Discover the finest spaces
Delen

Te Werve Buiten in Rijswijk voegt een vleugje festival toe!

‘Wat kan je leren van de festivalwereld’

De juiste belichting, een verrassende opstelling, een ongebruikelijke combinatie van de verschillende ruimtes; locaties komen pas echt tot leven tijdens een event. GreaterVenues licht daarom de mooiste locaties uit in een event case. Deze week: ‘Wat kan je leren van de festivalwereld’ bij Landgoed Te Werve in Rijswijk.

Op het moment zijn festivals populairder dan ooit. De meest succesvolle titels zijn binnen een week uitverkocht. Kun je een vleugje festival toevoegen aan zakelijke bijeenkomsten? Dat was de vraag waar organisatoren een antwoord op hoopten te vinden tijdens het ‘Wat kan je leren van de festivalwereld’ event bij Te Werve Buiten in Rijswijk. Ruim honderd organisatoren deelden praktische tips op het landgoed. Te Werve Buiten staat in het teken van buitenevenementen en sinds deze zomer kan je hier een event houden.

afb 5

Interactiemoment tussen de deelnemers. [Foto: Landgoed Te Werve]

Houd het los!

Tijdens het event wisselden de deelnemers informatie en ervaringen uit. Na een collectieve brainstorm kwamen er nuttige tips uit de organisatoren. Zo vinden zij het belangrijk om bezoekers los te laten tijdens een evenement. ‘Maak een kwartier vrij om interactie tussen de deelnemers te stimuleren aan het begin van het programma’. Een andere tip is om de deelnemers ter plekke hun keuzesessies te laten kiezen of hier entreekaartjes voor te maken (op = op). Aan deze keuze kun je ook een verrassingseffect toevoegen. Laat bijvoorbeeld een ‘rad van avontuur’ de sessiekeuze voor de deelnemers maken!

Te Werve Buiten

Zet jonge, geïnspireerde mensen niet alleen in bij de creatie, maar ook bij de realisatie van het event. [Foto: Landgoed Te Werve]

Jong & Verrassend

Kies voor jonge, geïnspireerde mensen bij de creatie van jouw evenement. Stem het programma goed af op de deelnemers. Je zou ze zelfs vooraf kunnen bellen. Bekijk wat de verwachtingen zijn en wat zij willen leren, en kies voor een verrassende spreker buiten het vakgebied. Naast deze tips kun je ook voor een afwisselende programmering kiezen met interactie, zaalwisselingen, acteurs, energizers, acts en virtual reality.

Te Werve Buiten

De setting waarin je mensen plaatst is heel belangrijk, kies voor een afwisselende programmering. [Foto: Langoed Te Werve]

Setting

De setting waarin je mensen plaatst is heel belangrijk, ga niet voor een standaard theateropstelling. Kies voor losse zitjes of krukjes. Gebruik live muziek als omlijsting van het programma, ook als inloop- en uitloopmuziek. Maak het event af door de perfecte borrel met foodtrucks, picknicktafels op groen kleed, barista, ballonnen, sessies in tipi-tenten en een dj. Napraten over het event door middel van een aftermovie maakt het vleugje festival helemaal compleet.

Te Werve Buiten

De perfecte borrel bij het ‘Wat kan je leren van de festivalwereld’ event kon natuurlijk niet ontbreken na alle tips. [Foto: Landgoed Te Werve]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.