Flint

Authentiek theatergevoel in een moderne ambiance

Al direct bij aankomst door de grote glazen entree, ervaart u de open en lichte sfeer van theater de Flint in Amersfoort. Het onlangs volledig gerenoveerde theater brengt authentieke en oorspronkelijke elementen van het theater samen in een moderne en eigentijdse ambiance. De Flint vormt een spectaculair decor waarin gasten zich thuis voelen.  Het theatergevoel is tot in de detail bewaard gebleven, waaronder kroonluchters van de touwen uit de voormalige trekkenwand, handtekeningen van grote namen uit de theaterwereld op de oude, betonnen balken in het restaurant en oorspronkelijke theaterposters aan de wanden. Het gebouw heeft  een hele eigentijdse en ruimtelijke uitstraling gekregen. De sfeer van het theater is zelfs doorgevoerd tot in de toiletgroepen, met quotes van artiesten op de deuren.  De Flint behoort tot de grotere theaters van Nederland en programmeert een breed aanbod aan podiumkunsten. Daarnaast is het theater, met haar diverse subruimtes, een perfect decor voor evenementen, zoals congressen, beurzen, feesten en vergaderingen.

Hedendaags, maar authentiek

De Flint beschikt over een grote theaterzaal met mogelijkheden voor evenementen tot 800 personen in een theateropstelling en 150 personen voor receptie of diner. De Stadszaal, die zowel gecombineerd als afzonderlijk in te zetten is, biedt mogelijkheden tot 1.300 personen voor een feest, 825 personen in theateropstelling en 450 personen voor een (zittend) diner. Sinds de grondige vernieuwing in de zomer van 2014 zijn vier subzalen aan de locatie toegevoegd. Zaal 1 en Zaal 2 hebben elk een capaciteit van 100 personen (theateropstelling). Zaal 3 en 4 hebben een meer intieme setting en bieden mogelijkheden voor bijeenkomsten tot 40 personen (theateropstelling). Naast de komst van deze zalen  hebben de entrees en foyers een volledige metamorfose ondergaan. Deze transparante en lichte ruimtes op de eerste en tweede verdieping zijn eveneens inzetbaar voor evenementen. Deze af te sluiten foyers bieden respectievelijk ruimte voor 70 en 120 personen in theateropstelling. In het nieuwe restaurant, Trek theaterkeuken & café, dat zich centraal in het gebouw bevindt, staan lekker eten en ontmoetingen centraal.

Grondig gerenoveerd

Op 20 september 1977 opende architect Onno Greiner het ‘Speelstadje’ van Amersfoort. Het meesterschap de Flint was het begin van een nieuw cultureel tijdperk in Amersfoort. Op de plek waar ooit een school en een fabriek van elektra-onderdelen stond, was plaats gemaakt voor een theater met toneelaccommodatie voor 550 personen, een evenementenhal voor 1.000 personen en een cafébistro. Het complex werd gekenmerkt door eenvoud en multifunctionele eigenschappen met een informeel karakter. Vruchtbare theaterseizoenen volgden elkaar op met klinkende namen en gedenkwaardige evenementen. Nog voor het tienjarige jubileum begon de Flint uit zijn jasje te groeien. Na een overweging om het theater te verplaatsen naar het centrale stadsgebied, brandde op zondag 25 november 1990 de Flint volledig uit. Uiteindelijk werd besloten het theater weer op de huidige locatie op te bouwen, tegelijkertijd te moderniseren en flink uit te breiden met onder andere meer stoelen en een imposante toneeltoren. Een tweede ramp leek zich voor te doen in de vroege ochtend van 1 september 2010, toen een hoofdwaterleiding brak en in korte tijd de gehele kelderverdieping onder water en modder zette. Door het doeltreffende optreden van het personeel en de snelle inzet van de brandweer werd voorkomen dat geplande evenementen moesten worden afgelast. In de zomer van 2014 is er hard gewerkt aan de vernieuwde Flint. De Flint heeft onder de moeilijkste omstandigheden altijd weer opnieuw aanleiding gegeven tot wat er van een professioneel en gastvrij theater verwacht kan worden; een joviaal applaus.

Theatergevoel

Met de kernwaarden theatergevoel, lef, proactief, persoonlijke aandacht en plezier, biedt de Flint een plek waar mensen worden meegenomen in het karakteristieke gevoel van theater. Persoonlijk en oprecht ervaren bezoekers, bedrijven en organisaties naast kwaliteitstheater een unieke ontmoeting- en congreservaring. De Flint denkt graag creatief mee en kan zorgen voor een unieke (theatrale) omlijsting. Proactief en voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om mensen welkom te heten, (cultuur) te laten beleven, te ontmoeten en te ontdekken. Het theater heeft, als één van de weinige congreslocaties, eigen technische apparatuur en technisch personeel in huis. Het theater is daarnaast zeer centraal gelegen in de keistad Amersfoort en daardoor uitstekend bereikbaar. Naast de 360 parkeerplaatsen in de naastgelegen garage (Flintplein), is er voldoende parkeergelegenheid in de omgeving van het theater en ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Bovendien bevindt de Flint zich op vijf minuten lopen van de historische binnenstad waardoor winkels, restaurants en bezienswaardigheden letterlijk om de hoek liggen. Dat verleidt uw gasten wellicht om voor of na het evenement nog wat sfeer te proeven in de stad.