Discover the finest spaces
Delen

Theaters verenigen zich in Theater Locaties Nederland

De theaters van Nederland verenigen zich om kennis en expertise te delen. Op initiatief van het Flint theater, evenementen en congressen en het Genootschap voor Eventmanagers wordt op 20 oktober aanstaande het platform Theater Locaties Nederland (TLN) opgericht.

Behoud van podiumkunsten

Theaters hebben creativiteit, inspiratie, de kracht om te vernieuwen en gebaande paden te verlaten, zo melden de initiatiefnemers. “In een tijd waarin veel organisaties herstructureren zijn dit waardevolle eigenschappen. Daar willen we bedrijven en organisaties actief mee in aanraking laten komen. Door onder de naam Theater Locaties Nederland theaters in beeld te brengen als dé locatie voor events en congressen.”

Theaters hebben als locatie voor events meer voordelen, melden de initiatiefnemers: “Door het organiseren van events in theaters geef je niet alleen een bijzondere dimensie aan je event, maar investeer je tevens in het behoud van podiumkunsten in Nederland.”

“Theaters hebben creativiteit, inspiratie, de kracht om te vernieuwen en gebaande paden te verlaten. In een tijd waarin veel organisaties herstructureren zijn dit waardevolle eigenschappen.”

Collectieve promotie

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst, die plaats zal hebben in De Flint in Amersfoort, worden de plannen uit de doeken gedaan. Een concrete actie die al tijdens de oprichting wordt ondernomen is de ontsluiting van kennis bij de theaters over zakelijke verhuur. De uitkomst van een discussie onder de aanwezigen geeft inzicht in waar de focus van de activiteiten van TLN zal moeten liggen. Daarbij wordt scherp gekeken naar de behoefte van de aanwezige theaters en de noodzaak van de collectieve promotie.

TLN wordt opgericht in navolging van het succesvolle Platform Museum Locaties, dat in 2006 al werd opgericht door Leon Kruitwagen. Twee leden van het PML, Rob van Esveld (NEMO Science Center) en Maaike Odolphi (Vereniging Hendrick de Keyser) zijn aanwezig om te vertellen over hun ervaring met collectieve belangenbehartiging.

Theaterlocaties die willen deelnemen aan de oprichtingsbijeenkomst kunnen zich hier nog aanmelden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.