Discover the finest spaces
Delen

Lil’ Amsterdam: verrassende eventlocatie onder Amsterdam CS

Amsterdam heeft een nieuwe hotspot voor evenementen op een wel heel bijzondere, onontdekte plek. Hoewel, onontdekt… Lil’ Amsterdam is sinds najaar 2017 geopend op Amsterdam Centraal Station en bouwde naam op als een van de hipste plekken in de stad – met een voortdurend wisselende selectie pop-up stores voor van alles wat te maken heeft met kunst, mode, eten en drinken. Deze trendy pop-up passage is ook te huur voor bedrijfsevents!

Wat misschien wel het meest opvalt in Lil’ Amsterdam is de ontzettend relaxte sfeer, die je niet zou verwachten op deze plek. Wanneer je vanuit de drukke stationshal met de roltrap afdaalt naar de passage, laat je de hectiek van rennende reizigers achter je en verstomt de herrie om je heen. De rust die Lil’ Amsterdam uitstraalt komt ook door de ruimte opzet van de passage. Aan de ene kant van de passage liggen verschillende pop-up units: ateliers van kunstenaars, showrooms voor fashion en design. Aan de andere kant is een ruimte lounge area die wordt afgeschermd door een grote bar. Met een kleurrijk interieur met vintage banken, heeft de loungeruimte veel weg van een trendy hotelbar. Het is een uitnodigende plek om lekker te blijven hangen, ook omdat het in de hele passage aangenaam warm is.

Lil’ Amsterdam

Lil’ Amsterdam is een concept van Pup Creative Agency, een bureau dat zich richt op het creëren en uitwerken van merkidentiteiten. Oprichter Annemarie van Gerrevink: “Lil’ Amsterdam is een nieuwe manier om naar een ruimte of een locatie te kijken. Net als de rest van het station is het voortdurend in beweging: een ever changing exhibition. Maar ook gedurende een dag heeft de ruimte verschillende functies. Overdag, van 11 tot 19 uur, is het een passage. Daarna is het veel meer dan dat en kunnen er grootschalige evenementen zijn; zoals een dance feest tijdens ADE, een bedrijfsfeest tot 750 personen, productlancering of modeshows, tot een vergadering. Het is een plek waar je graag bij elkaar komt en dat op de meest bijzondere en best bereikbare plek van de stad!”

Pup heeft als creatief bureau veel ervaring met de organisatie van events. “Wij zijn van oorsprong een bureau, dus we kijken overal naar als een concept. Lil’ Amsterdam is ontstaan uit een samenwerking met de NS, waarbij wij het concept hebben bedacht en dat zijn we uiteindelijk zelf gaan exploiteren. Ieder event dat hier wordt georganiseerd zien we als een concept, en op die manier helpen we om dat te ontwikkelen. Afhankelijk van wat je wilt bereiken kijken we samen met onze partners vanuit de retail hoe we dat kunnen vormgeven.”

Volgens Annemarie maakt het publieke karakter van Lil’ Amsterdam zo’n interessante locatie. Zij ziet vaak dat events een combinatie maken van tijdens en voor of na openingstijd. Zo kun je om 9 uur ’s ochtends beginnen met een vergadering, als de passage nog gesloten is voor het publiek. “Dat kan tot 11 uur midden in de passage plaatsvinden. En wanneer de deuren opengaan organiseren we bijvoorbeeld een inspirerende Customer Experience Tour langs onze partners, de kunstenaars en ondernemers. Bij Lil’ Amsterdam gebeurt altijd wel iets; die snelheid en hectiek van het station geeft evenementen een heel interessante vibe.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.