Anafora

Voel de energie en gastvrijheid op deze lichte locatie middenin de natuur

Middenin het groen van het Máximapark in Utrecht, ligt evenementenlocatie en restaurant Anafora. Hier voelt het altijd alsof je buiten bent dankzij de vele hoge ramen en de hoge plafonds. De lichte en ruime locatie strekt zich vervolgens uit naar buiten waar je het prachtige Máximapark tussen de A2 en A12 tot je beschikking hebt. Er zijn zes zalen met elk een eigen karakter die allemaal in elkaar doorlopen. Hierdoor organiseer je hier net zo gemakkelijk een boardmeeting tot een groots bedrijfsfeest voor 400 personen. Redenen genoeg voor ons om een kijkje te nemen bij deze bijzondere locatie!

Als we geparkeerd hebben op de grote gratis parkeerplaats lopen we langs een statige lange laan met platanen en mooie bruggetjes naar Anafora. De korte wandeling zorgt ervoor dat we ons hoofd even helemaal leeg kunnen maken en optimaal kunnen genieten van ons bezoek. We zien Anafora al snel aan het water liggen: een karakteristiek pand met vier opvallende puntdaken en een unieke dakomlijsting. Er hangen sfeervolle lampjes en de ligging aan de rivier de Vikingrijn is prachtig.
Het ontwerp van het unieke gebouw is geïnspireerd op oude tekeningen van de bekende architect Pierre Cuypers, die onder andere het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam ontwierp. Zijn karakteristieke stijl is tot in de puntjes doorgevoerd in de hele venue en gecombineerd met een moderne uitstraling.

Anafora

We lopen een stukje om het gebouw heen en komen bij een ingang in het nieuwste gedeelte van Anafora. Van deze eigen ingang wordt veel gebruikt gemaakt tijdens grotere events omdat je vanuit hier meteen naar de Alexandria Parkzaal loopt. Dit is de grootste zaal van deze venue en wat ons betreft ook de meest indrukwekkende. Dankzij de hoge ramen rondom komt het zonnetje ons meteen tegemoet en voelt het eerder alsof we buiten dan binnen zijn. Toch voelt het hier privé en kun je geconcentreerd werken.
Je hebt hier een eigen bar tot je beschikking en twee privé terrassen. Hierdoor kunnen je gasten tijdens bijvoorbeeld een break-out sessie in alle rust aan hun opdrachten werken op het terras. Of je proost hier met zijn allen na je event. Ook handig: de Inspiratiekamer en Máxima Parkzaal kun je dankzij de schuifdeuren gemakkelijk gebruiken als break-out ruimtes.  

De Máxima Parkzaal en het restaurant

We lopen door naar de Máxima Parkzaal, een ideale ruimte voor wat kleinere meetings, presentaties of borrels tot veertig gasten. Ook hier geniet je weer van het licht en de fijne verwelkomende sfeer dankzij de vele ramen. Bovendien heb je hier wederom een privé terras waar je onder andere heerlijk kunt lunchen. Ook mogelijk: breid deze zaal uit met de Anafora Parkzaal voor bijeenkomsten tot tweehonderd personen.

De Anafora Parkzaal wordt ook wel het restaurant genoemd. Dit is niet alleen een geliefde plek voor een etentje van Utrechters en andere liefhebbers, je kunt deze ruimte ook gebruiken voor allerlei soorten meetings. Deze ruime zaal biedt namelijk plek aan zo’n 150 personen en heeft dankzij de fijne leren banken en allerlei verschillende soorten zitjes een echt huiskamergevoel. Het is een plek waar je je meteen thuis voelt. Iets dat erg belangrijk is bij Anafora. Natuurlijk heb je hier ook een eigen bar en breid je bij mooi weer uit naar het ruime terras. 

Happy’s Bar

Terug in het nieuwe gedeelte gaan we met de trap naar beneden. Want daar bevindt zich iets wat je misschien niet zo snel zou verwachten. Een echt bruin café! Happy’s Bar heeft mosgroene muren met muziekinstrumenten eraan en karakteristieke houten stoelen en tafels.  Je waant je hier ineens in een Londen’s café; een combinatie van chique en toch ook informeel. Een perfecte plek voor een borrel of bedrijfsfeest. Maar daarnaast is dit ook een geweldige ruimte voor een vergadering. Voor als je echt even op zoek bent naar wat anders. Je hebt hier alle privacy, maar natuurlijk met de service en flexibiliteit die je van het team van Anafora gewend bent. 

Maatwerk

Wat Anafora uniek maakt, is dat het team samen met jou kijkt naar het doel van je bijeenkomst en vervolgens welke zalen hier het beste bij aansluiten. Doordat alle ruimtes hier met elkaar in verbinding staan, is er altijd wel een perfecte combinatie van zalen te vinden voor jouw event. Je werkt altijd met een vaste eventmedewerker die precies wil weten hoe jij je meeting of event voor je ziet. Hiervoor wordt alle tijd genomen, ook dit zorgt er weer voor dat Anafora langzaam aan gaat voelen als een tweede thuis. Verder wordt het Máximapark graag betrokken bij de events die in Anafora georganiseerd worden. Zo is er een compleet activiteitenboek waar je uit kunt kiezen om een stukje verbinding én een welkome break toe te voegen aan je programma. 

De Cuypers Board Room en Inspiratiekamer

Vanuit de intieme kelder gaan we de hoogte in, naar de eerste verdieping. Hier liggen de vergaderzalen de Cuypers Board Room en de Inspiratiekamer. De Cuypers Board Room ligt in één van de vier nokken van het gebouw en is hierdoor gezellig en huiselijk. Een plek waar je, met zo’n twaalf personen, echt de diepte in kunt gaan terwijl je geniet van het uitzicht op het park. De Inspiratiekamer is daarentegen meer een ruimte waar je kunt brainstormen en creatief bezig kunt zijn. Dat merk je aan de kleuren en de sfeer die er hangt. Je kunt hier terecht met ongeveer tien personen.

Alle ruimtes van Anafora hebben een groot tv-scherm waar je gemakkelijk je presentatie op tovert, een professioneel licht- en geluidssysteem, flip-overs en airconditioning. Gewoon goed geregeld dus.

Maatschappelijk betrokken

Bijzonder aan Anafora is dat het team de deuren vaak kosteloos openstelt aan allerlei soorten stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Of dit nu een diner voor minima is of een kindertheater voorstelling: iedereen is welkom. Dit komt overeen met de naam van de locatie; Anafora is namelijk een oud Grieks woord dat ‘verder brengen’ betekent. Mensen en bedrijven verder brengen, dat wil Anafora zoveel mogelijk stimuleren. 

Anafora is een klassiek moderne, lichte locatie waar je echt geweest moet zijn om te ervaren wat de rust en de natuur hier met je doet. Dit komt door het betrokken sales en hospitality team dat altijd met je meedenkt om het beste resultaat voor jouw meeting of event waar te maken. Door de ligging aan het water en middenin het grootse Máximapark met talloze mogelijkheden voor teambuildingsactiviteiten. Door de zes zonovergoten zalen die allemaal in elkaar door lijken te lopen en de verschillende (privé) terrassen. Maar vooral: door het unieke binnen-buitengevoel dat alleen hier, in dit karakteristieke gebouw, te ervaren is. Laat je inspireren door de charme van Anafora!