Discover the finest spaces
Delen

Landgoed te Werve breidt uit met nieuwe vergaderlocatie in monumentale Orangerie

Evenementenlocatie Landgoed Te Werve in Rijswijk is onlangs uitgebreid met een gloednieuwe vergaderlocatie. De monumentale Orangerie uit de achttiende eeuw is namelijk gerestaureerd en ingericht als informele vergaderruimte met bar, zithoek en een ruim verwarmd terras. Perfect voor allerlei soorten bijeenkomsten tot veertig personen. “Vroeger werd de Orangerie gebruikt om de exotische potplanten die in de zomer buiten stonden in de winter te stallen. Nu vergader je er met een geweldig uitzicht op onze fruitboomgaard!” vertelt Rozella de Klaver van Te Werve.

In 2018 kreeg het eeuwenoude Landgoed te Werve subsidie van de Provincie om de Orangerie te restaureren. Rozella: “Het gebouw was al jaren het vaste honk van alle vrijwilligers die de tuinen van het landgoed onderhouden. Toen we de subsidie kregen om de Orangerie aan te pakken, was dat natuurlijk een uitgelezen kans voor ons om hier een ruimte voor events van te maken. De vrijwilligers kregen een nieuwe plek in het Koetshuis en wij gingen aan de slag. Vooral in 2020 hebben we hard door kunnen werken door de crisis waardoor we nu al open konden.” Tijdens de renovatie zijn onder andere de hoge paneeldeuren teruggebracht die het gebouw ooit had, is de vliering weggehaald waardoor er een hoge open ruimte ontstaat en is er een bar in gekomen.

Landgoed Te Werve

De volledig gerenoveerde Orangerie van Landgoed Te Werve is gezellig ingericht met een grote robuuste tafel voor vergaderingen maar ook een zithoek met twee banken voor brainstormsessies of om even te pauzeren. Ook heb je je eigen privé terras dat verwarmd kan worden waardoor je er een groot deel van het jaar terecht kan voor allerlei soorten events. “Op het landgoed hebben we natuurlijk nog allerlei andere zalen, flextenten en terrassen voor grotere congressen, presentaties, feesten en andere soorten events. De Orangerie is dan ideaal voor de organisatie om zich terug te trekken of als intieme plek voor sub- of break-out sessies”, vult Rozella aan.

Vanuit de ruime bar in de Orangerie kunnen gemakkelijk drankjes en hapjes geserveerd worden, maar de eigen keuken op het landgoed kan ook een goedgevulde lunchkrat voor je regelen of een heerlijke barbecue op het terras. Rozella: “Ook hebben we een heel leuk shared dining concept en zijn onze diners met de grote Komado Joe barbecues ook altijd een hele beleving.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.