Discover the finest spaces
Delen

Jaaroverzicht 2023: de meest opvallende nieuwe en vernieuwde locaties van dit jaar

Het jaar zit er alweer bijna op. Dat betekent dat het dus hoog tijd is om terug te blikken op 2023. Een jaar vol nieuwe locaties. Locaties die hun interieur restyleden, of nieuwe ruimten voor nóg meer events. Het zijn er gewoon te veel om in één overzicht te plaatsen. Dus maakten wij voor dit jaaroverzicht 2023 een selectie van 16 vernieuwde en nieuwe locaties die je in ieder geval niet mag missen. Al zijn ook andere locaties zeker de moeite waard om te bekijken. Wil je daar nog eens op terugblikken? Kijk dan vooral even hier!

GREATER AMSTERDAM

PAND VANMOKUM

Wat doe je als bedrijf wanneer blijkt dat je pand eigenlijk te groot is? Verhuizen? Of een ander bedrijf in huis nemen? Opties te over… Bij designbedrijf VANMOKUM in Amsterdam kozen ze er uiteindelijk voor om een evenementenlocatie te beginnen onder de naam PAND VANMOKUM die in 2023 opende. Je organiseert hier onder andere presentaties, workshops, diners, meetings of andere soorten kleinschalige events tot 300 personen. 

JULIETTE & JULES

De meeste ondernemers vinden het openen van één horecazaak al spannend genoeg, maar horecaondernemer Olivier en zijn compagnon Jorn doen het gelijk dubbel: ze openen niet één, maar twee nieuwe zaken. Juliette en Jules genaamd. Juliette werd in juli geopend. Vervolgens opende Jules in september zijn deuren. Beide restaurants vind je aan het Valeriusplein in Amsterdam Oud-Zuid, vlak naast het Vondelpark. Je kunt er terecht voor verschillende zakelijke events.

SCALA

In de zomer opende er een nieuwe locatie in Amsterdam-West. Scala is een inspirerend, one-of-a-kind theater en horecaconcept ineen. Waarbij gasten zelf hun ideale avond kunnen samenstellen én met verschillende mogelijkheden voor zakelijke meetings en events. De locatie ontvangt groepen van zes tot 100 personen voor bijvoorbeeld een sit down dinner, workshops of trainingen met de theaterzalen als break-out ruimten.

STUDIO LINDENGRACHT: HET ATELIER

Net een jaar zit Studio Lindengracht in hartje Amsterdam. Maar aangezien het erg lekker loopt vond eigenaresse Mila Maxime Reulink het tijd voor nóg een locatie. Om de hoek zit sinds oktober Het Atelier. Een relaxte plek in Scandinavische sfeer voor onder andere intieme workshops, meetings of een pop-up shop.

GREATER UTRECHT

PASTOE FOODBAR

In het historische pand van Pastoe op Rotsoord in Utrecht werd afgelopen jaar druk geklust. Vanaf september openen horecaondernemers Monique de Meijer en Frank Kuipers de deuren van Pastoe Foodbar. Een nieuwe locatie voor onder andere zakelijke events zoals meetings, brainstormsessies en diners. Daarvoor heeft Pastoe verschillende ruimten die te huur zijn voor zakelijke evenementen. Ten eerste de Nok, die geschikt is tot maximaal 35 personen. Maar ook De Silo, waar je events tot 32 personen organiseert. Als laatste Het Ketelhuis, een ruimte die plek heeft voor 75 tot 100 personen.

KASTEEL RIJNHUIZEN

Dankzij een verbouwing van de koetshuizen is het bijzondere Kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein sinds dit jaar beschikbaar voor events. Daarnaast werden vanaf oktober enkele zalen in het kasteel zelf gerenoveerd. Begin 2024 komen er tenslotte zeven luxe hotelkamers bij waarna het kasteel zich een boutique hotel mag noemen. Deze gloednieuwe kamers kunnen waarschijnlijk in 2025 geboekt worden. Modern en historisch, een groene oase van rust, aan het water en vlakbij de A12. Dat alles maakt Kasteel Rijnhuizen erg aantrekkelijk voor zakelijke events.

GREATER ROTTERDAM

IBIS STYLES ROTTERDAM AHOY

Op 24 september was het – na 16 maanden bouwen – zover. Het nieuwe ibis Styles Rotterdam Ahoy wordt geopend. Het 250 kamer tellende hotel biedt naar eigen zeggen een eigentijdse en comfortabele accommodatie voor zowel zakelijke bezoekers als toeristen. Dankzij de moderne voorzieningen, stijlvolle kamers en een strategische ligging is het een populaire locatie. Met de grote vraag naar hotelovernachtingen tijdens (internationale) congressen, beurzen, shows en concerten van Rotterdam Ahoy, is dit hotel een welkome aanvulling.

