Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 10 meest populaire locaties van 2023!

Het jaar 2023 loopt op zijn einde en dus is het tijd voor ons jaarlijkse overzicht van de meest populaire evenementenlocaties. Ook in 2023 waren industriële locaties in trek. Dit blijft een succesformule! De populairste locaties van dit jaar liggen allemaal in de omgeving Amsterdam en Utrecht. Van bruisende stadscentra tot unieke experiences. Deze evenementenlocaties hebben een ding gemeen. Ze staan dit jaar in de top 10 meest populaire locaties van 2023, gebaseerd op de zoekresultaten van locaties.nl!

1. CIRCA AMSTERDAM

Vorig jaar stond Circa Amsterdam nog niet in de top 10, maar dit jaar komt deze circulaire locatie binnen op nummer 1! Wie kent hem niet: de iconische koepel pal aan de A5 in Amsterdam? De venue heeft twee grote en lichte foyers, een upperdeck en elf flexibele subruimten. Hier organiseer je net zo gemakkelijk congressen als spectaculaire productlanceringen, bedrijfsfeesten of grootse diners. Bovendien heb je deze bijzondere locatie altijd exclusief voor jezelf. Daarnaast is Circa de eerste volledig circulaire evenementenlocatie van Nederland. Dit betekent dat bijna alles om je heen gemaakt is van hergebruikte materialen. Een locatie met internationale allure, die je meteen raakt als je binnenstapt!

2. DE WERKSPOORKATHEDRAAL

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is al jaren een van de populairste industriële locaties op locaties.nl. Logisch ook. Want wie hier een stap binnenzet, wordt direct gevangen door de hoogte (23 meter) en de prachtige lichtval die het historische karakter van de locatie op een unieke manier naar voren laten komen. Vroeger werden hier onder andere treinen en bruggen gemaakt. Nu is de enorme multifunctionele ruimte het decor van de meest spectaculaire evenementen. Toch zijn veel originele elementen van de oude fabriek nog steeds goed zichtbaar. Hierdoor ga je samen met je gasten even terug in de tijd!

3. AMAZE AMSTERDAM

Vorig jaar kwam Amaze binnen op nummer 10, dit jaar eindigen ze op een derde positie! Amaze is ook geen gewone evenementenlocatie. Maar een experience vol technische hoogstandjes. Op deze locatie in Amsterdam-West beleven je gasten een spectaculaire audiovisuele tour langs meerdere ruimten. Denk aan een lichttunnel vol rook en muziek, een ruimte met meer dan 250 laser en een spiegelkamer met schommels. En tot slot een enorme zaal vol videoschermen op de muren die volledig te customizen zijn. Laat je gasten verwonderd en energiek starten met je diner, feest, productpresentatie of ander soort event!

4. FORT DE BATTERIJEN

Na honderd jaar afgesloten te zijn geweest, werd Fort de Batterijen in Nieuwegein in 2017 ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. Nu, nog geen vier jaar later, staat de locatie voor de tweede keer in onze top tien. In de monumentale Artillerieloods kun je terecht voor plenaire bijeenkomsten en andere grotere events. Verderop vind je het Wachthuis: waar ooit soldaten sliepen, kun je nu vergaderen, brainstormen of een training organiseren. En dit is nog niet alles! Zo kan je op het enorme groene terrein ook buiten terecht voor zomerse events onder de stijlvolle stretchtenten. 

5. STRANDZUID

Strandzuid is een veelzijdige evenementenlocatie in Amsterdam, op een verrassende plek, vlak achter de RAI. De locatie beschikt over meerdere multifunctionele ruimten, die alle maatwerk events mogelijk maken. Van The Jetty Bar met eigen keuken aan het water, tot The Boat House waar je je binnen-buiten waant door de grote ramen met uitzicht op het Beatrixpark, of The Waterterrace, het drijvende overdekte terras. Een veelzijdige venue, met een culinair team. Summer is in the city!

6. TAETS ART AND EVENT PARK

Bij Taets Art and Event Park vind je eindeloze mogelijkheden op een uniek terrein. Deze locatie bestaat uit diverse industriële en historische gebouwen aan het Noordzeekanaal. Elk met een eigen karakter en sfeer. Zo is de Black Box volledig te personaliseren voor jouw beurs of congres. Terwijl een ruimte als Yada Yada barst van het industriële karakter. Voor kleinere gezelschappen is het Pand 41 of 43 met uitzicht over het water de optimale omgeving. Alle locaties zijn voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten, perfect voor ieder zakelijk event!

7. TIVOLIVREDENBURG

Jouw evenement op hetzelfde podium als waar de avond ervoor nog Editors of het London Philharmonic Orchestra stond? Bij TivoliVredenburg kan het! De locatie heeft een totale capaciteit van 7.500 personen, verdeeld over zes concertzalen met diverse doorkijkjes, looproutes end daglicht. Een soort stad in een stad. TivoliVredenburg verbindt oud met nieuw en biedt totaalbeleving voor events, muziek, educatie, entertainment, horeca en uitgaan. Wanneer je met jouw organisatie kiest voor deze locatie, draag je rechtstreek bij aan de totstandkoming van de culturele programmering van TivoliVredenburg. Voel de energie die door dit iconische muziekgebouw stroomt en laat je inspireren door de grote namen die je voor zijn gegaan.

8. THE COLOUR KITCHEN ZUILEN

Vorig jaar nog als nieuwkomer in de lijst, weet the Colour Kitchen Zuilen zijn plekje dit jaar te behouden. Deze locatie is een professioneel hospitality concept, met een groot maatschappelijk hart. Waan je even terug in je schooltijd als je het karakteristieke schoolgebouw uit de jaren ’30 binnenloopt. Een bijzondere en sfeervolle locatie midden in de Utrechtse wijk Zuilen waar je kan vergaderen of dineren. De veelzijdigheid aan ruimten en beleving maakt deze locatie dé plek voor elk evenement. Huur het Theater van ZIMIHC Theater Zuilen voor een congres of de sfeervolle Christinazaal voor een intiem diner. Daarnaast wordt in het restaurant zoveel mogelijk met biologische en verse ingrediënten gekookt!

9. DUS | DE UTRECHTSE STADSVRIJHEID

Het team achter de populaire evenementenlocatie DeFabrique opende begin 2019 De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS). Sindsdien is deze ruime en relaxte locatie met veel buitenruimte een groot succes! Misschien juist wel in deze tijd waarin de ruimte om afstand te houden erg welkom is. DUS staat voor de vrijheid om te experimenteren en innoveren en noemt zichzelf een zakelijke speelplaats. Perfect voor events en meetings die als doel hebben te inspireren!

10. THUISHAVEN FESTIVALTERREIN

Als je denkt aan grootse en bijzondere events in de buitenlucht dan denk je aan Thuishaven in het Amsterdamse Westerlijk Havengebied. Ook in 2023 is deze evenementenlocatie populair. Al zes jaar (!) op een rij prijkt Thuishaven ergens in deze lijst. Het festivalgevoel en de creatieve sfeer die je hier voelt, vind je nergens anders. De vrijhaven van Amsterdam is speels, vrij en je hebt er het hele jaar door een buitengevoel. Daarnaast ligt Thuishaven op 1 halte van metrostation Sloterdijk en vanaf Amsterdam Centraal Station sta je met bus 22 in 15 minuten voor de deur!

Meer bijzondere locaties in 2023

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Locaties die in 2023 niet de top 10 hebben gehaald, maar absoluut een bezoekje waard zijn! Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere bijzondere locaties! Of bekijk de top 10 populairste locaties van 2022.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.