Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe ibis Styles Rotterdam Ahoy open na 16 maanden bouwen

Op 24 september was het – na 16 maanden bouwen – zover: het nieuwe ibis Styles Rotterdam Ahoy is geopend. Het 250 kamer tellende hotel biedt naar eigen zeggen een eigentijdse en comfortabele accommodatie voor zowel zakelijke bezoekers als toeristen dankzij de moderne voorzieningen, stijlvolle kamers en een strategische ligging. Met de grote vraag naar hotelovernachtingen tijdens (internationale) congressen, beurzen, shows en concerten van Rotterdam Ahoy, is dit hotel een welkome aanvulling. 

Het nieuwe hotel werd gebouwd door vastgoedontwikkelaar Foruminvest en daarna verhuurd aan de Duitse hotel operator HR Group die de vestiging van Ibis Styles gaat exploiteren. Ibis Styles is een hotelmerk dat bekend staat om zijn unieke en kleurrijke ontwerpen. Europees vastgoedontwikkelaar Foruminvest heeft het hotel gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie. Daarnaast bevindt zich in het hotel ook het Italiaanse restaurant ‘Giacobbe’.

Voor Rotterdam Ahoy is een hotel naast de deur erg welkom. “De vraag naar hotelovernachtingen is groot tijdens onder andere (internationale) congressen, beurzen, shows en concerten. We kunnen nu een totaalpakket bieden. Ibis Styles past tevens goed bij onze stad, een uniek hotel met creatief design. Met het hotel erbij wordt dit gebied echt een nieuwe hotspot in de stad”, aldus algemeen directeur Jolanda Jansen van Ahoy.

ibis Styles Rotterdam Ahoy

De bouw van het ibis Styles Rotterdam Ahoy is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Het gebied rondom Ahoy en metrostation Zuidplein. Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen.

Er wordt inmiddels al een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van Hart van Zuid, waar onder andere Ahoy en het nieuwe ibis Styles Rotterdam Ahoy liggen. In 2021 opende Ahoy er het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. Uiteindelijk moet dit gebied een tweede centrum van Rotterdam worden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.