Discover the finest spaces
Delen

Terugblik: de best gelezen artikelen van 2019

Het hele jaar ben je al druk genoeg met het organiseren van evenementen. Gelukkig kunnen we in december even rustig terugblikken. Welke nieuwe locaties zijn er geopend die volledig aan je voorbij zijn gegaan? Welke artikelen had je echt moeten lezen? Deze locaties hadden in 2019 de meest gelezen artikelen op GreaterVenues!

Het is 2016 als het nieuwste dierenbelevenispark van Europa wordt geopend. WILDLANDS is een revolutionair belevenispark waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen op een manier die we nog niet kenden in Nederland. In het park zijn wilde dieren te zien in hun natuurlijke omgeving, er zijn allerlei activiteiten en attracties te beleven en er is het fonkelnieuwe ATLAS Theater waar je terecht kunt voor congressen en vergaderingen. Nu, drie jaar later, kondigt WILDLANDS plannen aan voor een nieuwe koers met meer dieren én meer beleving, ook voor zakelijke meetings en events… Hassna Benimalek, accountmanager voor de zakelijke markt bij WILDLANDS, deelt alvast wat inside information…

GROOVY TABLES

Al twee zomers op rij is het dé culinaire hit in Amsterdam: het pop-up rooftop garden restaurant Groovy Tables. Creatief cateraar De Artiesten en Restaurant Daalder zetten samen 17 zomeravonden lang een waanzinnige dinerbeleving neer op het bijzondere dakterras van evenementenlocatie HoogtIJ in Amsterdam Noord. Wie een van de gewilde tafels op deze avonden kan bemachtigen, verzekert zich van een avond met fantastisch eten, verrassend entertainment en groovy sounds tot diep in de nacht. En het beste nieuws is dat De Artiesten dit succesvolle idee nu ook in de markt zet als volledig event concept!

THE SLAAK ROTTERDAM

Het nieuwste vijfsterrenhotel van Rotterdam is geopend! The Slaak Rotterdam is een boutique hotel van Marriott met een bijzondere 50’s look. Het hotel heeft 74 kamers, twee zalen voor vergaderingen of presentaties en restaurant en bar Didot34 waar je onder andere borrels en recepties kunt houden. “Gasten zeggen dat het voelt alsof ze in de serie Mad Men zijn beland wanneer ze bij ons zijn”.

STRIJP-T

Eindhoven heeft eindelijk een rooftop-locatie voor zakelijke events! En meteen niet de minste: Strijp-T is de naam van de verrassende evenementenlocatie in én bovenop de compleet gerenoveerde voormalige Philipsfabriek TQ. Midden op het nieuwe hippe ontwikkelgebied Strijp-T, met een waanzinnig mooi uitzicht over Strijp-S en het stadscentrum ligt Eindhoven hier letterlijk aan je voeten. En de mogelijkheden houden niet op buiten de evenementenlocatie: bij Strijp-T is veel meer mogelijk dan je zou denken!

Een plek waar je even kan ontsnappen aan de buitenwereld en je totaal vrij kan voelen. Dat is het idee waarmee designer Tijn Hoyng ‘de Club’ opende, een voormalige bioscoop en nachtclub in Amsterdam West. De ruimte van 350 vierkante meter zonder ramen is een plek die gehuurd kan worden voor vergaderingen, trainingen of bedrijfsfeesten en waar discussies en masterclasses worden gehouden. Maar niet iedereen kan zomaar naar binnen: “Alleen mensen die ons speciale telefoonnummer hebben, kunnen er via een appje achterkomen wat het programma is in de Club.”

DOLORIS META MAZE

Tilburg heeft er een unieke experience en event locatie met rooftop bij! Op 17 mei opende Doloris’ Meta Maze haar deuren in een oud postkantoorgebouw. Doloris is het grootste 3D-kunstdoolhof van Europa en biedt een surrealistische ervaring die Alice in Wonderland, Narnia en Stranger Things combineert in een climb through art experience van maar liefst 400 m² en met 40 indrukwekkende ruimtes om in te verdwalen. Zit je met je team of project een beetje vast in een bepaald denkpatroon? Doe dan creatieve inspiratie op in dit doolhof!

Overal om je heen enorme LED-schermen die de presentatie van een spreker of een show tijdens je event een compleet andere dimensie geven. Sinds kort behoort dit tot de mogelijkheden bij evenementenlocatie Studio 21 in Hilversum. Deze zomer werd de enorme studio op het Media Park in twee maanden tijd compleet verbouwd. Het resultaat is spectaculair!

Amsterdam heeft een nieuwe hotspot voor evenementen op een wel heel bijzondere, onontdekte plek. Hoewel, onontdekt… Lil’ Amsterdam is sinds najaar 2017 geopend op Amsterdam Centraal Station en bouwde naam op als een van de hipste plekken in de stad – met een voortdurend wisselende selectie pop-up stores voor van alles wat te maken heeft met kunst, mode, eten en drinken. Deze trendy pop-up passage is ook te huur voor bedrijfsevents!

Stoere leren banken en barkrukken, veel staal en wel honderd soorten bier: bij het nieuwe restaurant en evenementenlocatie IJver komt dit allemaal samen. Deze bijzondere venue is nu geopend in de NDSM Loods in Amsterdam. Naast lekker eten en bier proeven zijn er twee ruimtes te huur voor vergaderingen, presentaties of borrels.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.