Discover the finest spaces
Delen

Vijf karakteristieke forten in Nederland voor jouw volgende event

Het is een locatiesoort waar je niet direct aan denkt: een fort. Gek eigenlijk, want ons land heeft er tientallen. En vaak ook nog eens op de meest bijzondere plekken. Deze locaties zijn bij uitstek geschikt om de buitenwereld ver weg te houden. Ons land heeft tientallen forten, waarvan vele in de loop der jaren van functie zijn gewisseld. Dankzij hun historische sfeer, besloten setting en natuurlijk de strategische ligging rond de belangrijkste steden zijn het ideale evenementenlocaties! Wij reisden door heel Nederland om vijf forten te bezoeken. 

FORT LENT

Fort Lent is bij uitstek een van de meest spectaculaire forten in Nederland. Prachtig gelegen aan de oever van de Waal en met een schitterend uitzicht over Nijmegen. Precies in het midden van de locatie ligt de Binnenplaats, een zaal die qua uitstraling nog het meeste wegheeft van een plein in het centrum van een historisch stadje. Je organiseert hier evenementen tot 900 personen, maar ook met kleine gezelschappen ben je hier aan het juiste adres. Dankzij de markante indeling van het fort, zijn alle binnenruimtes makkelijk te koppelen aan de grote overdekte binnenplaats. Culinaire verwennerij en gastvrijheid staan hoog in het vaandel waardoor je je hier zeker meer dan welkom voelt tijdens jouw volgende event!

FORT DE BATTERIJEN

In het groene hart van Utrecht ligt Fort de Batterijen. Je vindt er verschillende ruimtes voor meetings en events zoals de Artillerieloods met een plenaire ruimte en twee subruimtes. Je komt samen in een karakteristieke loods met 200 gasten en is daarmee geschikt voor congressen, workshops en brainstorms en bedrijfsfeesten. Daarnaast is het Wachthuis met drie subruimtes een ideale plek voor inspirerende bijeenkomsten met kleinere groepen. Door de grote gevelpuien ogen de ruimtes licht en fris en kijk je tijdens een meeting uit op het groen van het terrein en het kabbelende water van de fortgracht. En om tijdens de zomermaanden geen gebruik te maken van de buitenruimte met stretchtenten is bijna zonde. Met fluitende vogeltjes op de achtergrond genieten de gasten van het programma!

FORT RESORT BEEMSTER

Wie op zoek is naar een eco-chique en exclusieve sfeer op een historische plek, is bij Fort Resort Beemster aan het juiste adres. Dit Unesco monument in de groene Beemster biedt alles wat je nodig hebt voor een succesvol evenement. De locatie biedt twee multifunctionele ruimtes, smaakvol ingericht en met elk een eigen karakter. Dankzij haar functie als wellness resort breid je jouw programma uit met een bezoek aan de sauna, volg je een bijzondere ijs- of ademhalingsworkshop, ga je schapen drijven met je collega’s of sla je een golfbal de polder in. Daarnaast heeft Fort Resort Beemster een geweldig terras en moderne hotelkamers zodat ook meerdaagse evenementen mogelijk zijn. Als je ergens tot rust komt tijdens een inspirerend event is het hier wel!

Fort de Gagel

Gelegen aan de rand van het Noorderpark in Utrecht kan je zeven dagen per week borrelen, lunchen, dineren en vergaderen. Fort de Gagel is een historische locatie en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De locatie heeft verschillende stijlvol ingerichte ruimtes voor een bedrijfsfeest, vergadering of congres tot 100 personen. Er zijn zeven vergaderzalen beschikbaar, waaronder de munitiekamer. De scharnieren in deze ruimte zijn van messing en herinneren je aan vroegere tijden. Hier werd namelijk het buskruit opgeslagen. De messing scharnieren zorgden ervoor dat de boel niet ontplofte bij het openen en sluiten van de deuren! Kies een plek tussen de bunkers op het terras of neem plaats in een van de gezellige borrelhoeken. Welke plek je ook kiest, Fort de Gagel verzekert je van een gezellige ambiance met een adembenemend uitzicht.

FORTEILAND IJMUIDEN

Een ervaring blijft je beter bij als de setting iets speciaals heeft. En Forteiland IJmuiden heeft dat absoluut! Deze spectaculaire historische locatie ligt op een eiland in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden, maar toch vlakbij Amsterdam. Na een korte boottocht naar het eiland kom je door mysterieus verlichte gangen in de indrukwekkende plenaire zaal, waar je met 600 gasten terecht kunt. Op het Forteiland zijn diverse activiteiten om je gasten te activeren, zoals de escaperoom die sinds kort nieuw is op het Forteiland. PBN is specialist in het organiseren van (teambuilding)activiteiten en helpt het ultieme event te creëren!

Meer inspirerende locaties zoals een fort

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer fort locaties te vinden. Want mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties in een fort! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.