Discover the finest spaces
Delen

Venue Showcase: Flint in teken gezondheid en voeding

Vaak zie je pas goed wat de mogelijkheden van een locatie zijn tijdens een evenement. In de rubriek showcase delen locaties daarom foto’s van hun mooiste events. Deze week is dat Flint Amersfoort, waar al vele jaren het congres van gezondheids- en voedingsautoriteit Atrium Innovations plaatsvindt. De theaterlocatie in Amersfoort stond deze dag volledig in het teken van voeding en gezondheid.

Al jaren organiseert Atrium Innovations haar grootste congres in Flint. Deze editie was echter iets anders van opzet dan de afgelopen jaren. Eén van de speerpunten was namelijk het aanboren van nieuwe doelgroepen. Om deze reden werd het inhoudelijke, wetenschappelijke programma gecombineerd met een inspiratieprogramma, speciaal gericht op de nieuwe doelgroepen. Ilonka van Maanen, eventcoördinator, en Lianne Maan, scientific educator, vertellen: ”Wij hebben ons gericht op winkelmedewerkers, bloggers, vloggers en iedereen die geïnteresseerd is in voeding en gezondheid. Deze doelgroep kwam deels uit ons eigen netwerk en daarnaast hebben we via social media heel veel aandacht besteed aan het congres. En natuurlijk hadden we een goed programma staan, die deze doelgroep aansprak.” Naast een inhoudelijk programma was er in de foyer een informatiemarkt. Alle stands hebben (deels) met de onderwerpen ‘gezondheid en voeding’ te maken. Informatie voor bezoekers werd verdeeld over 17 stands, die bij ontvangst en in de pauze bezocht konden worden.

Catering passend bij het thema

Robert Hendriks is horecamanager in Flint en vertelt hoe hij de catering laat aansluiten bij een congres. ”We proberen met het eten en drinken altijd om het thema van een evenement te versterken. Zeker bij een congres over gezonde voeding is dat natuurlijk heel belangrijk. Op de statafels stond bijvoorbeeld fruitwater met een gezond hapje, een quinoa bar. En in de pauze boden we verschillende broodjes zowel vegetarisch als gluten- of lactosevrij aan. Eén van de menu’s die we aanbieden is ‘bewust’ en staat voor een gezond en verantwoord menu. Dit sloot perfect aan bij de wensen en het thema van Atrium Innovations.”

Ilonka komt zelf al jaren in Flint en is erg enthousiast:  “De samenwerking met Flint, daar worden wij altijd heel gelukkig van! Ik werk al jaren samen met Karin – evenementencoördinator van Flint –  en de techniek. Dit is voor ons het allergrootste evenement dat wij jaarlijks houden en dit doen wij graag in Flint vanwege de inzet van het personeel, de uitstraling en de catering. Ook de centrale bereikbaarheid is voor onze bezoekers heel fijn. Het meedenken met ons en de inzet van de medewerkers van Flint zijn toch wel de belangrijkste redenen waarom wij ons grootste evenement jaarlijks hier organiseren.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.