Discover the finest spaces
Delen

Vijf unieke duurzame locaties voor jouw meeting of event

Duurzaamheid staat ook in 2024 hoog op de agenda. Van zowel jou –  als organisator van meetings en events – als van evenementenlocaties. Dit zien we overal terug in onze branche. Geen wegwerpplastic meer, het programma via een event app in plaats van op papier en steeds vaker een compleet vegetarische catering. Duurzame evenementenlocaties vallen op dankzij zonnepanelen. Maar ook doordat ze voedselverspilling op allerlei manieren proberen te voorkomen of doordat ze materialen hergebruiken. Wij selecteerden vijf bijzondere duurzame locaties voor je die dit ook doen, en meer…

SPANT! | BUSSUM

Bij Theater en Congrescentrum Spant in Bussum is tot in de puntjes nagedacht over duurzaamheid. Hierdoor stelt deze locatie dat alle events hier helemaal CO2 neutraal zijn. Hoe? Door tientallen besparingsmaatregelen zoals biologisch eten, zonnepanelen, afvalscheiding en werken met duurzame leveranciers. Het onlangs vernieuwde Podium Eén is het meeste recente voorbeeld hiervan. In deze zaal zijn onder andere verschillende duurzame en gerecyclede materialen gebruikt in het nieuwe tapijt en zijn de akoestische wandpanelen gemaakt van gerecyclede petflessen. Verder wordt nu overal in de zaal ledverlichting gebruikt en heeft de nieuwe geluidsinstallatie een slaapstand die veel minder energie slurpt. Duurzaamheid zit bij Spant in het dna!

JOHAN CRUIJFF ARENA | AMSTERDAM

Jouw meeting of event in het centrum van het topvoetbal: de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het enorme stadion telt negen zalen voor allerlei soorten evenementen. Daarnaast zegt de locatie ook één van de meest duurzame en innovatieve stadions ter wereld te zijn. Zo liggen er ruim 4200 zonnepanelen op het dak die, samen met een windturbine, zorgen voor groene stroom. Verder wordt de grasmat vorstvrij gehouden met restwarmte van het Amsterdamse warmtenet en koelt het water uit de Oudekerkerplas de kantoren en kleedkamers. Duurzaam weetje: het gemaaide gras uit de ArenA is voor schapen uit de buurt en van hun melk wordt ArenA-kaas gemaakt!

CIRCA AMSTERDAM

Wie kent hem niet: de iconische koepel pal aan de A5 in Amsterdam? Circa Amsterdam heeft twee grote en lichte foyers, een upperdeck en elf flexibele subruimten. Hier organiseer je net zo gemakkelijk congressen met duizend personen als spectaculaire productlanceringen, bedrijfsfeesten of grootse diners. Bovendien heb je deze bijzondere locatie altijd exclusief voor jezelf. Uniek: Circa Amsterdam is de eerste volledig circulaire evenementenlocatie van Nederland. Dit betekent dat bijna alles om je heen gemaakt is van hergebruikte materialen! Ook is er een warmte-koudeopslaginstallatie waarmee alles wordt verwarmd en gekoeld. Een architectonische parel waar je congres zeker indruk maakt!

INNSTYLE | MAARSSEN

Kleurrijk, hip en prachtig gelegen aan het water van de Maarsseveense Plassen: InnStyle is een locatie waar inspiratie gewoonweg ontstaat. Hier heb je meteen het gevoel er echt even tussenuit te zijn. Er zijn meerdere flexibel in te richten ruimtes, verdeeld over twee gebouwen die verschillen qua architectuur, maar van binnen naadloos in elkaar overgaan. Duurzaamheid staat hier bovenaan de agenda: zo is er onder andere een energiezuinige warmteterugwininstallatie, zonnepanelen en wordt water uit het meer gebruikt voor beregening van de tuin. Bij InnStyle kom je tot rust en ervaar je de ultieme duurzame binnen-buiten beleving!

INSPYRIUM | CUIJK

Bij evenementenlocatie Inspyrium in Cuijk rollen ze de groene loper voor je uit! Op deze flexibele locatie met industriële looks en een duurzaam fundament organiseer je verrassende concepten in een unieke groene setting. Door de grote bomen wordt de  buitensfeer naar binnen gehaald in alle ruimtes. Een event in de buitenlucht? Op het dak van Inspyrium vind je misschien wel het mooiste plekje van deze locatie. Met 1.200 m2 aan fruitgewassen en honderden kruiden waan je je op de daktuin in een unieke sfeer. Het waanzinnige uitzicht doet de rest. Ontdek daarnaast de bijzondere break-out ruimtes zoals de boomhut, kas en de kwekerij met 300.000 imposante bomen.

Meer duurzame locaties

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer duurzame locaties in Nederland. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere duurzame locaties voor een zakelijke bijeenkomst en duurzame locaties in de natuur!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.