Discover the finest spaces
Delen

De Patronage: film- en fotostudio én creatieve eventspace

Het is volgens de oprichters dé nieuwe creatieve event hotspot in de omgeving van Amsterdam: de film-, fotostudio en evenementenlocatie De Patronage. Op het Hembrugterrein, aan de rand van Amsterdam, ligt deze locatie die gevestigd is in een oude munitiefabriek. Bijzonder is de belofte die de locatie doet: dat je hier altijd geprikkeld zal worden door de aanwezigheid van creatie, in welke vorm dan ook.

De Patronage is het project van de creatieve ondernemers Chester en Spencer Griët. De broers openden in het najaar van 2017 een film- en fotostudio op het monumentale en industriële Hembrugterrein. En deze locatie is nu dus ook beschikbaar als ‘creatieve evenementenlocatie’. De Patronage is een mooi voorbeeld van het hergebruiken van bestaande architectuur, vertellen de broers. “Het gebouw was ooit een munitiefabriek, stond daarna jarenlang leeg, maar is nu weer optimaal in gebruik als een creatieve evenementenruimte met museale allure. Een inspirerende, multifunctionele ruimte met alle faciliteiten voor diverse producties. Én met de genoegen van een horeca-etablissement.”

De karakteristieke architectuur van de munitiefabriek vulden zij aan met minimalistische elementen voor de tafels, bar, keuken en het sanitair, gemaakt van strakke aardse materialen. “Het interieur van de locatie straalt een gevoel uit wat je eerder in grote steden als New York zou verwachten.”

Liefde voor creativiteit

De invulling van De Patronage kwam voort uit een voorliefde voor creativiteit. “Op het gebied van kunst, design, muziek en culinair. Het verschil met andere locaties is dat we er altijd voor zorgen dat je als gast geprikkeld zal worden, door de aanwezigheid van creatie in welke vorm dan ook. Je kunt denken aan lopende exposities van eigen werk of van wisselende artiesten, op maat ontwikkelde decors en inspirerende designobjecten.

We geloven in een persoonlijke benadering en bieden daarbij facilitaire ondersteuning met mooie producten vanuit de catering. De Patronage is een visie, een idee, een gevoel!”

De Patronage

Het idee om een evenementenlocatie te starten kwam de broers niet van de ene op de andere dag aanwaaien, vertellen Chester en Spencer. Chester is sinds 2005 werkzaam in de mode- en reclame industrie als art director en fotograaf. Spencer ontwikkelt horecaconcepten, heeft een restaurant en foodtruck concept, en organiseert daarnaast festivals en horeca-evenementen door het hele land. De broers hebben in de afgelopen 15 jaar altijd nauw samengewerkt. Hun ultieme droom was om in of nabij Amsterdam een vaste locatie te vinden om hun visie een vaste thuisbasis te geven.

Die locatie vonden ze in De Patronage, op het mystiek industriële Hembrugterrein. Hier, op steenworp afstand van Amsterdam West, gelooft het duo een unieke locatie te hebben gevonden waar een groot deel van creatief Amsterdam naartoe zal verschuiven. “Waar de binnenstad van Amsterdam overvol raakt en de prijzen de lucht in schieten, biedt het Hembrugterrein nog alle gemakken van een echt industrie terrein. Voldoende gratis parkeerplaatsen, logistiek makkelijk te bereiken en een rustgevende, bosrijke omgeving.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.