Discover the finest spaces
Delen

Sneak Preview: De Flint gaat verbouwen en krijgt gloednieuw theaterrestaurant

Tegelijkertijd met de vernieuwing van de Flint in Amersfoort wordt een gloednieuw theaterrestaurant ontwikkeld. Het ontwerp van de vernieuwde Flint, het theater en congrescentrum in Amersfoort, is onlangs definitief vastgesteld. Architect Wim Woensdregt (ADP Architecten) en interieurontwerper Suzanne Holtz (SH Studio) hebben de belangrijkste veranderingen aan het gebouw gepresenteerd.

Entrees
Kenmerkend aan het ontwerp van de vernieuwde Flint is de hoge, glazen overkapping die het gebouw doorkruist. Aan weerszijden van het gebouw, bij de entrees aan de Conickstraat en de Walikerstraat, is deze transformatie goed zichtbaar. Deze oplossing biedt veel licht, sfeer en een groot ruimtelijk gevoel. De kolommen, gemaakt van glas in stijlvol grijs, overkoepelen ook de interne doorgang van het gebouw en creëren daar eveneens een gevoel van licht en ruimte. Volgens architect Wim Woensdregt geldt dit principe: “Waar geen licht is, is geen ruimte.”

Nadruk
De zalen van het theater en congrescentrum blijven grotendeels ongemoeid: de nadruk van de vernieuwing ligt op de overige ruimtes, zoals het restaurant en de foyers. Wel worden in de Stadszaal de wanden opnieuw geïsoleerd, wat een geluiddempende werking heeft en een eenduidige uitstraling oplevert.

Dit is tevens gunstig voor het energieverbruik en de akoestiek van de ruimte.

 

Contrast
De twee voornaamste zalen van de Flint staan met elkaar in contrast. De Stadszaal staat voor poppy en funky, passend bij de swingende concerten en grote evenementen die daar plaatsvinden. De Theaterzaal, geliefd vanwege de comfortabele stoelen met rood pluche en het intieme karakter, krijgt een klassieke uitstraling. Het spektakel van die ruimte speelt zich af in het mysterieuze donker, wanneer de lichten zijn gedoofd. Voor de architecten was dit motto leidend: When darkness falls, the mystery gets revealed. Licht, beeld en ruimte spelen de hoofdrol in het interieur. Ontwerper Suzanne Holtz ziet het zo: “Juist een versobering van de ruimtes zal het theatergevoel versterken, met de kwaliteit van het huidige gebouw als basis.”

Verbonden
De diverse ruimtes in het gebouw zijn open, maar worden tegelijkertijd verbonden, doordat ze visueel met elkaar in contact staan. Er zijn verschillende afsluitingen mogelijk door flexibele wanden: zo kan de capaciteit voor het aantal bezoekers bij iedere gelegenheid op maat worden aangepast, net als de gewenste routing door het gebouw. Door een herindeling van ruimtes wordt het restaurant in zijn geheel groter dan voorheen.

Karin Klein Wassink, Manager Evenementen en Congressen: “Wat voor ons echt een toevoeging is dat we subruimtes krijgen. Dit biedt meer mogelijkheden voor congressen. Verder worden de foyers en het restaurant helemaal aangepast en krijgen een eigentijdse warme uitstraling.”

 

Trek, theaterkeuken & café
Tegelijkertijd met de vernieuwing van de Flint in Amersfoort wordt een gloednieuw theaterrestaurant ontwikkeld. Een creatief ingericht restaurant met een open keuken, lange tafels, verrassende gerechten en een informele sfeer. Net zoals in het theater ga je ook na een avondje Trek naar huis met een verhaal: het verhaal van de kok, de gerechten en van elkaar.

Naam: Trek
Het restaurant krijgt de naam Trek. Dat verwijst uiteraard naar de eetlust van de bezoeker, maar ook naar de ’trekken’ in het theater. Dit zijn de hijsmiddelen waarmee decorstukken op hun plaats worden gezet op het toneel. Vroeger gebeurde dit handmatig, door met touwen de attributen omhoog te trekken. Touw zal ook op een artistieke manier terug te vinden zijn in het restaurant.

Eten bij Trek
Eten bij Trek is genieten van kleine gerechten uit de internationale keuken. Chef Thijs laat zich inspireren door de puurheid van ingrediënten. Daarbij maakt hij uitsluitend gebruik van verse en seizoensgebonden producten. De gerechten worden eenvoudig maar verrassend vormgegeven. Hoeveel je eet of welke gerechten, dat is aan de gasten. Eten bij Trek is tijd en aandacht hebben voor elkaar en geïnspireerd raken door goede gesprekken.

Eten tijdens een evenement of congres
Ook tijdens de vele evenementen en congressen die in de Flint plaatsvinden moeten eten en drinken bijzonder zijn. Dat betekent: ruime aandacht voor het verhaal van het evenement of congres, met een creatieve invulling van kleine gerechten, die op verrassende wijze worden geserveerd. Hoe je eet en wat je eet sluit aan bij de doelstelling van het evenement. Kleine, spontane uitvoeringen en optredens maken onderdeel uit van de sfeer.

Opening: 27 september
Net als de overige onderdelen van de vernieuwde Flint zal ook het nieuwe theaterrestaurant openen op zaterdag 27 september. Tot die tijd werken de architecten en de organisatie van de Flint aan de verfijning van het interieurontwerp en de verdere invulling van het restaurant. De verbouwing van de Flint vindt plaats in de zomermaanden, wanneer het gebouw voor publiek gesloten is.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.