Discover the finest spaces
Delen

Vijf congreslocaties in Utrecht en omgeving die indruk maken

Utrecht is al jaren de congresstad bij uitstek. Maar ook de omliggende steden zijn erg populair. Dankzij de centrale ligging in Nederland, de goede bereikbaarheid met het ov en het vele groen schieten de evenementenlocaties hier uit de grond. Maar welke locatie past nu het beste bij jullie congres? Welke venues zetten net dat stapje extra voor hun gasten? Wij selecteerden vijf congreslocaties in Utrecht en omgeving voor je waar dit extra stapje logisch is. Locaties die indruk maken. 

SINGER LAREN

Aan de rand van het schilderachtige dorp Laren met haar gezellige café’s, restaurants en winkels ligt Singer Laren. Deze locatie inspireert met kunst in de breedste zin van het woord: er is een museum, een monumentale villa, een prachtige beeldentuin én een gloednieuw theatergebouw. Een unieke combinatie! De moderne theaterzaal is niet alleen voorzien van alle techniek die je nodig hebt, maar ook de technische assistentie is aanwezig en is inbegrepen in de zaalhuur. Samen met de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de gratis parkeergelegenheid naast de deur maakt het Singer Laren tot de ideale locatie voor je congres!

JAARBEURS | UTRECHT

Bij Jaarbeurs – pal naast station Utrecht Centraal – kun je kiezen uit maar liefst vier congrescentra. Zo is er het Mediaplaza met daarin het Polargebied met strak wit meubilair en een frisse uitstraling en het Auditoriumgebied waarbij veel zalen een opstelling in halve cirkelvorm hebben. Of ga je juist voor het futuristische Supernova, de Julianazalen of de klassieke ruimten van het naastgelegen Beatrix Theater? Deze duurzame locatie is altijd bezig met innovatieve projecten waardoor je hier gegarandeerd geïnspireerd weer vertrekt. Jaarbeurs ligt op een half uur rijden van Schiphol en op loopafstand van het bruisende centrum. Een ideale locatie dus voor unieke en doelgerichte congressen!

EXPO HOUTEN

Bij congres- en evenementenlocatie Expo Houten staan je wensen altijd centraal. Het professionele team houdt van korte lijntjes en geeft de ruimte om samen te groeien. Hierdoor ontstaan unieke congressen en andere soorten events die je bij blijven! Er zijn negen zalen waarvan de grootste ruimte biedt aan 200 personen. Perfect dus om deze plenaire zaal te combineren met verschillen subruimtes. Meer ruimte nodig? Op de begane grond vind je nog vier grote hallen voor maar liefst 2000 personen. Van groots congres tot intieme meeting: bij Expo Houten is altijd wel een passende ruimte te vinden. En ook niet onbelangrijk: je parkeert hier gratis!

DE WOONINDUSTRIE | NIEUWEGEIN

De Woonindustrie in Nieuwegein is één van de meest sfeervolle en inspirerende eventlocaties onder de rook van Utrecht. Er is een royaal Atrium van 1400 m2 met glazen dak; oftewel de grootste woonkamer van Nederland. Hier komt het daglicht volop binnen en dit zorgt voor een heerlijk binnen-buiten gevoel. Daarnaast zijn er twaalf subzalen en een grote plenaire zaal: perfect voor congressen dus. Ook bijzonder: bij De Woonindustrie heb je de hele locatie altijd exclusief voor jezelf. Tel hier ook nog eens de centrale ligging en 1200 gratis openbare parkeerplaatsen bij op! De Woonindustrie Events biedt meer dan een locatie en zijn thuis in iedere ontmoeting. 

VILLA JONGERIUS | UTRECHT

Deze groene oase midden in de stad is dé locatie voor een inspirerend congres. Als familiebedrijf met een huiselijke sfeer, een eigen keuken en veel persoonlijk contact is Villa Jongerius in Utrecht niet zomaar een locatie voor zakelijke bijeenkomsten. De locatie bestaat uit twee unieke rijksmonumenten die verbonden zijn door een pergola. Je komt er binnen in een enorme centrale hal, met vloer en muren van marmer. Verder is er een grote zaal voor maximaal 150 gasten en 11 verschillende ruimtes voor subsessies. Villa Jongerius heeft gratis parkeerplekken op eigen terrein en ligt op loopafstand van Utrecht CS. Hier word je met open armen ontvangen!

Meer congreslocaties in Utrecht

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer congreslocaties in Utrecht die indruk maken. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere congreslocaties in Utrecht! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.