Discover the finest spaces
Delen

Nieuw in Amsterdam: restaurant Juliette (en Jules) voor private dining en events

De meeste ondernemers vinden het openen van één horecazaak al spannend genoeg, maar horecaondernemer Olivier en zijn compagnon Jorn doen het gelijk dubbel: ze openen niet één, maar twee nieuwe zaken. Juliette en Jules genaamd. Juliette is inmiddels geopend, de opening van Jules staat gepland voor augustus. Beide restaurants vind je aan het Valeriusplein in Amsterdam Oud-Zuid, vlak naast het Vondelpark. Je kunt er terecht voor verschillende zakelijke events.

De ruimte van Juliette is voor meerdere gelegenheden inzetbaar. Het restaurant kan gebruikt worden voor een diner of borrel. In overleg is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het terras. Olivier: “Juliette is zeven dagen per week geopend en af te huren voor zakelijke events. Voor een diner binnen hebben wij plek voor twintig personen. Buiten hebben we ruimte voor veertig personen. Juliette is ook af te huren met het terras. Omdat we een horecavergunning hebben kunnen borrels en evenementen tot laat doorgaan. Geen andere locatie in de buurt biedt de mogelijkheid om de volledige locatie tegen een betaalbare prijs af te huren met een heerlijk zonnig terras.”

Hij vervolgt: “Daarnaast doen wij ook walk-in diners met plek voor 40 personen. Wij zijn zeer flexibel met het menu. Per groep wordt er afgestemd wat er op het menu komt. Onze mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan menu’s op maat en aankleding kunnen wij ook verzorgen. Onze chefs kunnen alles maken; dit wordt per groep samengesteld. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om onze locatie af te huren voor private dining.”

Restaurant Juliette

De twee eigenaren van nieuwe restaurant Juliette en het binnenkort te openen Jules zijn trouwens niet nieuw in het wereldje. Ze hebben namelijk al een horecazaak: Bistro Qlique in de Pijp. Olivier: “Wij houden de gemeentelijke plannen altijd goed in de gaten en zagen dat het Valeriusplein opnieuw zou worden ontwikkeld. Van een rommelig stuk openbare ruimte zou er een plein worden ontwikkeld waar er geen ruimte meer zou zijn voor auto’s. Wij hebben contact opgenomen met de eigenaren van twee panden aan het plein en hebben een succesvolle overname kunnen doen. Bar Jules en Juliette liggen nu aan een nieuw ontwikkeld Valeriusplein.”

Wel moest er nog het één en ander gebeuren. “Beide locaties zijn volledige gestript en opnieuw opgebouwd. We hebben klassieke elementen weer hersteld, zoals het glas in lood en houten kozijnen. De verbouwing van Juliette is inmiddels afgerond. Bar Jules zal dus in augustus zijn deuren openen. Totdat Jules open is, kan je alvast bij Juliette aanschuiven voor het diner. Met het shared-dining concept willen we iedereen zoveel mogelijk van de kaart laten proeven.”

Meedenken

Heb je nog andere wensen voor je event? De ondernemers denken graag met je mee, meldt Olivier. “Heeft jouw event een thema of wil je Juliette nog aankleden met ballonnen, bloemen of andere accessoires? Of wil je graag gebruik maken van een beamer, microfoon of andere techniek? Dit is allemaal mogelijk. Laat ons weten wat je wensen zijn en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.