Discover the finest spaces
Delen

Restaurant en eventvenue IJver open in Amsterdamse NDSM Loods

Stoere leren banken en barkrukken, veel staal en wel honderd soorten bier: bij het nieuwe restaurant en evenementenlocatie IJver komt dit allemaal samen. Deze bijzondere venue is nu geopend in de NDSM Loods in Amsterdam. Naast lekker eten en bier proeven zijn er twee ruimtes te huur voor vergaderingen, presentaties of borrels. 

De NDSM Loods op het Amsterdamse NDSM terrein is een enorme, honderd jaar oude scheepsbouwloods waarin onder andere 85 studio’s van kunstenaars zijn gevestigd. Midden in die imposante, creatieve setting werd het afgelopen jaar gebouwd aan het pand van IJver. De locatie is ook meteen één van de meest bijzondere aspecten aan het nieuwe restaurant; het is een gebouw in een gebouw. Hierdoor konden de eigenaren zowel een binnen- als buitenterras creëren. Dat betekent gegarandeerd een terrasgevoel, ook als het regent!

IJver

Het enorme pand van IJver ziet eruit als een loods, met grote ramen en veel staal. “Het is een massale zaak, maar toch vind ik dat we erin geslaagd zijn om een intieme sfeer te creëren. Door de warme kleuren en de verschillende zitjes overal. Ook hebben we ervoor gekozen om ruimte tussen de tafels te laten en niet alles helemaal vol te proppen”, vertelt Tim Jongens, één van de eigenaren van IJver, trots. “Ik zag laatst bijvoorbeeld mensen die bij ons gegeten hadden en al afgerekend hadden, toch nog een drankje bestellen op één van de leren banken.”

Boven het restaurantgedeelte zitten twee afgesloten ruimtes die gehuurd kunnen worden voor vergaderingen of workshops, maar ook voor besloten borrels of etentjes. Jongens: “Deze ruimtes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden. Daardoor kunnen er zowel kleinere groepen als grotere groepen tot 150 man terecht. Het is ook mogelijk om een deel van het restaurant af te huren, als er toch meer ruimte nodig is. En wij kunnen natuurlijk zorgen voor lunch, borrelhapjes of een walking dinner.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.