Landgoed te Werve

Zorgeloos genieten op een stukje verborgen groen

Een event organiseren in de Randstad, maar ook middenin de natuur? Dat kan bij Landgoed te Werve in Rijswijk. Er zijn hier verschillende opties om een bijeenkomst te houden met een fantastisch uitzicht op het meer. Precies in de setting die jij wilt. Het landgoed ligt in een natuurpark van 26 hectare en dat merk je als je het laatste stukje aflegt naar de venue; overal om je heen zie je groen en hoor je vogels fluiten. We nemen een kijkje bij deze bijzondere monumentale locatie!

Het koloniale landhuis valt gelijk op. Het straalt luxe en ook gezelligheid uit dankzij de eigentijdse inrichting met grote kroonluchters en warme kleuren. Wie plaatsneemt op het terras, vol heerlijke loungesets met zachte, groene kussens, kijkt uit op de duiventoren uit 1450 en op de grote vijver. Je kunt er droog zitten onder de parasols tijdens bijvoorbeeld een zakelijke lunch of een borrel na afloop van je bijeenkomst.

Landgoed te Werve

Binnen is er nog veel meer mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Tuinzaal. Die is in verschillende settingen te gebruiken. Geef je een feest? Dan is er plek voor zo’n 100 personen, in theateropstelling voor 70 mensen en wil je liever borrelen, dan wordt alles zo neergezet dat er ruimte is voor 120 aanwezigen. En mooie van deze zaal is dat je zo doorloopt naar het terras, dus ook die kan je erbij gebruiken als je wilt.

Direct uitkijkend op de vijver is er ook nog -en de naam zegt het al- de Vijverzaal. Deze ruimte wordt vooral gebruikt voor bijvoorbeeld een lunch of diner, voor bedrijven die boven in een van de vergaderzalen een vergadering of presentatie houden. Grenzend deze zaal ligt de Schouwzaal, maar de deuren tussen beiden zalen kunnen ook dicht. Hier wordt vaak de lunch of het buffet opgesteld. En als dat dat buffet er staat, begint je maag meteen te knorren van de heerlijke geuren die je neus bereiken.

Een personeelsfeest voor maximaal 200 personen houden in deze ruimtes kan trouwens ook. Dineren, ontvangsten, presentaties, het wordt hier allemaal gedaan. En, leuk detail: de oude schouw die nog in de ruimte te zien is, is nog betegeld met Delftsblauwe tegels. De laatste familie die hier ooit woonde was namelijk de familie Labouchere, en meneer Labouchere was de oprichter van de Porceleyne Fles uit Delft. Een plek met historie dus. Terwijl we er rondlopen is er flink wat reuring, want er is op dat moment een groep boven die aanstalten maakt om te gaan lunchen. Duidelijk is dat alles op alles wordt gezet door het personeel om dit perfect voor elkaar te krijgen.

De bovenverdiepingen

We gaan de trap op en komen terecht bij onder meer de Parkzaal. Daar kunnen plenair, dus bijvoorbeeld tijdens een presentatie, zo’n 45 personen terecht. En op deze verdieping zijn nog meer van dit soort ruimtes. Super handig ook als je je gasten over meerdere ruimtes wilt verspreiden. Lopen we nog verder de trap op naar boven, dan komen we terecht bij de coffee lounge. Hier kan je zelf een lekkere cappuccino, espresso of andere soort koffie pakken. Liever thee? Dat kan ook, er staat zelfs verse munt- en gemberthee. Even lekker zitten tijdens de pauze kan op de zwart met paarse banken en zitjes. Een fijne break-out plek om even een rustmomentje te houden. 

Op deze etage bevindt zich ook de Laboucherezaal. Vernoemd dus naar de laatste familie die hier woonde. En zo zijn eigenlijk alle zalen op de eerste en tweede verdieping vernoemd naar voormalig bewoners van dit landgoed, denk aan de Jonkheer Geverszaal met plek voor zes en twintig personen en ook is er op de tweede verdieping nog de Baron van Pallardzaal met ongeveer een even grote capaciteit. In de Laboucherezaal kunnen zo’n 16 tot 24 mensen terecht en daar vallen gelijk de grote foto’s van steden op die bovenin de ruimte aan de muren hangen. Deze hangen daar om de akoestiek te verbeteren. Overigens zijn de ruimtes op de tweede verdieping allemaal voorzien van airco.

