Discover the finest spaces
Delen

Events en binnenkort ook overnachten in historisch Kasteel Rijnhuizen

Het bijzondere Kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein is dankzij de verbouwing van de koetshuizen sinds kort beschikbaar voor events. Vanaf oktober worden bovendien enkele zalen in het kasteel zelf gerenoveerd en komen er ook hotelkamers bij. Modern en historisch, een groene oase van rust, aan het water en vlakbij de A12: dat alles maakt Kasteel Rijnhuizen erg aantrekkelijk voor zakelijke events.

In 2016 werd het kasteel gekocht door particulier Jan Scholt. De gemeente Nieuwegein verleende hem onlangs een vergunning om er een evenementenlocatie te beginnen. Joost Luitse – die jarenlange ervaring heeft in de eventbranche en weet hoe hij deze unieke locatie op de kaart kan zetten – kwam daarna in beeld. Hij viel voor de charme van het landgoed en besloot de locatie van Jan te huren sinds mei van dit jaar.

Kasteel Rijnhuizen

In 2022 werden met veel aandacht en oog voor detail de koetshuizen verbouwd en volledig gemoderniseerd. Vanaf oktober 2023 worden de historische zalen in het kasteel gerenoveerd, waarbij de stijl uit de 19e eeuw behouden blijft. De bovenverdiepingen van het kasteel worden bovendien omgetoverd tot een aantal mooie hotelkamers. 

Kasteel Rijnhuizen beschikt over twee koetshuizen. Koetshuis Noord is uitgerust met moderne faciliteiten voor vergaderingen. Koetshuis Zuid biedt een ruime feest- of borrelzaal met een kleine opkamer die kan dienen als artiestenruimte. Aanpalend bevindt zich een monumentale schuur met een heerlijk zonnig terras. Het kasteel zelf heeft bovendien drie historische zalen, waarvan er twee zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld diners of een huwelijksceremonie. 

Op zakelijk gebied is er dus volop gelegenheid voor het organiseren van vergaderingen en events zoals personeelsfeesten, lanceringen, congressen, diners en ga zo maar door. Er is ruimte voor de ontvangst van maximaal 250 personen: “We hebben een groot landgoed dat zich goed leent voor een wandeling tussen de vergaderingen door en er zijn ook mogelijkheden voor outdoor-activiteiten. Kasteel Rijnhuizen ligt bovendien aan de Jutphaas waar je met een bootje kunt aanmeren. Onze locatie is door het lommerrijke landgoed en de historie van het kasteel natuurlijk ook een uiterst romantische setting voor huwelijken. In een van de koetshuizen is een grote zaal met ruimte voor een groot feest. We werken met een vaste cateraar die van A tot Z met je meedenkt over de perfecte culinaire invulling die past bij het event”, legt Marsha Vergunst van Kasteel Rijnhuizen uit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.