Discover the finest spaces
Delen

Studio Grounded: creatief en flexibel werken in het hart van Rotterdam

Voor de vier vrienden Igor, Gino, Fleur en Timothy was het de droom om een plek te creëren waar mensen hun creativiteit kunnen uiten en ontwikkelen. Een community van creatieve mensen, waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn. Die droom kwam onlangs uit: ze openden evenementenlocatie Studio Grounded middenin Rotterdam.

Studio Grounded is een plek waar kunstenaars, ondernemers, studenten en iedereen daar tussenin kan samenkomen om te creëren en te leren van elkaar. Op een locatie die eigenlijk heel toevallig op het pad van de vier vrienden kwam, vertelt Timothy. “Toen we als vier vrienden hadden uitgesproken Studio Grounded te gaan bouwen, zijn we meteen in ons netwerk gaan zoeken naar een geschikt pand. En geheel per toeval kwam deze locatie via ons netwerk binnen. We gingen kijken en waren eigenlijk meteen verliefd op de ruimte. Maar ook op het gebouw, De Hillevliet. Dit is een oude technische school, die nu veel creatieve bedrijven huisvest. Maar ook stichtingen ten behoeve van de buurt, zoals stichting IKBENWIJ en SOL. Verder zijn muziekschool SKVR en museum Boijmans van Beuningen onze buren.”

Studio Grounded

Er moest nog wel het een en ander gebeuren aan het net geopende Studio Grounded. Timothy: “We dachten met een likje verf wel klaar te zijn. Maar uiteindelijk hebben we drie maanden, waaronder ook weekenden en avonden, alle muren en oude balken opnieuw geverfd. Omdat we het ook duurzaam en betaalbaar wilden houden, hebben we al onze meubels zelf gemaakt. Ook vonden we het belangrijk dat er een podium in de ruimte kwam voor bijvoorbeeld een productpresentatie, TED-talks, interview-opnames of comedy shows. Dit kost uiteraard meer tijd, maar als groep gaan we voor kwaliteit.”

Het pand is zeer breed inzetbaar, licht hij toe. “Overdag is onze locatie geschikt voor creatieve vergaderingen, workshops, teamtrainingen en foto/video shoots. En omdat we de ruimte modulair hebben gebouwd, kunnen we in de avond alle tafels en stoelen onder het podium schuiven en is de ruimte geschikt voor een yoga of sportklas.” Er is hier plek is voor zo’n honderd personen. “De ruimte is in totaal 166 vierkante meter. Uiteraard hebben we de mogelijkheid om de ruimte van meer stoelen en tafels te voorzien bij grote events. Ook heeft Studio Grounded een groot 72 inch touchscreen voor presentaties.”

Verbinding

Timothy: “We hebben Studio Grounded opgericht omdat we staan voor verbinding. We willen de kloof tussen het bedrijfsleven en de buurt Rotterdam-Zuid verkleinen. Bij elke vergadering nodigen we bedrijven daarom uit om door het gebouw te struinen. En te ervaren hoeveel stichtingen en organisaties hier zulk mooi werk verrichten voor de buurt, de mensen in de buurt en stad. ‘Ga op ontdekking en verbind met het gebouw en de mensen’, zeggen we altijd tegen ons bezoek. We hebben ook een in-house foto/videograaf. Die kan elk event filmen of fotograferen, passend bij jouw wens.”

En die verbinding staat ook in de keuken centraal. “De lunch wordt op de begane grond verzorgd door de buurtkeuken Public Food. Zij voorzien de mensen in de buurt met een kleinere beurs van betaalbare maaltijden. Door als bezoeker hier jouw lunch of borrel te laten verzorgen, draag je dus jouw steentje bij.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.