Discover the finest spaces
Delen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen krijgt upgrade: meer dieren, meer beleving en mogelijkheden zakelijke events

Het is 2016 als het nieuwste dierenbelevenispark van Europa wordt geopend: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het is een revolutionair belevenispark waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen op een manier die we nog niet kenden in Nederland. In het park zijn wilde dieren te zien in hun natuurlijke omgeving, er zijn allerlei activiteiten en attracties te beleven en er is het fonkelnieuwe ATLAS Theater waar je terecht kunt voor congressen en vergaderingen. Nu, drie jaar later, kondigt WILDLANDS plannen aan voor een nieuwe koers met meer dieren én meer beleving, ook voor zakelijke meetings en events… Hassna Benimalek, accountmanager voor de zakelijke markt bij WILDLANDS, deelt alvast wat inside information!

WILDLANDS bestaat uit een state-of-the-art theatercomplex – het ATLAS Theater – en het dierenpark met daarin drie themawerelden: Nortica, Serenga en Jungola. De zakelijke gast is, los van een break in het park, voor meetings en events met name te vinden in het theatercomplex. In de nieuwe plannen voor WILDLANDS komt daar al op korte termijn verandering in, vertelt Hassna. Een van de restaurants in het park wordt namelijk omgebouwd tot een bijzondere vergaderlocatie. “We horen regelmatig dat mensen die een vergadering bij WILDLANDS organiseren verwachten dat ze dan in het park zitten, tussen de dieren. Dat kon nu alleen in het ATLAS Theater. Dat heeft weliswaar heel mooi uitzicht op het park, maar het blijft een modern theatergebouw en heeft toch een andere sfeer dan een dierenpark. In de nieuwe koers die we inslaan voegen we nog meer beleving toe, en dus ook aan de zakelijke mogelijkheden.”

Vergaderen tussen de dieren

De eerste grote verandering is te zien in Nortica, de themawereld gebaseerd op het koude klimaat rond de polen. Er wordt onder meer een tunnel aangelegd die bezoekers direct vanuit Nortica naar de naastgelegen wereld van de hete droogte Serenga leidt. Daarnaast wordt een van de restaurants opnieuw ingericht. Hassna: “Het voormalige horecapunt Zembla Food & Drinks gaan we verbouwen tot een fantastische vergaderlocatie midden in het park, pal op de dieren. Als je hier vergadert kijk je uit op de bewoners van het aquarium én op de IJsberenbaai!”

Eerder was het al mogelijk om een ontvangst, borrel of diner in het park te organiseren tijdens events, maar dat was dan in de publieke restaurants. “Die kunnen gedeeltelijk worden afgesloten voor de reguliere dagbezoekers, maar dan ben je nog afhankelijk van hoe de ruimte is ingericht en opgebouwd. Dat is gedaan vanuit het restaurant-idee. Door het Poolstation nu echt puur voor meetings en events in te richten zijn we hier straks veel flexibeler, en kunnen we alles doen van vergaderingen tot feesten. Dat is een heel mooie toevoeging op ons uitgebreide aanbod in het theater.”

Parkverbeteringen

WILDLANDS werd van begin af aan geroemd om haar vele vernieuwingen. In geen enkel ander park is zo duidelijk aandacht besteed aan het dierenwelzijn, duurzaamheid en milieubewust ondernemen. Het hele park is co2-neutraal en alle energie, water, grondstoffen en afvalstromen worden hergebruikt. Toch zagen bezoekers ook verbeterpunten. Zo hebben de dieren de meest prachtige en ruime verblijven waarin zij zich zichtbaar op hun gemak voelen, maar daardoor zag je ze ook minder snel. Hassna: “Als je innovatief bent, dan loop je in het begin ook tegen dingen aan die minder goed werken. Dat heeft ertoe geleid dat we terug zijn gegaan naar de basis. Wat willen we zijn als park en wat willen we uitstralen? De afgelopen tijd zijn er veel parkverbeteringen doorgevoerd en er gaan er nog veel meer komen. De grootte van de verblijven verandert niet, zodat de dieren nog steeds dezelfde ruime verblijven hebben. Wel veranderen we de zichtlijnen, bijvoorbeeld door beplanting anders te snoeien, zodat de dieren vanaf meerdere punten zichtbaar zijn.”

Per 1 januari 2019 heeft WILDLANDS de toegangsprijzen verlaagd en is een aantal diersoorten zichtbaarder voor het publiek. De komende periode krijgt het eerdergenoemde Nortica-gebied een upgrade met een doorsteek naar Serenga, waardoor de bezoekers een logische route door het park kunnen afleggen. Ook op andere plekken worden nieuwe diersoorten toegevoegd en het Kompasplein bij de entree van het park krijgt een facelift met meer sfeer. Dat alles gaat overigens niet ten koste van het basisidee van WILDLANDS: “Dierenwelzijn staat voor ons op nummer 1, en alles wat daaromheen wordt gecreëerd moet wijken voor de dieren. Dieren, milieu en duurzaamheid zijn de belangrijkste pijlers. Nu we meer richting dierenpark verschuiven, wordt dierenwelzijn alleen maar nog belangrijker.”

Onderscheidende locatie

De nieuwe vergaderlocatie in Nortica is de eerste nieuwe zakelijke locatie die in het park komt, maar mogelijk wordt die gevolgd door meer locaties. “Al sinds de opening van het park merken we dat veel bedrijven die WILDLANDS bezoeken met een grote groep komen en ergens in het park gezamenlijk willen lunchen of dineren. Vooralsnog hebben we daar achter de schermen een plek voor gecreëerd, in een mooi tentenkamp net buiten de Jungle. Ik sluit niet uit dat er in de toekomst meer van dat soort locaties komen. Maar voor nu is dit een mooie nieuwe locatie waarmee we inspringen op de grote vraag naar bijzondere vergaderlocaties.”

Voor zakelijke bezoekers heeft WILDLANDS een duidelijk profiel, merkt Hassna. “Veel partijen zijn op zoek naar locaties die net even anders zijn dan anders. WILDLANDS heeft als groot voordeel dat we zowel een avonturendierenpark zijn, waar je veel activiteiten kunt doen, als een modern theatercomplex hebben waar je met grote groepen terecht kunt voor meetings en events. Daarmee zijn we onderscheidend genoeg om speciaal voor naar Emmen toe te komen. Bedrijven en organisaties komen van ver buiten Emmen naar ons toe voor hun bedrijfsuitjes, klantevents en een- of meerdaagse congressen.”

Een groot aantal van de geplande veranderingen van WILDLANDS is naar verwachting al voor de zomervakantie van 2019 klaar. Met een aangepaste looproute, nieuwe dierverblijven en diersoorten, meer zakelijke mogelijkheden en een unieke vergaderlocatie in Nortica zijn er weer een heleboel nieuwe mogelijkheden om te verkennen!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.