Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Conference Center in Corendon Village Hotel Amsterdam geopend

Badhoevedorp is een enorm conferentiecentrum rijker, dat vooral gericht is op internationale bedrijven. In het Corendon Village Hotel Amsterdam opende deze maand het Corendon Conference Center met elf zalen die op verschillende manieren aan elkaar te koppelen zijn. Zo kunnen er maximaal 600 personen in het centrum terecht. Ook komt er een complete Boeing 747 in de tuin van het centrum te staan, ter referentie aan de vliegreizen waar Corendon bekend om staat. 

Toen het plan werd ontwikkeld om het Corendon Village Hotel Amsterdam te openen, kon een conferentiecentrum hierbij niet bij ontbreken. “Het Village Hotel is het grootste hotel van de Benelux. Daar hoort gewoon een conferentiecentrum bij. Voor internationale bedrijven is het ideaal om een conferentie of vergadering op een locatie vlak bij Schiphol te organiseren. Dan kunnen gasten eventueel dezelfde dag nog terugvliegen of blijven overnachten in één van de 680 hotelkamers en appartementen”, legt Tessa Meerman, Meeting & Events Manager, uit.

Corendon Conference Center

Het nieuwe conferentiecentrum is, samen met de drie hotelgebouwen van het Corendon Village Hotel Amsterdam, van alle gemakken voorzien. Er kunnen privékamers geboekt worden voor een kleine vergadering met maximaal acht personen, maar er zijn ook allerlei opties voor presentaties, workshops of evenementen in één of meerdere van de elf grotere zalen te bedenken. Er zijn verschillende cateringopties, maar een (privé)diner in het all-inclusive restaurant kan ook. Tessa: “Het restaurant heeft een buffet. Dit wordt erg gewaardeerd omdat er dan geen problemen zijn met dieetwensen en iedereen kan pakken waar hij trek in heeft.”

Over de bereikbaarheid is goed nagedacht. Er is een gratis shuttleservice van en naar Schiphol en tegen een vergoeding is er een shuttlebus die gasten naar het centrum van Amsterdam brengt. Verder zijn er 480 parkeerplekken op het terrein. Achmed Baâdoud, oud stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West, houdt zich bezig met de acquisitie van het conferentiecentrum en wil de nationale en internationale zichtbaarheid van het centrum vergroten.

De Boeing 747 die in februari in de tuin van het splinternieuwe hotel komt te staan, gaat waarschijnlijk een echte publiekstrekker worden. “We hebben dat vliegtuig kunnen kopen van KLM. Op dit moment heeft het net zijn laatste vlucht naar Rome gemaakt. In de zomer van 2019 wordt het vliegtuig, samen met het hotel, officieel geopend.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.