THE SANDBOX

Wie graag wil vergaderen, borrelen, een talk wil houden of een productpresentatie wil doen, kan sinds april terecht in de hippe nieuwe wijk Little C in Rotterdam. Martine Meijburg opende daar evenementenlocatie The Sandbox. Onder het motto ‘You decide, we facilitate’ is eigenlijk alles mogelijk, vertelt Martine. “Alle meubels zijn makkelijk te verplaatsen en aan elkaar te koppelen. We faciliteren in de breedste zin van het woord.” Geïnteresseerden kunnen er terecht met gezelschappen tot maximaal vijftig personen tegelijk.

STUDIO GROUNDED

Voor de vier vrienden Igor, Gino, Fleur en Timothy was het de droom om een plek te creëren waar mensen hun creativiteit kunnen uiten en ontwikkelen. Een community van creatieve mensen, waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn. Die droom kwam onlangs uit: ze openden evenementenlocatie Studio Grounded middenin Rotterdam.

GREATER THE HAGUE

MADURODAM

Madurodam heeft sinds 2023 een nieuwe attractie toegevoegd aan het assortiment. In de wereld van De Hollandse Meesters bewonder en beleef je de kunst van de grootmeesters. “Alle zakelijke evenementen zijn te combineren met een bezoek aan de attractie,” vertelt Bart van Doorn. “Juist om te ontspannen of om inspiratie op te doen tijdens de lunch, borrel of feestavond is een rondje lopen door Madurodam een meerwaarde voor jouw event.”

KOFFIEBAR VRIJ

Het Vogelnest van koffiebar VRIJ is de nieuwste aanwinst voor het Leiden Bio Science Park. Deze creatieve vrijplaats is gebouwd van twee zeecontainers die bovenop elkaar zijn gezet. Op de begane grond vind je een koffiebar en vanaf april is de bovenste container open voor brainstormsessis, meetings en borrels.

GREATER VENUES

POST ELBURG

In de zoektocht naar een goed woon/werkpand voor hun gezin en bedrijf (architectenbureau STIEL) kwamen Evelien Verduijn en haar man Ron het leegstaande oude postkantoor in de vesting van Elburg tegen. Het pand stond al jaren te koop en was echt aan restauratie toe. En dus toverden ze het om tot de unieke, sfeervolle en professionele vergaderlocatie Post Elburg. Intussen is de inspirerende omgeving uitermate geschikt om in stijl te vergaderen of als uitvalbasis te dienen voor een compleet dagje Elburg.

GARAGE ROYAL

Vergaderen of brainstormen in een voormalig militaire garage, met zes tot dertig personen. Dat kan sinds begin 2023 bij Garage Royal. Midden op de Veluwe, waar eerder een defensieterrein was. Nu vind je op deze culturele enclave Buitenplaats Koningsweg aan de Koningsweg in Arnhem een locatie met een industriële ‘look and feel’.

WATERTOREN BOLLENSTREEK

Ruim 100 jaar diende Watertoren Bollenstreek als opslag voor water. In 2023 kreeg de bekende landmark in Hillegom een nieuwe bestemming: waarde creëren. De wens kwam vanuit initiatiefnemer Ad Wijnhout. In samenwerking met de gemeente, kennisinstellingen, partners en specialisten ging het team aan de slag met het idee en de realisatie daarvan. Dus nu biedt de toren ruimte voor jonge ondernemers om te groeien en te bloeien. En is er ruimte voor meetings en events.

DE VASIM

In deze voormalige kunstzijdespinnerij in Nijmegen heeft VasimEvents meerdere ruimten en een groot buitenterrein voor zakelijke bijeenkomsten. De ruimten hebben diverse grootes (van 150m2 tot 900 m2) en zijn voorzien van licht, geluid en video. De ruimtes lenen zich perfect voor congressen, bedrijfsfeesten en -festivals.

Totale jaaroverzicht 2023

Naast bovenstaande locaties gebeurde er natuurlijk veel meer in 2023. Locaties die hun interieur restyleden, of nieuwe ruimten voor nóg meer events. Het zijn er gewoon te veel om in één jaaroverzicht 2023 te plaatsen. Benieuwd naar wat er nog meer gebeurde? Het totale jaaroverzicht 2023 vind je hier!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.