Discover the finest spaces
Delen

In de spotlight: 7 theaters die perfect zijn voor jouw congres

De zaallichten gaan uit en rondom je verstomt het publiek. Op het podium komt langzaam het doek omhoog: de show kan beginnen. Je herkent het gevoel vast wel. Vol verwachting van wat er gaat komen, maar ervan overtuigd dat je onderdeel bent van iets bijzonders. Het is het gevoel dat theaters zich eigen hebben gemaakt en in de loop der jaren geperfectioneerd. Het maakt ook dat theaters zo ontzettend geliefd zijn als locatie voor congressen. Want een bezoekje aan het theater is toch gewoon een feest?

Theaters hebben veel toe te voegen aan de congresmarkt. Een theater beschikt over prachtige zalen, speciaal ontworpen om het publiek een onvergetelijke beleving te bezorgen. Vaak zijn de zalen standaard voorzien van comfortabele stoelen, moderne licht- en geluidstechniek en de meeste theaters hebben ook nog eens de technische en creatieve expertise in huis om je te helpen een spectaculaire show neer te zetten. Maar het ene theater is het andere niet. Wij bezochten 7 prachtige theaterlocaties die ideaal zijn voor je congres!

THEATERHANGAAR, Katwijk

De kans is groot dat je Soldaat van Oranje – De Musical hebt gezien: het is niet voor niets de meest succesvolle theaterproductie ooit in ons land. De speciaal voor deze productie aangelegde TheaterHangaar, met haar 360 graden draaiende tribune en de 180 graden projectieschermen, overweldigt in iedere scene. Hoe bijzonder is het om hier je congres te houden! Betrek de het decor bij je plenaire sessie en laat de techniek het werk doen voor maximale impact van je evenement. De boodschap van je evenement wordt in TheaterHangaar groots gecommuniceerd. Bovendien is ieder programma tailor made, je maakt je eigen ‘theatervoorstelling’!

THEATER AAN DE SCHIE, Schiedam

Theater aan de Schie onderscheidt zich in theaterland met haar bijzondere architectuur. De volledig uit hout opgetrokken theaterzaal en foyer springen absoluut in het oog en zorgen onmiddellijk voor een warme en intieme setting. De sfeervolle foyer is een grote, open ruimte die  gemakkelijk is om te bouwen naar elk denkbaar decor. Eerder werd het al omgetoverd tot marktplein, boksgala en zelfs een heuse kermis! De foyer kan zo gebruikt worden voor ontvangsten, maar ook voor congressen, productpresentaties of bedrijfsfeesten. Ideaal in combinatie met de grote theaterzaal, die met 702 ruime en comfortabele stoelen inzetbaar is voor grote plenaire sessies.

THEATER DE MEERVAART, Amsterdam

Theater De Meervaart biedt het volledige pakket voor de congresorganisator: twee theaterzalen, mooie ruime foyers, goed bereikbaar aan de westelijke ring van Amsterdam en prachtig gelegen aan de Sloterplas. Bijzonder is dat De Meervaart behalve de theatervoorzieningen ook echt speciaal is ingericht om congressen tot 800 bezoekers plaats te bieden. Rondom de centrale foyer liggen liefst tien vergaderzalen en drie studio’s, waardoor je hier qua ruimte nauwelijks beperkingen hebt. Nog niet overtuigd? De locatie loopt voor op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle opbrengsten van de zakelijke verhuur gaan rechtstreeks naar het kunsteducatie en talentontwikkelingsprogramma Meervaart Studio.

TOBACCO THEATER, Amsterdam

TOBACCO is de vreemde eend in de bijt van theaterland. Je vindt hier namelijk géén zalen met hoog oplopende tribunes, géén rood fluwelen stoelen, géén vast speel-/spreekoppervlak en ook géén plat du jour. Nee, dit pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam is alles behalve standaard. Het decor is industrieel, fris en stoer, waarbij de liefde voor detail en historie van de muren spat. Een markante hotspot voor iedereen die een unieke belevenis zoekt. Daarvoor staat het creatieve team garant, samen met de keuken op Michelin niveau. Ja, TOBACCO is als theater platvloers. Maar wel platvloers van het hoogste niveau.

FLINT, Amersfoort

Ga je voor een locatie met het ultieme theatergevoel, centraal gelegen, en voorzien van de meest geavanceerde technologie? Flint is de locatie voor jou. Nestel jezelf in het warme rode pluche van de Rabobank Theaterzaal met maximaal 800 stoelen, of zet je eigen event neer in de gelijkvloerse AFASzaal. Deze ruimte tover je in een handomdraai om in jouw droomlocatie. Het Amersfoortse theater werd een aantal jaar geleden vernieuwd, wat veel mogelijkheden voor zakelijke evenementen opleverde. Of je gaat voor een congres, een intiem afscheid of een spectaculair feest, in Flint vind je de ruimte die past bij jouw event.

ZWOLSE THEATERS, Zwolle

Ga je voor groots en modern, of voor intiem en monumentaal? Bij Zwolse Theaters heb je de luxe dat je kunt kiezen uit twee unieke theaters in het centrum van de stad. Theater de Spiegel is een indrukwekkend modern gebouw met een imposante grote zaal, met maar liefst 900 stoelen. Ook het podium van 400 m2 kan worden ingezet voor congressen, ‘diners on stage’ of als volledig ingerichte feestlocatie. Schouwburg Odeon is qua sfeer het tegenovergestelde: monumentaal en intiem, met ruim 175 jaar theatergeschiedenis. Kies je voor de historische bonbonnièrezaal, het intieme vestzaktheater, of wordt het toch Theater de Spiegel?

THEATER AMSTERDAM, Amsterdam

Theater Amsterdam is een van de nieuwste theaters van ons land. Door de opvallende glazen pui heb je vanuit de moderne foyer een prachtig uitzicht over de Westelijke Houthavens. Wat deze locatie echt uniek maakt is de theaterzaal: ingericht met de nieuwste projectietechniek en met 1100 stoelen – en achter het podium gaat een Black Box van 1200m2 schuil. Stel je de verrassing van je gasten voor als na je presentatie het indrukwekkende 50 meter brede projectiescherm wegdraait en een compleet ingerichte locatie onthult. Staan daar lange tafels voor een diner, of wordt het een feestzaal? De keuze is aan jou!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke schouwburg en theater locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.