Discover the finest spaces
Delen

Tien theaters in heel Nederland die perfect zijn voor jouw congres

Een congres maakt de meeste impact wanneer het geluid goed is, het licht klopt en het natuurlijk op een bijzondere locatie plaatsvindt. Wat zet je congres (letterlijk) meer in de spotlights dan een theater? Theaterzalen zijn standaard voorzien van de meest geavanceerde techniek zodat alle voorstellingen op hun best gespeeld kunnen worden. Hier profiteer je dan weer van tijdens je event! Ook hebben veel theaters allerlei soorten subruimten zodat je congres dynamisch en inspirerend blijft. Wij deden onze research en selecteerden tien bijzondere en inspirerende theaters in heel Nederland die perfect zijn voor jouw congres. 

THEATER DE SPIEGEL, ZWOLLE

Niemand verlaat onveranderd dit theater. Een indrukwekkend gebouw, een theaterzaal met ruim 900 zitplaatsen en een lichte en ruimtelijke foyer. Theater de Spiegel is een ideale locatie om grootse congressen te organiseren. Maar de locatie nodigt bovenal uit om ruimte te geven aan creativiteit. Wil je een dineropstelling op het podium van de theaterzaal voor a diner on stage? Een feestavond voor 250 personen in de Nivo foyer? Eten van de green egg of een evenement op de rooftop met prachtig uitzicht over de Zwolse gracht? Voor het creatieve team van Zwolse Theaters is niets te gek. De foyers van het theater bevinden zich op diverse niveaus en kenmerken zich door de openheid van de verschillende ruimten die verbonden worden door balustrades. Dit maakt het een perfecte locatie voor formele én informele bijeenkomsten!

HOTEL THEATER FIGI, ZEIST

Het bijzondere familiebedrijf Hotel Theater Figi in Zeist staat al 150 jaar voor gastvrijheid, sfeer en bovenal: veelzijdigheid. Hier vind je namelijk een hotel met 97 kamers, twee grote theaterzalen, drie bioscoopzalen, een hip grand café en acht vergader- en evenementenzalen onder één dak. Mogelijkheden genoeg dus om jouw ideale congres te organiseren met zelfs de optie om een beursgedeelte te creëren door de eerste verdieping van het Atrium te gebruiken of enkele eventzalen aan elkaar te koppelen. Over het eten hoef je je ook geen zorgen te maken: het keukenteam van Figi zorgt voor hippe, heerlijke gerechten die precies op jouw event zijn afgestemd.

KINEPOLIS JAARBEURS, UTRECHT

Het sfeervolle bioscoopgevoel breng je gewoon naar je bijeenkomst bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht naast het Centraal Station. Hier vind je maar liefst veertien bioscoopzalen waar zo’n 99 tot 575 personen terecht kunnen. Dat biedt talloze mogelijkheden voor zowel plenaire sessies als verschillende subsessies. Daarnaast zijn er twee ontvangstruimten die je helemaal in de stijl van jouw event aan kunt kleden. Hier helpt het team van Kinepolis je natuurlijk graag bij! Een diner of borrel na afloop? Ook restaurant Speys kun je bij je congres betrekken zodat de dag in stijl en met lekker eten afgesloten wordt.

LEIDSE SCHOUWBURG & STADSGEHOORZAAL, LEIDEN

Sfeer gegarandeerd: bij de monumentale theaters De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal voel je de geschiedenis. Hier zijn ze experts in het faciliteren en vertellen van verhalen. En dat merk je aan alles. Het team van technici en eventmanagers is gewend om uit te pakken en is bovendien goed ingespeeld op alle mogelijke scenario’s wat betreft decors, techniek en logistiek. Denk aan een grootse opening en afsluiting van je event in de prachtige Schouwburg waar allerlei bekende artiesten hebben gestaan. En dan een plenair programma en subsessies in de stijlvolle Stadsgehoorzaal. Hier is je congres sowieso een succes!

