Discover the finest spaces
Delen

Geheel verbouwde Watertoren Bollenstreek creëert ruimte voor events

Ruim 100 jaar diende Watertoren Bollenstreek als opslag voor water. Onlangs kreeg de bekende landmark in Hillegom een nieuwe bestemming: waarde creëren. De wens kwam vanuit initiatiefnemer Ad Wijnhout. In samenwerking met de gemeente, kennisinstellingen, partners en specialisten ging het team aan de slag met het idee en de realisatie daarvan. Nu biedt de toren ruimte voor jonge ondernemers om te groeien en te bloeien, en is er ruimte voor meetings en events. 

De watertoren is volgens Denise Geerlings geheel verbouwd. “Er moest volume aan het bestaande gebouw toegevoegd worden. De toren is verbouwd aan de hand van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Er is veel gebruik gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen. Deze zie je door heel het pand terugkomen. Op de begane grond is een uitbouw gerealiseerd voor het kantoor van AW Groep, en een binnentuin. Ook vind je beneden de barista. In totaal zijn er zeven verdiepingen in de toren gemaakt. Je vindt er verschillende vergaderruimten, zitruimten en een bibliotheek. In totaal zijn er vijf vergaderzalen, een collegezaal en een circulaire gloeiruimte.

Boven in de watertoren is de voormalige waterbak geheel verbouwd tot een collegezaal. In de toren zijn er verder op elke verdieping ramen gemaakt en er is een lift in de toren geplaatst. In 2021 en 2022 is in een ruime tijd de watertoren omgebouwd en getransformeerd.

Watertoren Bollenstreek

Watertoren Bollenstreek is sinds december 2022 geopend. Je kunt er vergaderen, workshops organiseren, events en trainingsdagen houden, en verschillende activiteiten boeken zoals een rondleiding, een borrel of een barbecue. “Iedereen is welkom en wij realiseren voor alle meetings en events maatwerk,” vertelt Denise. “Watertoren Bollenstreek is een bekende landmark midden in de Bollenstreek. De centrale locatie en het prachtige, historische pand maakt de watertoren een unieke locatie. Vanuit elke vergaderzaal heb je een prachtig uitzicht over de streek. Daarnaast beschikt elke ruimte hierbij over alle benodigde materialen en moderne technieken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.