Discover the finest spaces
Delen

Midden in het land: 7 Congreslocaties net buiten Utrecht

Goede bereikbaarheid, een mooie ligging en voldoende parkeergelegenheid. Het zijn de meest genoemde criteria waaraan een locatie moet voldoen voor de organisator van congressen (Bron: Locatieonderzoek). Geen wonder dat veel organisatoren al snel uitkomen in de regio rond de stad Utrecht: centraal in het land, maar zonder de drukte van de stad. Het aanbod aan locaties is enorm in dit bosrijke gebied. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij bezochten 7 van de mooiste congreslocaties net buiten Utrecht!

MINDCENTER

MindCenter is dé locatie voor inspiratie in een niet-alledaagse setting. Deze evenementenlocatie in Vianen werd ingericht tot een zintuigenprikkelende en inspirerende ervaring. Dikke, scheve muren, etalages, daglicht van boven en een vloer van losliggende houten blokjes zijn enkele van de verrassende elementen. Samen met kleur, geur, smaak en beleving worden alle zintuigen geprikkeld. Iedere ruimte in deze locatie is ingericht in een verrassend thema: van een klaslokaal tot meetings rondom een echt haardvuur! MindCenter is ideaal voor congressen tot 180 gasten: je hebt dan de gehele locatie met plenaire zaal, het centrale ontmoetingsplein en zeven subruimten, exclusief voor jouw groep.

LANDGOED DE HORST

Natuur, rust en inspirerende kunst op een bosrijk landgoed: bij Landgoed de Horst in Driebergen is alles erop gericht om leren en ontwikkelen te faciliteren. Het landgoed heeft 30 ruimten voor evenementen en congressen, verdeeld over verschillende gebouwen met een authentieke sfeer. Bijzonder is congreszaal Maitland: een multifunctionele ruimte met een inschuifbare tribune, flexibele wand en een tribune óp het dak. Je stapt hier als vanzelf uit de dagelijkse sleur: of je nou in de grote zaal of een kleine ruimte zit, een terras of tuin is nooit ver weg, zodat je altijd met volle teugen van de natuur geniet!

STUDIO A12

Een super flexibele evenementenlocatie met een centrale ligging, direct aan een afrit van snelweg A12 vlakbij Utrecht: dat is Studio A12 in Bunnik. De locatie heeft ruimschoots parkeergelegenheid en een outdoor-terrein in een rustige, groene omgeving. Van binnen biedt Studio A12 optimale multifunctionaliteit en gebruiksgemak. De locatie heeft drie ruimten die voorzien zijn van alle technische faciliteiten en die je verder helemaal naar wens kunt inrichten. Voor wie groots wil uitpakken is er daarnaast een ruime, volledig te personaliseren black box. Combineer deze vier multifunctionele ruimten voor congressen van 100 tot 900 personen, of feesten tot wel 3.000 gasten!

HOTEL THEATER FIGI

Hotel Theater Figi in Zeist mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel. De locatie staat al sinds de 19e eeuw bekend om haar warme sfeer en rijke traditie. De locatie heeft een hotel met 97 kamers, een fraaie theaterzaal, drie bioscoopzalen, een gezellig grand café en diverse vergader- en evenementenzalen onder één dak. Hierdoor kun je er terecht voor vrijwel ieder event: of het nou gaat om een private dinner met een kleine groep, een congres met 500 gasten verspreid door de gehele locatie, of een beurs voor 1500 gasten. Een locatie die veelzijdiger is dan Figi kan bijna niet!

FLINT

Geef je congres het ultieme theatergevoel bij Flint in Amersfoort! De locatie heeft verschillende multifunctionele ruimten, waaronder twee grote theaterzalen met plek voor ruim 800 bezoekers, en diverse subzalen. Nestel jezelf in het warme rode pluche van de fraaie Rabobank Theaterzaal, of bouw je eigen setting in de flexibele AFASzaal. Die laatste ruimte tover je moeiteloos om in elke gewenste setting, of het nou is voor een congres, een debat in Lagerhuisopstelling of een spetterende nachtclub. Wat je ook wilt, met professionele technische ondersteuning in huis lukt het zeker om je events een groots en theatraal gevoel mee te geven!

HOTEL RESTAURANT OUD LONDON

Centraal gelegen, in de bossen van Zeist, ligt een locatie die al 200 jaar bekend staat om haar gastvrijheid: Hotel Restaurant Oud London! De rijke historie is voelbaar, terwijl de locatie met de tijd meegaat en beschikt over alle moderne gemakken en comfort. De beroemde keuken zorgt dat het op culinair gebied aan niets ontbreekt. Voor meetings en events heeft Oud London veel te bieden: 22 zalen, voor groepen tot 450 personen, en bijzondere vergaderruimten als de Dug-Out. Met het innovatieve ‘Happy Meeting’ concept nodigt Oud London uit om vergaderen creatief aan te pakken. Vergaderen moet tenslotte ook leuk zijn!

WOUDSCHOTEN HOTEL & CONFERENTIECENTRUM

Verborgen in de bossen bij Zeist, vlakbij Utrecht, ligt het stijlvolle Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. Op dit groene landgoed vind je rust en ruimte voor zowel één- als meerdaagse bijeenkomsten. Vanwege de fraaie ligging in het bos en de relaxte en ongedwongen sfeer is dit moderne congreshotel geliefd bij zakelijke groepen en bij weekendhotelgasten. Woudschoten is gespecialiseerd in het organiseren van congressen. De locatie beschikt over maar liefst 30 kleine en grote zalen, verdeeld over drie aparte vleugels. Hierdoor heb je altijd een vleugel exclusief voor jouw congres, inclusief congreszaal, foyer en breakouts – hoe groot je groep ook is!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende congreslocaties in Utrecht te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.