Strandzuid

Events in een oase van rust, middenin Amsterdam

Met je voeten in het zand, strandstoelen en parasols. Niks wijst erop dat je middenin het drukke zakenhart van Amsterdam bent. Maar het is toch echt zo. Bij Strandzuid geniet je van een oase van rust, terwijl je vlak achter de Amsterdamse RAI zit. Genieten van deze tropische sferen? Dan is deze veelzijdige evenementenlocatie dé plek voor jouw event! We nemen je mee in een rondleiding door deze bijzondere locatie. 

Als je aankomt bij deze venue zie en voel je het al gelijk: strandliefhebbers willen hier nooit meer weg. De beach vibes zijn overduidelijk aanwezig. Buiten zien we gelijk The Playground, wat nauwelijks onder doet voor een echt strand. Er ligt zand, er staan strandbedden en ook stretchtenten. Het leent zich uitstekend voor events met een zomers karakter.

Strandzuid

We lopen naar binnen en komen terecht bij het Restaurant. Hier kan je met grote groepen lunchen, borrelen of dineren. Op de menukaart vind je kwalitatief hoogstaande seizoensgebonden gerechten die voor iedereen herkenbaar zijn. Het keukenteam ontfermt zich met alle liefde over het lekkers wat jij uitkiest van die kaart. Kies je liever voor een zomerse barbecue? Dat kan natuurlijk ook.

Het Restaurant is voorzien van veel groen en heeft aan de voorkant een groot eigen terras. Binnen en buiten zijn dus echt met elkaar verbonden bij deze venue. En dan hebben we het nog niet eens gehad over The Water Terrace die je vanuit het Restaurant ziet liggen. Via de steiger buiten loop je naar dit drijvende terras, mét uitzicht op het Beatrixpark. En, uniek detail, via de Amsterdamse grachten vaar je zo naar de locatie toe en leg je aan met bijvoorbeeld je eigen boot of een rondvaartboot.

Aan het water

In totaal kan je zo’n driehonderd man kwijt in het Restaurant. Liever wat meer? Dan kan de scheidingswand open en betrek je The Boat House, inclusief terras, erbij. Dit is de grootste ruimte en ligt dus ook direct aan het water. Het heeft een warme uitstraling, is heel licht en geeft je de mogelijkheid om nog eens maximaal vijfhonderd bezoekers in deze mooie setting neer te zetten, wat het totaal dan op duizend mensen brengt.

Kijken we achter The Boat House dan valt ons gelijk een grote, stijlvolle stretchtent op. Die hoort bij The Jetty Bar: een bar met eigen keuken aan het water. De stretchtent zorgt ervoor dat een deel van deze buitenlocatie overdekt is. Met zo’n 125 gasten kan je hier perfect genieten van bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel, teambuilding met collega’s of een walking dinner.

Dan blijkt er nog een verborgen pareltje te zijn: The Beach House. Van hieruit kijk je direct uit op het strand van Strandzuid. Deze binnenlocatie heeft veel speelse elementen, zoals een muur vol met lege drankflesjes. Ook deze plek is heel licht en heeft een eigen terras. Gebruik je dat erbij, dan biedt The Beach House ruimte voor zo’n 250 bezoekers. Het terras heeft uitzicht op het strand en heeft meerdere parasols met heaters. Het meubilair heeft zowel binnen als buiten een standaard indeling met verschillende zithoeken, maar kan naar wens worden aangepast.

Zuidpool

Goed om te weten: deze venue ondergaat in de winter een metamorfose. Tot enkele jaren geleden werd Strandzuid echt afgebroken na de zomer, net zoals een strandtent, maar nu wordt het omgedoopt tot Zuidpool. The Restaurant heet in die maanden The Winterhouse en is alleen geopend voor events. Waan je, met een warme chocolademelk in je handen, in een winterse skihut met sfeervolle lampjes, goud, sterren, ski’s, skiliften en vuurkorven. En komt het voorjaar er weer aan? Dan toveren ze het net zo makkelijk weer om tot het zomerse Strandzuid. 

Exclusief afhuren

Het is mogelijk Strandzuid of Zuidpool geheel exclusief af te huren. In de zomer kun je met 2000 gasten een geweldig feest geven. In de wintermaanden is het hier met zo’n 1000 gasten mogelijk een winters event te organiseren. En met wat extra tenten zelfs met meer. Volop mogelijkheden dus bij deze venue. Dus twijfel niet te lang en boek jouw event hier!