocatie voor pioniers!