Discover the finest spaces
Delen

8x Buitengewone evenementenlocaties in Amsterdam en omgeving

Elk jaar zijn er bepaalde soorten meetings en events die eruit moeten springen. Waar iedereen het nog weken over heeft omdat het impact heeft gemaakt. Als expert weet jij als geen ander hoe dat moet, maar een bijzondere evenementenlocatie kan meer invloed hebben op de beleving van je gasten dan je misschien denkt. Een spectaculaire entree, goede en veelzijdige catering, fantastisch licht en geluid: allemaal zaken die een evenementenlocatie voor je verzorgt. Wij zochten voor je uit welke evenementenlocaties in Amsterdam en omgeving eruit springen op al deze gebieden. Jij hoeft alleen nog te boeken!

STUDIO 21 | HILVERSUM

Bij Studio 21 op het Hilversumse Media Park worden geen events georganiseerd, maar onvergetelijke belevenissen. Dat komt door de indrukwekkende Studio met rondom een LED-scherm van 360 graden. Hier beleef je met 300 tot 1600 collega’s of relaties de meest spectaculaire personeelsfeesten, awardshows en congressen. Naast de Studio bevindt zich ook nog eens een sfeervolle en elegante Foyer waar je je gasten ontvangt of nog een afterparty organiseert. Kunnen niet alle gasten aanwezig zijn? Studio 21 heeft ook verschillende mogelijkheden voor online en hybride events. Dankzij de ruime parkeergelegenheid, een bushalte en een treinstation voor de deur is deze toplocatie vanuit alle windstreken perfect bereikbaar!

HOOGTIJ | AMSTERDAM

In een glazen kas op een imposant dakterras in Amsterdam Noord vind je de bijzondere evenementenlocatie Hoogtij. Hier heb je een geweldig uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam. Hoogtij is een prachtige plek voor een intieme of juist grootse borrel, private dining, een bedrijfsfeest of ander soort event. Je kan hier met 120 man terecht met het Dakterras als centrale hub om bij te kletsen, te netwerken of te genieten van het uitzicht. Verder kunnen ook de Oranje Toren en de GYM gebruikt worden als break-out ruimte. Luid de zomer in op deze spectaculaire locatie!

LIEF AMSTERDAM

Deze rauwe en eigenzinnige locatie is dé creatieve en industriële hotspot voor zakelijke meetings en events in Amsterdam. LIEF Amsterdam ligt in de oude busremise van Amsterdam West. Daarnaast vind je een groot buiten festivalterrein met ruimte voor 1500 personen.. Het buitenterrein en de binnenlocatie – met dezelfde capaciteit – transformeren voortdurend als decor van diverse events. LIEF Amsterdam is geheel zichzelf: edgy, tolerant, én met de meest moderne, technische infra. Je hebt er alle ruimte voor fantastische producties. Van een bedrijfsevent tot publiekslieveling en van commerciële productpresentatie tot een foodfestival. Uniek in omvang en mogelijkheden in de Randstad.

TOBACCO THEATER | AMSTERDAM

TOBACCO Theater is misschien wel één van de best verborgen geheimen in het centrum van Amsterdam. TOBACCO is groots, indrukwekkend en een internationaal gelauwerde event venue met tien verschillende zalen voor congressen tot 300 personen. Hier gebruik je bijvoorbeeld de grote theaterzaal voor de plenaire sessies en de omliggende veelzijdige zalen als break-out rooms. Maar ook voor kleinere en intieme bijeenkomsten heb je hier keuze genoeg. Met metrostation Rokin op 87 stappen, meerdere parkeergarages en ook het Centraal Station op tien minuten lopen, is bereikbaarheid geen enkel probleem. Een imposante, industriële locatie waar cultuur en commercie samenvloeien tot een succesvol geheel.

EXPO GREATER AMSTERDAM

Ooit een bloemenveiling en nu een exclusieve evenementenlocatie: EXPO Greater Amsterdam bestaat volledig uit glas, wat voor een waanzinnig binnen-buitengevoel zorgt. Deze duurzame locatie is circulair en grotendeels gebouwd met natuurlijke materialen. Perfect voor grootse beurzen of events, maar ook voor congressen dankzij het plug and play congrescentrum voor 350 personen. De onverwachtse rust tussen de bedrijvigheid van de Randstad en de opvallende architectuur laat het gebouw perfect samenvallen met het weelderige groen van het omliggende natuurgebied. Dankzij de directe busverbinding die elke zeven minuten pal voor de deur stopt en vanwege de ruime parkeergelegenheid kunnen bezoekers onbezorgd op hun bestemming aankomen!

UP EVENTS | AMSTERDAM

Op het grote evenemententerrein van UP Events aan de groene rand van Amsterdam is bijna alles mogelijk. Er is een strand met twee beachclUP’s, palmbomen en buitenbars voor grootse barbecues of andere events met een zomers tintje. Maar ook zeven totaal verschillende loodsen –  die allemaal een eigen terras hebben – voor bijvoorbeeld congressen, presentaties of workshops. Op zoek naar een leuke afsluiter? Je kunt hier kiezen uit meer dan honderd teambuilding activiteiten, zowel sportief als creatief. Daarna zorgt jullie persoonlijke chef voor de meest culinaire gerechten van de barbecue. Met 45.000 m2 aan terrein vol mogelijkheden is fun gegarandeerd!

MOOIE BOULES | HAARLEM

In de karakteristieke voormalige energiecentrale van Haarlem vind je de Jeu de Boules Foodbar Mooie Boules. Deze evenementenlocatie met gratis parkeergelegenheid heeft plek voor maar liefst 700 personen om te ontmoeten, eten, spelen, borrelen én: jeu de boulen. Ook zijn er verschillende karaokeruimtes om even lekker te ontspannen na het plenaire gedeelte bijvoorbeeld. Behoefte aan wat meer privacy? Op de vide kun je tot 40 personen terecht en heb je bovendien je eigen jeu de boules banen en een zelftap. Het geheel vernieuwde megaterras aan het water doet denken aan een Franse Boulevard inclusief jeu de boules baantjes. Hier vind je de perfecte match tussen fun en focus!

SPANT! | BUSSUM

Voor Spant in Bussum is een congres of ander soort evenement pas een succes als de gast verrast, voldaan, geprikkeld of juist ontspannen het pand verlaat. Ook wordt altijd alles uit de kast getrokken zodat iedereen zich oprecht welkom voelt. Het Bussumse theater- en congrescentrum heeft twee stijlvolle en moderne theaterzalen vol technische mogelijkheden. Daarnaast is er een beursplein, verschillende foyers en vele flexibele vergader- en workshopruimten. Ook bijzonder: met een event bij Spant steun je de lokale en landelijke cultuur. Bovendien zijn alle evenementen hier CO2 neutraal. Daarmee zijn ze een van de koplopers binnen de theater- en evenementenbranche!

Meer evenementenlocaties in Amsterdam en omgeving

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer buitengewone evenementenlocaties in Amsterdam en omgeving. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.