Discover the finest spaces
Delen

Geslaagd en feestelijk openingsweekend voor ‘herboren’ Flint

Na een zomer lang verbouwen heeft het gebouw zowel buiten als binnen een moderne uitstraling gekregen, passend bij de huidige tijd. De officiële opening vond zaterdagavond plaats door burgemeester Lucas Bolsius. Zondag werd de Flint opengesteld voor geïnteresseerden tijdens een Open Dag.

Persoonlijke ontvangst
De Open Dag trok zondagmiddag heel veel belangstellenden. Zo’n 1.200 nieuwsgierige mensen konden zelf of via een van de 50 rondleidingen door medewerkers van de Flint de veranderingen met eigen ogen aanschouwen. Zij werden bij de ingang persoonlijk begroet door directeur Harold Warmelink. Het nieuwe restaurant Trek theaterkeuken & café, de grote glazen lift, de fotowanden van fotograaf Deen van Meer, er was zoveel te zien. Er werden veel vragen beantwoord, lekkere hapjes gegeten en genoten van de muziek die door de DJ gedraaid werd vanaf het nieuwe podium tegenover het restaurant. Ook kochten veel mensen kaarten voor het seizoen dat nu echt begonnen is. Het was een geslaagd openingsweekend.

Kroonluchters van touw, warme kleuren aan de muren, oude theaterposters en een vernieuwde bewegwijzering.

 

Ingrijpende verbouwing
In de zomermaanden heeft de Flint een ingrijpende verbouwing ondergaan. Een verbouwing waar normaliter enkele maanden voor nodig zijn, maar die de Flint in slechts tien weken moest zien te realiseren. Kenmerkend voor de nieuwe Flint is de grote, glazen overkapping en daarmee een volledig vernieuwde entree. Als middelpunt van de nieuwe ‘passage;  is het theaterrestaurant Trek, dat eveneens een metamorfose heeft ondergaan. Met een open keuken en een nieuwe tafelindeling vertelt het restaurant een eigen, transparant verhaal. Het plafond is voorzien van bijzonder kunstwerk van touw en gerechten worden geserveerd op oude houten planken, die voor de verbouwing nog het plafond sierden.  In het vernieuwde t Er is ruimte voor grote groepen, maar ook voor kleinere zitjes en intieme hoeken. Naast de vernieuwde mogelijkheden van het restaurant, is de Flint ook uitgebreid met enkele subzalen. Zo zijn de foyers op de etages afsluitbaar voor parallelsessies en is ook de Stadszaal uitgebreid met een extra zaal. Het ruimtelijke gevoel, het lichtinval van de glazen overkapping, de kroonluchters van touw, de warme kleuren, het vernieuwde meubilair en de aangepaste bewegwijzering maken de vernieuwing van de Flint zichtbaar compleet.

Maar, de Flint is nog niet klaar met verbouwen, zo weet Karin Klein Wassink, hoofd Evenementen, onze redactie te vertellen. “Met de verbouwing kunnen we er weer even tegen aan, maar we blijven constant bezig. Volgend jaar zpmer gaan we de Stadszaal aanpakken.”

Fotografie: Maarten Laupman

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.