Discover the finest spaces
Delen

Jaaroverzicht: het meest opvallende locatienieuws van 2017

Het jaar nadert zijn einde, maar eerst kijken we nog één keer terug over onze schouder naar het afgelopen jaar. Want 2017 heeft ons weer veel moois gegeven. Mooie events, maar ook tientallen bijzondere locaties – van gloed nieuw tot vernieuwd. Welke locaties zijn het bezoeken waard? GreaterVenues dook in het archief en zet het Locatiejaar 2017 op een rij.

Januari

De van oorsprong Amsterdamse hotelketen SIR opent haar tweede hotel in thuishaven Amsterdam. Na Berlijn opent de SIR Adam in de eerste acht verdiepingen van de iconische A’DAM Toren. Later dit jaar zullen vestigingen volgen in Hamburg en Ibiza.

Het nieuwe urban boutique hotel met uitzicht op het IJ en het historisch centrum van de hoofdstad, telt 108 kamers, diverse horecagelegenheden en meeting- en eventfaciliteiten. Het interieur is kleurrijk en industrieel chicue ontworpen door designstudio ICRAVE uit New York.

2017 is ook het jaar van de reuzenpanda. Althans, in Ouwehands Dierenpark Rhenen, waar de komst van twee reuzenpanda’s wordt verwacht. De dierentuin brengt de eerste beelden naar buiten van het nieuwe verblijf, genaamd Pandasia. Middenin het dierenpark is het verblijf van de panda’s een indrukwekkende Chinese pagode, met tevens een evenementenlocatie in Chinese stijl. De locatie wordt al geboekt voor evenementen; de panda’s zelf komen pas in april dit jaar aan.

Middenin het dierenpark is het verblijf van de panda’s een indrukwekkende Chinese pagode, met tevens een evenementenlocatie in Chinese stijl. De locatie wordt al geboekt voor evenementen; de panda’s zelf komen pas in april dit jaar aan.

Februari

Holland Evenementen Groep in Zoelen heropent na een flinke verbouwing de evenementenhal ‘The Tube’. “We bestaan twintig jaar, dus dat was reden genoeg voor een verbouwing,” aldus eigenaar Patrick Janssen.

Voor het ontwerp ging de locatie terug naar de roots: de karakteristieke, industriële look van de voormalige stierenschuur werd in ere hersteld. Daarnaast is geïnvesteerd om de evenementenlocatie te moderniseren. “Geïnspireerd door het Amsterdam Dance Event hebben we een spectaculaire 3D lichtshow opgezet die over de gehele lengte het plafond siert.”

Maart

Een oud paviljoen aan de Amstel in Amsterdam opent na een flinke renovatie haar deuren. Onder de naam Amstel Boathouse krijgt het voormalige Miranda Paviljoen een tweede leven. Maar dan in een eigentijds, sfeervol jasje.

Amstel Boathouse Amsterdam

Met zeven moderne evenementenruimtes, een eigen parkeerplaats en de unieke ligging aan de Amstel is deze evenementenlocatie terug van weggeweest!

Het voormalige Rotterdamse zwemparadijs Tropicana krijgt nieuw leven. Blue City Rotterdam heropent de ruimten in het oude zwembad één voor één, als moderne, duurzame broedplaats voor circulaire bedrijven. Ook is er plaats voor evenementen, op plekken als het voormalige partycentrum en vergaderruimten.

Het is work in progress. De locatie meldt dan ook duidelijk op de website: ‘Zoek je een event ruimte waar alles perfect geregeld is? Met glimmende vloeren, dimbare spotverlichting en vlekkeloze systeemplafonds? Dan moet je NIET bij BlueCity zijn.’

April

Na een langdurige verbouwing opent Hotel Arena in Amsterdam de deuren van de evenementenlocatie de Studio’s.

Hotel Arena Studio's
Gaat het om een conferentiehotel of een meeting ruimte, dan is het vooral belangrijk dat alles op de foto tiptop in orde is. Foto: Hotel Arena. Fotocredit: Tycho's Eye Photography

Het hotel in het Amsterdamse Oosterpark rondt dit jaar de verbouwing af, waarbij eerder de karakteristieke kapel onder handen werd genomen en het nieuwe restaurant PARK werd geopend. Zomer 2017 opent ook de Salon met de bijbehorende Patio en een nieuwe hotelvleugel.

Het Amsterdamse Proeflokaal opent in april haar deuren op het Stadionplein in Amsterdam, en deelt het pand met Hotel TWENTY EIGHT by ID Suites.

