Discover the finest spaces
Delen

Ontwerp je eigen event bij nieuwe locatie PAND VANMOKUM

Wat doe je als bedrijf wanneer blijkt dat je pand eigenlijk te groot is? Verhuizen? Een ander bedrijf in huis nemen? Opties te over… Bij designbedrijf VANMOKUM in Amsterdam kozen ze er uiteindelijk voor om een evenementenlocatie te beginnen onder de naam PAND VANMOKUM die onlangs opende. Je organiseert hier onder andere presentaties, workshops, diners, meetings of andere soorten kleinschalige events tot 300 personen. 

Arno Ruijzenaars, directeur en founder van VANMOKUM, vertelt: “Ons pand was eigenlijk veel te groot voor ons designbedrijf VANMOKUM. Het plan was om aan de ruimte die over was een kantoorfunctie te geven en er onze collecties in verlichting en design te presenteren. Maar we wilden meer, omdat we een plek wilden die inspirerend was en die een positieve vibe zou uitstralen. Daarom hebben we er een gratis expositieruimte voor kunst van verschillende kunstenaars gecreëerd. Supergaaf dat verschillende disciplines elkaar nu ontmoeten. Daarnaast waren er ruimten die wij aan andere interieurbedrijven wilden verhuren zodat we gezamenlijk de huur konden opbrengen. Dat was gemakkelijker gedacht dan gedaan. Uiteindelijk kwamen we op het idee om de ruimten los te gaan verhuren voor events, brainstormsessies, vergaderingen en pop-up events. Een super mooie oplossing.”

PAND VANMOKUM

Arno vertelt over hoe de locatie op hun pad kwam: “Wij kwamen van de Herengracht. Daar hadden wij samen met Foppe Eshuis van Milton een verdieping in één van hun grachtenpanden gerenoveerd tot studio en showroom. We groeiden eruit, we hadden te weinig meters om al onze collecties te laten zien. We hebben twee jaar lang gezocht naar een andere locatie met meer meters, parkeerplekken voor de deur, dichtbij het CS, een goede OV-verbinding en die voor iedereen die in de stad woont per fiets goed bereikbaar zou zijn. Uiteindelijk is het de Euromaster Garage in het Hamerkwartier geworden in het tofste deel van de stad: Amsterdam Noord!”

Het was nog een hele klus om de locatie te verbouwen tot wat het nu is: “Het was echt een oude loods waar heel lang een garage in had gezeten. Samen met eigenaar RVE Vastgoed hebben wij die verbouwd tot een duurzame locatie met energielabel A++. Hiervoor zijn het dak, de vloer en alle wanden vernieuwd. Vervolgens zijn we zelf met het interieur aan de slag gegaan. Goede vriend en kunstenaar VANJOOST heeft de ruimte en kantoren ontworpen en gebouwd met hout van de Douglas Spar met enorme balken afkomstig uit de duurzame houtkap in samenwerking met Staatsbosbeheer”, legt Arno uit.

Bij PAND VANMOKUM kun je terecht voor uiteenlopende meetings en events. Anouk Jansen, Maitre de Maison/Creatieve Chef van de locatie licht toe: “Je kunt het zo gek niet noemen, van vergadering tot private dining, van press-event tot bruiloft, van brainstorm tot pop-up design of food events. Daarvoor zijn er verschillende ruimtes beschikbaar. Zo is er ‘De Smeerkuil’, de naam is natuurlijk gebaseerd op de voormalige garage. Dit is een ruimte met een rauw industrieel randje. Ingericht en vormgegeven door VANJOOST. Een heerlijke ruimte om te vergaderen, voor een lezing of om een brainstorm of een presentatie te geven. Geschikt voor 8 tot 30 personen. Ook kun je met je gezelschap aanschuiven bij de vier meter lange tafel voor een gezamenlijke maaltijd.” Verder is ‘De Kunstkamer’: “Dit is een ruimte die je doet verwonderen. Met zorg is design en kunst hier gecureerd en bijeengebracht door Smetman Art & Tattoos. Het is een heerlijke plek waar je in alle rust kunt werken, vergaderen, coachen, brainstormen of een presentatie kunt houden. De ruimte is zowel prettig voor een grotere groep als voor een intiemere sessie en daarmee geschikt voor 8 tot 16 personen.”

Frama Café

Een andere eventruimte bij het nieuwe PAND VANMOKUM is het ‘Frama Café’. Hier ben je omgeven door bijzonder Deens design. Anouk vertelt: “Deze ruimte is rustig en licht. Ideaal voor verschillende doeleinden voor zowel een klein als een groot gezelschap. De ruimte leent zich goed voor creatieve zakelijke events en presentaties maar is ook zeer geschikt voor private dining of  borrel met bite. Je kunt er zoals het nu is met 30 tot 35 personen aan tafel, maar we kunnen de ruimte ook aanpassen voor recepties en grotere groepen. Naast de genoemde ruimten kunnen we in overleg ook delen van de rest van het pand toevoegen.”

Inmiddels is wel duidelijk dat PAND VANMOKUM niet zomaar een evenementenlocatie is. Daar is Anouk het roerend mee eens: “Het is niet alleen een gaaf en bijzonder pand, maar je wordt altijd omringd met wisselende kunst en design. Het zijn geen standaard ruimten, maar ruimten die op verschillende manieren ingezet kunnen worden. We denken mee over gezonde lekkere maaltijden en drankjes, uiteraard duurzaam en van lokale producten. Van een lekker ontbijt tot tussendoortje en van lunch tot borrel en diner. Samen met de klant wordt het event doorgenomen en maken we passende gerechten. De energie van het pand is positief en inspirerend. We zijn creatieve ondernemers en kunnen snel schakelen naar de behoefte van klanten die openstaan voor deze mooie locatie in Amsterdam Noord. Dus laat je verrassen!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.