WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Kleurrijke events in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

In 2016 heeft Nederland weer een stap gezet in de doorontwikkeling van themaparken, met de opening van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Een nieuw type belevenispark waar ook van alles mogelijk is op het gebied van meetings en events. Van een congres in het ATLAS Theater, tot een barbecue met uitzicht op de wilde dieren op de savanne. GreaterVenues ging op verkenning naar de mogelijkheden voor evenementen.

WILDLANDS is een themapark zoals we dat in Nederland nog niet kenden. Avontuur, natuur en cultuur komen samen op een schitterend aangelegd park van ruim 22 hectare, met drie verschillende themawerelden om te verkennen. De expeditie gaat onder meer langs een uitgestrekte savanne, een tropische jungle vol exotische planten en een poolstation in het poolgebied. En net als in de natuur ontmoet je tijdens deze expeditie wilde dieren in hun natuurlijk omgeving. Daarbij spelen thema’s als dierenwelzijn en klimaat een belangrijke rol: heel WILDLANDS CO2-neutraal. Energie, water, grondstoffen en afvalstromen worden binnen het park hergebruikt.

Wildlands
Het ATLAS Theater heeft een transparante en open opzet, met hoge plafonds en grote ramen die uitzicht geven op het Kompasplein en het centrum van Emmen.

WILDLANDS

Als je WILDLANDS vanuit de lucht zou bekijken, dan zie je dat het park is opgedeeld in drie werelden. In het midden strekt zich de wereld van de hete droogte uit: Serenga, met onder andere de savanne, prairie en woestijn. Links daarvan ligt de wereld Nortica, gebaseerd op de poolgebieden, en aan de andere kant ligt de junglewereld Jungola, met onder andere twee grote kassen vol weelderige begroeiing. De drie werelden komen allemaal uit op het Kompasplein, bij de ingang van het park en het ATLAS Theater, waar wij ons avontuur beginnen.

Het ATLAS Theater is het moderne gebouwencomplex met het karakteristieke glooiende groene dak dat enerzijds als toegangspoort dient voor WILDLANDS, maar vooral ook een multifunctionele congreslocatie herbergt. Het gebouw heeft een transparante en open opzet, met hoge plafonds en grote ramen die uitzicht geven op het Kompasplein en het centrum van Emmen.

ATLAS Theater

De ‘Rabo Zaal’ is de grote schouwburgzaal met 822 zitplaatsen: ruim opgezet, maar sfeervol dankzij stoelen in rood-pluche. Een klassieke theaterzaal in een modern jasje, eigenlijk. De ‘Dagblad van het Noorden Zaal’ is een flexibele theaterzaal met een vlakke vloer, met 300 zitplaatsen of 500 staanplaatsen. Beide zalen beschikken over een fijne open foyer. Gemakkelijk bereikbaar via de foyers, en daardoor goed inzetbaar als subruimtes bij een congres, liggen zeven congres/vergaderzalen die standaard voorzien zijn van moderne vergader en congresfaciliteiten. De meeste ruimtes kijken uit op het park, en Vergaderzaal 3 beschikt zelfs over een eigen terras met zitjes en uitzicht over het Kompasplein en de drie themawerelden.

Bijzonder is dat de mogelijkheden voor meetings en events bij WILDLANDS niet binnen de glazen muren van het ATLAS Theater zijn gebleven. Bij de aanleg van de horecagelegenheden en attracties in het park is goed nagedacht hoe deze ook voor events kunnen worden ingezet. Zo is het bij mooi weer mogelijk om het zeeleeuwentheater in te zetten als locatie voor een openingswoord, al dan niet gepaard met een show. Of begin de dag met een kleine groep in het Jungletheater, op een open plek in het dichtbegroeide oerwoud, terwijl de slingerapen op veilige afstand toekijken.

WILDLANDS Emmen
Het Rimbula Restaurant bevindt zich onder een groep paalwoningen, vlakbij de rivier die door de jungle stroomt en waar je uitkijkt op de olifanten.

Themawerelden

WILDLANDS brengt je ook meteen echt even in een andere wereld. Alle attracties en horecagelegenheden zijn volledig opgebouwd in de stijl van de themawereld waarin ze liggen. Rimbula Restaurant bijvoorbeeld bevindt zich onder een groep paalwoningen, vlakbij de rivier die door de jungle stroomt en waar je uitkijkt op de olifanten. De sfeervol aangeklede zaal in dit gethematiseerde restaurant is prima in te zetten voor meetings en events. Hier vind je ook een doorgang naar de rand van de jungle, waar een kamp is opgezet met grote jungletenten en waar je met groepen tot 150 personen heerlijk kunt barbecueën.

Momma’s Restaurant ligt verscholen achterin het park, pal naast de Bavianenarena. Het restaurant heeft een groot terras in de open lucht, deels overdekt, en met een geweldig uitzicht over de uitgestrekte savanne. Het is een wonderlijk gezicht als je onder het genot van een hapje en drankje staat te kijken hoe zebra’s, struisvogels en giraffen schijnbaar in het wild voorbij lopen.

WILDLANDS is uniek als Nederlands eerste belevenispark. Er zijn maar weinig locaties waar onderwerpen als duurzaamheid, dierenwelzijn en educatie zo mooi samenkomen met mogelijkheden voor meetings en events. WILDLANDS heeft de faciliteiten voor een strak georganiseerd congres, maar daagt je ook uit om op avontuur te gaan en elkaar te ontmoeten in een kleurrijke en inspirerende omgeving.