Orangerie

Na een klein stukje lopen vanaf het landhuis komen we bij de Orangerie. Deze historische plek uit de 18e eeuw is net gerestaureerd. Vroeger was dit in de winter de plek waar de exotische planten stonden, nu is het een heerlijke informele en sfeervolle locatie voor een meeting. Enkele jaren geleden hebben de eigenaren van Landgoed te Werve subsidie aangevraagd om de Orangerie in ere te herstellen. Eerst is de binnenkant volledig gerenoveerd en later ook de binnenkant.
Het is een kleine ruimte waar je met tien personen kunt vergaderen aan een grote vergadertafel en met een vast scherm. Er is een bar aanwezig en een zitje. Daarnaast is er buiten nog een ruim terras. De ruimte, met uitzicht over het landgoed, voelt informeel en huiselijk en is een fijne plek om te brainstormen. Rond lunchtijd kan je er genieten van een lunchkrat met lekkere hapjes.

Te Werve Buiten

Sinds een paar jaar kan je bij Landgoed te Werve ook terecht bij Te Werve Buiten. Een buitenlocatie vlak naast een fruitboomgaard en een schelpenpad, direct aan het meer. Het is een grote flextent die voelt als een soort luxe strandtent, je waant je bijna aan het strand. En over luxe gesproken: ook de toiletten zijn nieuw én luxe. Te Werve Buiten wordt veel gebruikt door bedrijven voor zakelijke bijeenkomsten tot driehonderd gasten, maar ook voor personeelsfeesten. Het eigen keukenteam verzorgt met veel passie voor het vak heerlijke gerechten van de houtskool barbecue. Alles voelt hier net nog even wat informeler, ook het personeel van Te Werve zelf loopt er iets meer casual bij met een spijkerbroek en witte polo.
Wordt het later op de avond, dan zijn ook heaters aanwezig en event-verlichting. Er zijn statafels en ook loungesets, kortom: voor ieder wat wils. En dat geldt ook voor het type feest wat je geeft bij Te Werve Buiten: dat kan een Silent Disco zijn, maar ook een feest (tot 23.00 uur) met een DJ die loungemuziek draait of akoestische kleine trio’s. Mocht het toch wat minder weer zijn buiten, dan sta je hier in ieder geval droog.

Zorgeloos genieten

Zo rondlopend langs alle ruimtes en gebouwen wordt duidelijk dat ze hier bij Landgoed te Werve oog hebben voor details. Ze willen het de gasten volledig naar de zin maken. Dat begint al bij bijvoorbeeld de planten die overal staan ter decoratie. Als gast zal je je misschien niet druk maken om een plant of schilderwerk, maar ook deze details moeten kloppen.

Dan bijvoorbeeld de catering. Je kunt hier kiezen voor een heerlijke, zomerse barbecue, maar ook hebben ze een uitgebreide keuze qua lunch, borrels en diners. En dat allemaal gemaakt door het eigen keukenteam. Bij Landgoed te Werve is het namelijk belangrijk om de bezieling en details in één hand te houden. De keuken bevindt zich in de kelder. En heb je bepaalde allergieën of andere voorkeuren? Daar draait het keukenteam de hand niet voor om. Ze werken er zo duurzaam mogelijk en dus ook met veel seizoensproducten. En dat stukje duurzaamheid gaat nog verder. Overal op het landgoed staan veel bomen. Een tijd geleden ging er een boom dood en daar hebben ze iets moois op bedacht: deze is gebruikt voor het maken van nieuwe tafels voor binnen en op het terras.

Landgoed te Werve is echt een stukje verborgen groen. Of je nou een event organiseert voor zes personen of voor 300 man, het kan hier allemaal. Een gezellige koffielounge, een speciale brainstorm, boardmeeting of training; ze ontzorgen je graag, zodat jij alleen maar zorgeloos hoeft te genieten.