Discover the finest spaces
Delen

Exclusieve net geopende club Soho House ook beschikbaar voor events

Het exclusieve hotel Soho House is onlangs geopend in het pand van het voormalige Bungehuis in de Spuistraat in Amsterdam. Alleen leden mogen gebruik maken van het zwembad, dakterras, de bioscoop en de fitnesszaal. Maar de begane grond is toegankelijk voor iedereen, en daarmee ook af te huren voor vergaderingen of events. 

Het idee dat je lid moet zijn om in het hotel te mogen slapen of van de faciliteiten gebruik te mogen maken, is in Nederland een beetje vreemd. In Engeland komen clubs als Soho House echter veel vaker voor. Daar wordt het gezien als een soort clubhuis waar mensen uit dezelfde branche lid zijn. Hier werd het eerste Soho House dan ook opgericht in 1995 door ondernemer Nick Jones. Hij wilde een luxe club, maar zonder kledingvoorschriften en met een relaxte sfeer, voor mensen uit de creatieve industrie. Inmiddels zijn er tientallen Soho huizen verspreid over de hele wereld.

Soho House Amsterdam

Op de begane grond zijn verschillende ruimten te huur voor zakelijke meetings, lezingen, congressen of andere soorten events. Zo zijn er vier event ruimtes voor bijvoorbeeld vergaderingen of borrels. Drie van deze ruimten kunnen samengevoegd worden tot één grote zaal. Een lidmaatschap is niet nodig. Catering kan eventueel verzorgd worden vanuit het restaurant, dat ook toegankelijk is voor iedereen. De rest van het huis is verboden toegang voor niet-leden. Geen feest op het dakterras dus na een event, er worden absoluut geen uitzonderingen gemaakt.

Wie lid wil worden van het luxe Soho House, dat van alle gemakken is voorzien, kan zich online aanmelden. Alleen mensen uit de creatieve sector mogen lid worden. In de aanmelding vertel je over je creatieve cv en over wat jij zou kunnen toevoegen aan het huis. Vervolgens beoordeelt een comité eens in de zoveel tijd wie er lid mogen worden. Er zit geen maximum aan het aantal leden. Ben je lid, dan kun je kiezen of je alleen wil betalen voor toegang tot je lokale Soho House of dat je een wereldwijd abonnement wil en zo bij alle Soho Houses ter wereld terecht kan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.