Discover the finest spaces
Delen

De tien meest inspirerende locaties van 2023

Het wachten is voorbij: onze jaarlijkse lijst van de tien meest bezochte locaties voor meetings en events op inspirerendelocaties.nl van 2023 is bekend! Wat zijn de meest inspirerende locaties van dit jaar? Opvallend is dat er maar liefst zeven venues in staan die we nog niet eerder in deze lijst hebben gezien. Ook gingen organisatoren in 2023 voor kleinschalige locaties met een huiselijke inrichting; waar je je meteen thuisvoelt dus. Verder blijven venues die omringd worden door de natuur populair, net zoals vorig jaar. Laten we de top 10 in duiken!

1. DE HOUTSE SCHUUR | DEN HOUT

Nog niet eens een jaar open en meteen al op nummer één in deze lijst! Vergaderlocatie De Houtse Schuur in Den Hout is een typisch voorbeeld van de behoefte aan huiselijkheid die we dit jaar veel zien. Bij deze venue heb je namelijk een geweldige moderne woning tot je beschikking met drie meeting ruimtes, een eigen keuken, een privé terras en een tuin met fruitbomen. Hier ben je echt weg uit de kantoorsfeer en kun je in alle rust brainstormen, vergaderen of een workshop volgen bijvoorbeeld. Wij snappen wel waarom deze locatie op 1 staat!

2. THE UNBOUND | AMSTERDAM

Een ontzettend sfeervolle locatie waar de natuur centraal staat: The Unbound in Amsterdam. Wederom een nieuwkomer in onze lijst van de meest inspirerende locaties in 2023! Er zijn verschillende ruimten voor meetings en andere soorten events waar je ideeën tot leven komen. Zo is er de Vuurplaats met prachtige glazen gevels die open kunnen en de Boardroom voor wat kleinere bijeenkomsten. Blijven slapen tijdens je meerdaagse heisessie kan natuurlijk ook in de 41 ruim ontworpen cabins die verspreid liggen over het landgoed. Een sfeervolle barbecue in de buitenlucht, een yoga workshop en ontspannen in de wellness: alles is mogelijk bij The Unbound!

3. STUDIO LINDENGRACHT | AMSTERDAM

Rustig, sfeervol, modern en huiselijk zijn de vier woorden die Studio Lindengracht in Amsterdam het beste omschrijven. Deze fijne locatie werd in september 2022 geopend en is dit jaar voor het eerst in deze lijst te vinden. De moderne en elegante studio is een perfecte omgeving voor creatieve evenementen. En dat midden in het centrum van onze hoofdstad. Ook leuk: Studio Lindengracht breidde onlangs uit met Het Atelier. Nog zo’n relaxte plek in Scandinavische sfeer voor onder andere intieme workshops, meetings of een pop-up shop.

4. LANDGOED WELNA | EPE

Het bijzondere Landgoed Welna in Epe is een plek waar natuur, eenvoud en rust de overhand nemen. De perfecte ingrediënten voor een goede brainstorm, training of teambijeenkomst dus. Het landgoed ligt middenin de ongerepte Noordelijke Veluwe waardoor je gemakkelijk even een wandeling kunt maken, in de pauze van je bijeenkomst bijvoorbeeld. Er zijn twee eventruimtes in landelijke sfeer die je precies kunt inzetten zoals jij wil. Bij deze locatie ga je echt even terug naar de basis.

5. IJVER | AMSTERDAM

Al sinds deze locatie opende, middenin de coronacrisis, is ze ontzettend populair op inspirerendelocaties.nl. Restaurant en evenementenlocatie IJver, op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, is gebouwd in een historische scheepsbouwloods en die rauwe industriële stijl zie je terug in de inrichting. Het enorme gebouw van 600 vierkante meter heeft twee besloten vergaderruimten en een groot buiten én binnenterras. Hierdoor is er nooit een gebrek aan ruimte voor events in alle soorten en maten. Een indrukwekkende plek die je echt eens bezocht moet hebben!

