Discover the finest spaces
Delen

Doloris’ Meta Maze: grootste kunstdoolhof van Europa opent deuren in Tilburg

Tilburg heeft er binnenkort een unieke experience en event locatie met rooftop bij! Op 17 mei opent Doloris’ Meta Maze haar deuren in een oud postkantoorgebouw. Doloris is straks het grootste 3D-kunstdoolhof van Europa en biedt een surrealistische ervaring die Alice in Wonderland, Narnia en Stranger Things combineert in een climb through art experience van maar liefst 400 m² en met 40 indrukwekkende ruimtes om in te verdwalen. Zit je met je team of project een beetje vast in een bepaald denkpatroon? Doe dan creatieve inspiratie op in dit doolhof!

En of het doolhof alleen niet al interessant genoeg is, kun je na deze belevenis bijkomen in de spectaculaire rooftopbar op het dak. De Rooftop heeft een 360 graden uitzicht over de stad Tilburg en is met zowel binnen- als buitenruimte één van de grootste dakterrassen in de Benelux. Daarnaast wordt gewerkt aan een bijzondere eventspace, zodat je hier straks ook terechtkunt voor workshops, presentaties, vergaderingen en diners – uiteraard gecombineerd met een bezoek aan het doolhof. Deze ruimte opent op 1 juli a.s., zo laat de locatie weten. “We zijn nog druk bezig met het bouwen van de eventspace. Deze biedt ruimte voor zo’n 200 mensen en wordt in dezelfde stijl ingericht als de Rooftopbar. Er kunnen zo’n 60 mensen per uur tegelijk in het Doolhof, dus dat biedt leuke mogelijkheden tot het combineren van bijvoorbeeld een plenair deel en vervolgens een aanvullend programma met verschillende groepen die het doolhof in gaan, gevolgd door een borrel of diner in de eventruimte of in de Rooftopbar”, vertelt Matthijs Verhagen, Head of Marketing & Communications. “Bij Doloris is ook buiten het doolhof alles mogelijk.”

Opvolger Berlijn

Doloris’ Meta Maze in het oude postkantoor vlak naast station Tilburg is de opvolger van het surrealistische doolhof Peristal Singum in Berlijn. Dit doolhof trok tussen april 2010 tot maart 2014 meer dan 40.000 bezoekers. Onder leiding van de bedenker van het doolhof Tim Henrik Schneider heeft Berlijns kunstenaarscollectief Karmanoia samen met een team Nederlandse kunstenaars tien maanden lang aan de installatie gewerkt. In tegenstelling tot de tijdelijke locatie in Berlijn, is het doolhof in Tilburg permanent. Schneider: “We zijn blij dat we eindelijk bezoekers uit kunnen nodigen om dit driedimensionale schilderij binnen te lopen en er deel van uit te maken. Dit is een meeslepende ervaring. Elke beweging, sensatie en blik die de bezoeker daarbinnen maakt, zal het doolhof blijven vormen en het een plek maken voor hele bijzondere ervaringen.”

Verdwalen

Het doolhof verschilt in vele opzichten van een traditioneel doolhof, vertelt Schneider: “Een doolhof is een wandelpad of netwerk van paden, meestal leidend van een ingang naar een uitgang. In tegenstelling tot een gemeenschappelijk doolhof, stelt Meta Maze niet het doel om je weg naar buiten te vinden. ‘Meta’ is iets wat niet voor de hand ligt, over of achter de grens van het gebruikelijke en zichtbare. Als je Meta Maze betreedt, kan je een plaats ervaren die voorbij het eigenlijke doolhof ligt, mogelijk in jezelf.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.