Discover the finest spaces
Delen

Creatieve ruimte van koffiebar VRIJ geopend op Leiden Bio Science Park

Het Vogelnest van koffiebar VRIJ is de nieuwste aanwinst voor het Leiden Bio Science Park. Deze creatieve vrijplaats is gebouwd van twee zeecontainers die bovenop elkaar zijn gezet. Op de begane grond vind je een koffiebar en vanaf april is de bovenste container open voor brainstormsessis, meetings en borrels.

Wie over het Leiden Bio Science Park fietst of loopt, ziet dat je er veel bedrijvigheid is tussen – en in – de verschillende kennisinstellingen en bedrijven. Op zo’n warme zomerdag in juni lokt de koele locatie onder de bomen om even een pauze te nemen. Koffiebar VRIJ staat tegenover de Hogeschool Leiden. We spreken eigenaren Tessa van Straaten en Erwin Slierings een aantal maanden na de opening eind 2022.

Het duo is blij dat hun bedrijf open is. Beiden hebben geen achtergrond in deze branche, maar zijn enthousiast. “Dit is de enige dag dat we geen boekingen hebben deze week,” vertelt Erwin als hij ons meeneemt naar het Vogelnest. De huiselijke multifunctionele ruimte is heerlijk koel dankzij de airconditioning die aanstaat. “Ons doel is om de bezoekers uit de kantooromgeving te trekken en te inspireren om creatief aan de slag te gaan.” De ruimte is ruim 30m2, flexibel in te delen en beschikt over een keukenblok en toilet, WIFI en een presentatiescherm.

Het Vogelnest van koffiebar VRIJ

“We willen een plek bieden waar mensen even kunnen ontsnappen aan de kantooromgeving,” vertelt Tessa. Het Vogelnest bevindt zich bovenop de koffiebar en bestaat, net als de begane grond, volledig uit hergebruikte zeecontainers. Door de hoge ligging vergader of brainstorm je tussen de bomen en de vogels. Wie even een luchtje wil scheppen kan binnenkort ook terecht op het aangrenzende dakterras van ruim 30m2. Deze krijg je er overigens bij als je het Vogelnest huurt. Ook de begane grond is te huur voor borrels en events. De ruimte is 60m2 en is voorzien van 22 zitplekken. Je vindt er WIFI en catering is mogelijk op aanvraag.

Het Vogelnest ontleent zijn naam aan een bijzonder creatief proces: de bouw van het vogelnest. “Wie een vogel weleens aan het werk heeft gezien, begrijpt dat daar creativiteit en focus voor nodig is.” Een ideale naam dus, betreft de oprichters. Het duo heeft, met hulp, alles zelf onder handen genomen.

Koffiebar VRIJ Het Vogelnest
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.