Discover the finest spaces
Delen

Fifties vijfsterrenhotel The Slaak Rotterdam open

Het nieuwste vijfsterrenhotel van Rotterdam is geopend! The Slaak Rotterdam is een boutique hotel van Marriott met een bijzondere 50’s look. Het hotel heeft 74 kamers, twee zalen voor vergaderingen of presentaties en restaurant en bar Didot34 waar je onder andere borrels en recepties kunt houden. “Gasten zeggen dat het voelt alsof ze in de serie Mad Men zijn beland wanneer ze bij ons zijn”, vertelt Merel van Dort van The Slaak. 

Het hotel zit in het monumentale pand Het Slaakhuys, dat jarenlang werd gebruikt door de redactie van de krant ‘Het vrije volk’. Je vestigen in zo’n oud gebouw bleek veel uitdagingen met zich mee te brengen waardoor The Slaak heel wat maanden later opende dan gepland. Merel: “We hebben onder andere de beschadigde monumentale vloer moeten vervangen door een replica. Dit kostte extra veel tijd omdat er asbest gevonden werd. Verder was het een uitdaging om een hotel te maken met een modern design dat voldoet aan de veiligheidseisen terwijl we ondertussen de mooie historische details wilden bewaren.”

The Slaak Rotterdam

Het nieuwe The Slaak Rotterdam heeft twee ‘pressrooms’ die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, brainstorms of kleine presentaties tot 24 personen. Catering kan verzorgd worden door het eigen restaurant Didot34, vernoemd naar het oude lettertype van ‘Het vrije volk’. Het restaurant kan ook gehuurd worden voor personeelsfeesten, borrels, recepties of diners. Verder worden hier regelmatig jazzavonden of Sunday Brunch georganiseerd en komen dj’s er vinyl draaien. Boven het restaurant zit de Upper Bar, die geschikt is voor wat informelere bijeenkomsten of borrels.

Zowel een ruimte huren als hotelkamers reserveren voor bezoekers kan bij The Slaak in één keer. Vervolgens kun je als organisator zelf beheren wie in welke kamer slaapt en wanneer de verschillende gasten aankomen. Verder kan iedereen inchecken met de mobiele telefoon zodat er geen onnodige rijen ontstaan. Merel: “De eerste reacties zijn erg positief en de boekingen lopen tot nu toe erg goed!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.