Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 10 meest populaire locaties van 2022

Het nieuwe jaar is net begonnen en dus is het tijd voor ons jaarlijkse overzicht van de meest populaire evenementenlocaties. Ook in 2022 waren industriële locaties locaties in trek, dit blijft een succesformule. Maar er staan dit jaar ook een paar nieuwkomers in de lijst die een andere trend weerspiegelen: het huiskamergevoel. Gezelligheid, aandacht voor het interieur en een persoonlijke sfeer spreekt steeds meer mensen aan. Kijk nu of de meest populaire evenementenlocaties van 2022, gebaseerd op de zoekresultaten van Locaties.nl, ook in jouw persoonlijke top tien voorkomen!

1. HET SIERAAD | AMSTERDAM

Het Sieraad stond vorig jaar nog niet in onze top 10 lijst, maar schopt het in 2022 naar plek nummer 1! Ze is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam West. In dit monument vind je vijf karakteristieke ruimten, met elk een eigen stijl. Zo is de Smederij ideaal voor zowel grote als kleinere vergaderingen en kun je onder andere in de gezellige Plaatwerkerij terecht voor grotere events. Eyecatcher van de locatie is het Atrium: een spectaculaire overdekte binnenplaats met een zestien meter hoog glazen dak. Een geweldige setting voor een borrel, diner of feest. En over de hapjes hoef je je geen zorgen te maken: top-chef Dennis Huwaë zorgt voor een onvergetelijke culinaire invulling!

2. THUISHAVEN FESTIVALTERREIN | AMSTERDAM

Als je denkt aan grootse en bijzondere events in de buitenlucht dan denk je aan Thuishaven in het Amsterdamse Westerlijk Havengebied. Maar ook in niet-corona jaren is deze evenementenlocatie populair. Al vijf jaar (!) op een rij prijkt Thuishaven bovenaan in deze lijst. Het festivalgevoel en de creatieve sfeer die je hier voelt, vind je nergens anders. De vrijhaven van Amsterdam is speels, vrij en je hebt er het hele jaar door een buitengevoel. Thuishaven ligt op 1 halte van metrostation Sloterdijk en vanaf Amsterdam Centraal Station ben je met bus 22 in 15 minuten voor de deur!

3. STRANDZUID – ZUIDPOOL | AMSTERDAM

Welkom bij dé eventlocatie en city-escape in Amsterdam! Deze oase van rust, gezelligheid vind je verrassend genoeg in het evenementenhart van de hoofdstad. Laat je niet misleiden door de relaxte Balinese vibe – achter dit paviljoen schuilt namelijk een ultramoderne evenementenlocatie met verschillende zalen voor meetings, presentaties en andere soorten events. In de zomer borrel je daarna op het terras van het restaurant van Strandzuid met je tenen in het zand. En in de winter verandert de locatie in de Zuidpool; hier word je na je event heerlijk in de watten gelegd met bijvoorbeeld een diner in winterse sferen.

4. DE WERKSPOORKATHEDRAAL | UTRECHT

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is al jaren één van de populairste industriële locaties op Locaties.nl. Wie hier een stap binnenzet wordt direct gevangen door de hoogte (23 meter) en de prachtige lichtval die het historische karakter van de locatie op een unieke manier naar voren laten komen. Vroeger werden hier onder andere treinen en bruggen gemaakt, nu is de enorme multifunctionele ruimte het decor van de meest spectaculaire (hybride) evenementen. Toch zijn veel originele elementen van de oude fabriek nog steeds zichtbaar waardoor je samen met je gasten even teruggaat in de tijd.

5. FORT DE BATTERIJEN

Na honderd jaar afgesloten te zijn geweest, werd Fort de Batterijen in Nieuwegein in 2017 ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. Nu, vijf jaar later, staat de locatie voor weer in onze top tien. In de monumentale Artillerieloods kun je terecht voor plenaire bijeenkomsten en andere grotere events. Verderop vind je het Wachthuis: waar ooit soldaten sliepen, kun je nu vergaderen, brainstormen of een training organiseren. En dit is nog niet alles! Op het enorme groene terrein kun je ook buiten terecht voor zomerse events onder de stijlvolle stretchtenten. 

