Discover the finest spaces
Delen

Duurzame vernieuwing van de Flint

Door de vernieuwing van de Flint op een duurzame manier aan te pakken, worden kosten bespaard en de milieubelasting verminderd. Bovendien is recycling in de bouw een actueel en aansprekend thema: het levert verrassende resultaten op.

Slim hergebruik
Binnen de nieuwe aankleding van de Flint en verbouwing onder leiding van de architecten, is hergebruik van materialen een belangrijk uitgangspunt. Denk aan het recyclen van historische theateraffiches ter decoratie en de selectie van passend servies uit de huidige collectie. Naast duurzaamheid, staan in de vernieuwing van de Flint ook de kernwaarden transparantie, ruimte en licht centraal.

Creatieve gerechten
In het nieuwe restaurant Trek theaterkeuken & café worden de balken uit de plafonds op originele wijze hergebruikt. Nadat ze zijn gezaagd, geschuurd en gefreesd, dienen ze als onderlegger voor de presentatie van gerechten.

‘Op de planken’ is de titel van een gecombineerde maaltijd met allerlei hapjes, geserveerd op authentieke, handgemaakte houten planken.

 

Planning
De verbouwing van de Flint is in volle gang en loopt de hele zomer door. Eerder deze maand werd de pui van de huidige hoofdingang gesloopt, waarna de eerste grote zichtbare verbouwing aan de buitenkant van start ging. Bij de hoofdingang komt een transparante glazen kap, die doorloopt tot aan de foyers en het restaurant. Precies zoals een theatrale entree hoort te zijn.  De sloop van de Flint is stukje bij beetje te volgen via de sociale media. Op zaterdag 27 september vindt de feestelijke heropening van de vernieuwde Flint plaats. Op zondag 28 september is er een open dag.

Foto 1: Visual Trek theaterkeuken & café
Foto 2: De sloop van de pui

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.