6. ZWIER | VINKEVEEN

Ontspanning is het codewoord bij Zwier in Vinkeveen. Omdat creativiteit volgens hen naar boven komt wanneer je ontspant, biedt deze locatie allerlei activiteiten voor meer rust en verdieping. Samen het water op gaan bijvoorbeeld, een wandeling maken of zelfs overnachten in een tent op het buitenterrein. Door de landelijke ligging ben je er echt even uit zonder lang te rijden vanuit Utrecht of Amsterdam. De Werfplaats, bestaande uit twee verdiepingen, staat helemaal tot je beschikking voor meetings of een diner met groente in de hoofdrol. Ook bouwde de locatie er onlangs negen Havenhuisjes bij, ideaal om bij te boeken tijdens meerdaagse events of heisessies.

7. THE CITY LOFT & GARDEN | ROTTERDAM

Nog zo’n moderne maar huiselijke stadslocatie: The City Loft & Garden in Rotterdam. Plotseling vanuit het niets opgedoken in deze lijst en wij snappen wel waarom. Hier heb je een compleet appartement tot je beschikking in een prachtig monumentaal pand in het hart van Rotterdam. Ideaal voor board meetings, vergaderingen en brainstormsessies, maar ook private dining. Mooi weer? Dan verplaats je gewoon naar de sfeervolle privé tuin!

8. DUS | UTRECHT

Met maar liefst 26 vergaderruimten biedt de creatieve evenementenlocatie DUS (afkorting van De Utrechtse Stadsvrijheid) mogelijkheden en keuze genoeg voor allerlei soorten events. DUS weet te verrassen in de zomermaanden met het heerlijke buitenterras, pingpongtafels en heel veel ruimte om te ontspannen. Vergader met de voeten in het gras. Geniet van de grote schepen die op de achtergrond langs glijden over het Amsterdam Rijnkanaal. Maar ook in de winter is dit een prachtige locatie om verhalen te vertellen rond het kampvuur. Het toegewijde team gelooft dat werken en spelen de allerbeste combinatie is om vrij te denken en alles uit je team te halen.

9. KANAAL 30 | UTRECHT

Het zal niemand verbazen: creatieve broedplaats en evenementenlocatie Kanaal 30 heeft ook weer een plekje weten te veroveren in onze top tien. Sinds de opening in 2018 is deze locatie namelijk al ongekend populair. Kanaal 30 in Utrecht is een voormalige drukkerij die is verbouwd tot verschillende bruisende, lichte hallen met bijzondere werkplekken in containers, kassen en keten. Hierin hebben creatieve ondernemers als fotografen, vormgevers en videomakers hun intrek genomen. Daarnaast zijn er vijf sfeervolle ruimten te huur voor groepen van twee tot maar liefst tweehonderd personen. Ideaal voor workshops, trainingen, vergaderingen, break-out sessies of grootschaliger evenementen.

10. LANDGOED VOLLENHOVEN | DE BILT

Bij Landgoed Vollenhoven in De Bilt kun je kiezen uit drie bijzondere locaties voor meetings en events met elk een andere sfeer. Ongedwongen vergaderen, een bedrijfsfeest of een ander event met een ontspannen karakter kan bijvoorbeeld heel goed in de landelijk ingerichte stal Den Eijck. Zoek je juist een stijlvolle en exclusieve plek voor een diner, ontvangst of presentatie bijvoorbeeld, dan is het prachtige klassieke Grote Huis een goede optie. En voor een bijzondere productpresentatie, sportief bedrijfsuitje of ongedwongen receptie biedt de Oranjerie veel mogelijkheden. Voor ieder event een passende en exclusieve privéruimte dus.

Meer inspirerende locaties in 2023

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Locaties die in 2023 niet de top 10 hebben gehaald, maar absoluut een bezoekje waard zijn! Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere bijzondere locaties! Of bekijk de top 10 populairste locaties van 2023 op locaties.nl.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.