6. DUS | DE UTRECHTSE STADSVRIJHEID

Het team achter de populaire evenementenlocatie DeFabrique (runner-up in deze lijst) opende begin 2019 De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS). Sindsdien is deze ruime en relaxte locatie met veel buitenruimte een groot succes! Misschien juist wel in deze tijd waarin de ruimte om afstand te houden erg welkom is.  DUS staat voor de vrijheid om te experimenteren en innoveren en noemt zichzelf een zakelijke speelplaats. Perfect voor events en meetings die als doel hebben te inspireren.

  • Lees meer over DUS

7. LOMMERRIJK

Heerlijk genieten aan het water van de Bergse Plas tijdens je meeting of event. Dat kan bij de Rotterdamse evenementenlocatie Lommerrijk. Inmiddels al jaren een gevestigde naam in de evenementenbranche. Waarschijnlijk omdat er een geweldig groen terras aan het water is waar je je event (deels) naartoe kan verplaatsen. Verder zijn er vijf onlangs gerenoveerde ruimten met elk een eigen karakter. Wat voor event je ook organiseert, hier vind je ongetwijfeld een match.

8. INNSTYLE | MAARSSEN

Op plek nummer acht: InnStyle. Een multi-inzetbare locatie midden in ons land met uitzicht over de Maarsseveense Plassen. In plaats van een grote hal waar sponsoren en exposanten hun eigen stand opbouwen, geef je hen een inspirerende, lichte en ruimtelijke plek. De aansluitende serres met prachtig uitzicht over het water zijn in te richten als subzalen. Het team van eventprofessionals denkt graag mee over innovatieve technieken, speciale food concepten en een bijpassende aankleding. Door milieusparende maatregelen en regelmatige samenwerkingen met diverse goede doelen en verenigingen neemt de locatie haar verantwoordelijkheid voor het milieu en maatschappij. De connectie tussen bezoeker en standhouder is bij InnStyle zo gemaakt!

9. THE COLOUR KITCHEN | ZUILEN

Nog een nieuwkomer in de top 10 lijst. The Colour Kitchen is een professioneel hospitality concept, met een groot maatschappelijk hart. Waan je even terug in je schooltijd als je het karakteristieke schoolgebouw uit de jaren ’30 binnenloopt. Een bijzondere en sfeervolle locatie midden in de Utrechtse wijk Zuilen waar je kan vergaderen of dineren. De veelzijdigheid aan ruimten en beleving maakt deze locatie dé plek voor elk evenement. Huur het Theater van ZIMIHC Theater Zuilen voor een congres of de sfeervolle Christinazaal voor een intiem diner. In het restaurant wordt zoveel mogelijk met biologische en verse ingrediënten gekookt.

Lees meer over The Colour Kitchen Zuilen

10. AMAZE | AMSTERDAM

Echt indruk maken tijdens je event? Kies dan voor een experience bij AMAZE in Amsterdam West. Deze oude pindabranderij is compleet verbouwd en nu verras je hier iedereen met een tour door verschillende ruimten vol technische hoogstandjes. Een lichttunnel vol rook en muziek, een ruimte met meer dan 250 lasers en een zaal vol spiegels en schommels bijvoorbeeld. Je gasten gaan hun oren en ogen niet geloven en starten verwonderd en energiek aan je congres, productpresentatie of ander soort event. Natuurlijk met een geweldige lunch, diner of borrel door jouw eigen cateraar. Durf jij deze experience aan? The only way out is in!

Meer bijzondere locaties? 

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Locaties die dit jaar niet de top 10 hebben gehaald, maar alsnog een bezoekje waard zijn! Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere bijzondere locaties!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.