Discover the finest spaces
Delen

Bijzonder monumentaal postkantoor is nu vergaderlocatie Post Elburg

In de zoektocht naar een goed woon/werkpand voor hun gezin en bedrijf (architectenbureau STIEL) kwamen Evelien Verduijn en haar man Ron het leegstaande oude postkantoor in de vesting van Elburg tegen. Het pand stond al jaren te koop en was echt aan restauratie toe. En dus toverden ze het om tot de unieke, sfeervolle en professionele vergaderlocatie Post Elburg. De inspirerende omgeving is uitermate geschikt om in stijl te vergaderen of als uitvalbasis te dienen voor een compleet dagje Elburg.

Wat Evelien en Ron aantrok aan het pand is de enorme hoeveelheid ruimte en de unieke locatie in de stad. “Aan de voorzijde midden in Elburg, maar aan de achterzijde ligt het aan de oude kloostertuin in een omsloten groen hof”, legt Evelien uit. De oudste delen van dit rijksmonumentale postkantoor stammen uit 1475. In de 17e- en 18e eeuw functioneerde het pand als burgemeesterswoning en pastorie, in de 19e en 20e als postkantoor en directeurswoning.

Voordat Post Elburg open kon als vergaderlocatie moest er het nodige gebeuren, want sinds een grote verbouwing in de jaren ’90 was het pand veranderd in een typisch kantoor met systeemplafonds en boarddeuren. Evelien: “Het gebouw moest integraal gerestaureerd worden. Eerst zijn alle gipswanden en systeemplafonds verwijderd om de oude structuur weer te kunnen zien. Daarbij kwamen we veel verrassingen tegen, zoals oude plafonds, raamluiken en paneeldeuren. Vervolgens is een bouwhistorisch rapport gemaakt, waarbij we ontdekten dat het pand dateert uit 1475, en in 1638 zijn huidige vorm kreeg.” Op basis van deze informatie is een restauratie- en herbestemmingsplan gemaakt, vertelt ze. “Het pand is gesplitst in twee delen, een woonhuis en het kantoordeel. Na het verkrijgen van de monumentenvergunning is er een jaar lang gebouwd. Het pand is volledig verduurzaamd en wordt verwarmd met warmtepompen.”

Post Elburg

In de net geopende vergaderlocatie Post Elburg zijn vijf verschillende ruimten te huur die afzonderlijk of in combinatie met elkaar te gebruiken zijn. Elke ruimte heeft een kenmerkende eigen sfeer en uniek uitzicht. Evelien: “Verbindend in alle ruimten is het monumentale karakter: kleurig gecombineerd met hedendaagse architectuur en kunst. Om de paar maanden hebben we een nieuwe kunstenaar die bij ons exposeert.”

Het pand is beschikbaar voor kleine, zakelijke bijeenkomsten tot maximaal 25 personen. Ook wordt het gebruikt als locatie voor fotoshoots en houden bedrijven er regelmatig teamdagen, personeelsuitjes of meerdaagse bijeenkomsten. Er liggen namelijk verschillende hotels op loopafstand. “We bieden verschillende mogelijkheden: van het huren van een ruimte tot een compleet verzorgd programma. Hiervoor leveren wij maatwerk en denken wij graag mee.” Ook qua catering is er van alles mogelijk; lunch, borrel, diner of zelfs een high tea. “We werken samen met naastgelegen restaurants om van eenvoudig tot luxe catering te verzorgen; we maken er altijd een feestje van.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.