SPANT!, BUSSUM

Voor Spant! in Bussum is een congres of ander soort evenement pas een succes als de gast verrast, voldaan, geprikkeld of juist ontspannen het pand verlaat. Ook wordt altijd alles uit de kast getrokken zodat iedereen zich oprecht welkom voelt. Het Bussumse theater- en congrescentrum heeft twee stijlvolle en moderne theaterzalen vol technische mogelijkheden. Daarnaast is er een beursplein, verschillende foyers en een aantal flexibele vergader- en workshopruimten. Ook bijzonder: met een event bij Spant steun je de lokale en landelijke cultuur. Bovendien zijn alle evenementen hier CO2 neutraal. Daarmee zijn ze een van de koplopers binnen de theater- en evenementenbranche!

DELAMAR THEATER, AMSTERDAM

Al jaren een icoon in de theaterwereld: DeLaMar Theater aan het Leidseplein in het centrum van Amsterdam. Hier vind je het echte, luxe theatergevoel in twee geweldige theaterzalen, maar ook diverse foyers en vipruimten. Hierdoor is het mogelijk om je plenaire programma en de verschillende subsessies allemaal een eigen karakter te geven. De ideale plek voor een congres tot maar liefst 950 personen dat nog lang in het geheugen van je gasten gegrift zal staan. Er zijn veel mogelijkheden om de locatie te stylen en te branden waardoor je het historische theater in een handomdraai helemaal eigen maakt!

PHILHARMONIE HAARLEM

Het geweldige historische pand van concert- en congresgebouw Philharmonie in het centrum van Haarlem ontgaat niemand. Negentiende-eeuwse allure wordt gecombineerd met moderne elementen. Zo is dankzij de beweegbare vloer van de Grote Zaal (voor 1100 personen) elke opstelling mogelijk. De Kleine Zaal (voor 400 personen) is geliefd vanwege haar warme en intieme uitstraling. In totaal acht zalen en foyers, maar daarnaast ook kleedruimten en boardrooms, bieden tal van opties voor het ontvangen van maximaal 1600 gasten. Ook voor de technische ondersteuning zit je hier goed: alle techniek is aanwezig en de theatertechnici hebben ruime ervaring met allerlei soorten evenementen.

THEATER & CONGRESCENTRUM DE MEERVAART, AMSTERDAM

Theater De Meervaart biedt het volledige pakket voor de congresorganisator: twee theaterzalen, mooie ruime foyers, goed bereikbaar aan de westelijke ring van Amsterdam en prachtig gelegen aan de Sloterplas. Bijzonder is dat De Meervaart behalve de theatervoorzieningen ook echt speciaal is ingericht om congressen tot 800 bezoekers plaats te bieden. Rondom de centrale foyer liggen maar liefst tien vergaderzalen en drie studio’s, waardoor je hier qua ruimte nauwelijks beperkingen hebt. Nog niet overtuigd? De locatie loopt voor op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle opbrengsten van de zakelijke verhuur gaan rechtstreeks naar het kunsteducatie en talentontwikkelingsprogramma Meervaart Studio.

FLINT, AMERSFOORT

Geef je congres het ultieme theatergevoel bij Flint in Amersfoort! De locatie heeft verschillende multifunctionele ruimten, waaronder twee grote theaterzalen met plek voor ruim 800 bezoekers, en diverse subzalen. Nestel jezelf in het warme rode pluche van de fraaie Rabobank Theaterzaal, of bouw je eigen setting in de flexibele AFASzaal. Die laatste ruimte tover je moeiteloos om in elke gewenste setting, of het nou is voor een congres, een debat in Lagerhuisopstelling of een spetterende nachtclub. Wat je ook wilt, met professionele technische ondersteuning in huis lukt het zeker om je events een groots en theatraal gevoel mee te geven!

STADSSCHOUWBURG NIJMEGEN & CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING

In het bruisende hart van Nijmegen liggen Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging. Twee prachtige locaties met internationale allure en uitstraling, op loopafstand van het station. Met name Concertgebouw De Vereeniging heeft uitgebreide mogelijkheden voor de congresorganisator: met vijf grote zalen en enkele kleinere subruimten is de locatie erg flexibel in het gebruik, met wat voor groepsgrootte je ook komt. De indrukwekkende Concertzaal biedt onder het hoge klassieke plafond plaats aan maar liefst 1450 gasten. En dankzij de vlakke vloer zijn de stoelen van de concertzaal te verwijderen en bouw je de ruimte zo om in iedere gewenste opstelling!

Meer inspirerende congreslocaties in Nederland

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer spectaculaire congreslocaties in Nederland te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere congreslocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.