City ID Group TWENTY EIGHT

Het pand combineert een restaurant met een evenementenlocatie, toeristenattractie, workshoplocatie en opleidingsplek voor studenten. In deze nieuwe locatie kunnen gasten binnenkort de ’smaak van Amsterdam’ proeven.

Mei

Het nieuwe Strandzuid, gelegen tussen RAI Amsterdam en het Beatrixpark, viert haar officiële opening. Na twaalf succesvolle seizoenen hebben de houten paviljoens van het stadsstrand plaats gemaakt voor een nieuw en permanent gebouw.

Strandzuid Amsterdam

Met inspiratie uit Bali is een locatie gebouwd met internationale allure voor alle Amsterdammers en zakelijke gasten, onder meer van de RAI.

Oranjerie Hydepark in Doorn heeft een grondige restauratie ondergaan. In de congres- en evenementenlocatie op het landgoed werden onder meer de authentieke plafondversieringen hersteld, later geplaatste binnenmuren verwijderd en dichtgemetselde ramen opnieuw geopend.

Oranjerie Hydepark Doorn

Het rijksmonument in Doorn is weer in perfecte staat als locatie voor exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

In Rotterdam weet RDM Onderzeebootloods haar vaste gasten te verrassen met een nieuwe blikvanger.

RDM Events Rotterdam
Beeld: © cbimages.eu

De immense industriële loods werd aan de kant van het water voorzien van een indrukwekkende glazen gevel. Het geeft de rauwe loods een moderne touch en een geweldig uitzicht op het Rotterdamse havengebied.

Juni

Liefhebbers van natuur kunnen vanaf nu terecht voor een event in het Bomencentrum Nederland, waar de nieuwe evenementenlocatie Jardin d’Hiverre haar deuren heeft geopend.

Jardin d’Hiverre
Fotocredit: © 557design

Deze bijzondere locatie is gebouwd volgens de laatste principes van duurzaamheid en bestaat vrijwel volledig uit glas en staal. Door de bijzondere constructie wordt de locatie op natuurlijke wijze gekoeld in de zomer en verwarmd in de winter.

Dat het nieuwe St. Gerlach Paviljoen bijzonder zou worden, dat wisten we al. Met het bijzondere ontwerp van Mecanoo Architecten heeft het landgoed van Chateau St. Gerlach een nieuwe, moderne blikvanger die prachtig opgaat in de natuur.

Chateau St Gerlach Paviljoen

St. Gerlach Paviljoen beschikt over drie multifunctionele zalen, die zelfstandig of gecombineerd kunnen worden gebruikt. Bovendien beschikt de locatie over zes break-out rooms.

Juli

Aan de Wibautstraat in Amsterdam opende eerder The Student Hotel Amsterdam City. Dit hotel is nu uitgebreid met het Parooltheater.

The Student Hotel, Amsterdam

Hiermee beschikt deze locatie over een eigen event- en congreslocatie. Dankzij de inschuifbare tribune is de zaal geschikt voor diverse evenementen.

Ook Den Haag is een nieuwe hotspot rijker: Bleyenberg. Een groot leegstaand pand aan de Grote Markt heeft een metamorfose ondergaan tot club en evenementenlocatie.

Naast een restaurant, koffie- en cocktailbar beschikt Bleyenberg over diverse ruimten voor onder meer feesten, meetings en events.

Augustus

Het succesvolle VRIJ in Culemborg heeft een groter broertje. LOF ligt vlakbij de A2 en heeft een groot eigen parkeerterrein.

LOF is gevestigd in een voormalige katholieke kerk, die werd gerenoveerd en voorzien van een eigentijds interieur. Een prachtige, opvallende locatie voor uiteenlopende events!

Locaties gaan steeds verder in hun streven naar duurzaamheid. CIRCL was dit jaar hét schoolvoorbeeld van een locatie die deze nieuwe manier van ondernemen serieus neemt.

Midden op de Amsterdamse Zuidas opende deze circulaire hotspot voor horeca, kunst en meetings en events. Verwonder je hier over het stijlvolle interieur en het bijzondere verhaal achter ieder onderdeel van de locatie.

Honderddertig jaar lang was het een plek waar niemand wilde komen; nu is FutureDome Breda dé locatie waar iedereen naartoe wil. De Bredase penitentiaire inrichting de Boschpoort, beter bekend als de Koepelgevangenis, is in gebruik genomen als evenementenlocatie.

FutureDome Breda Koepelgevangenis
Koepel interieur. Fotocredit: Leon Krijnen

FutureDome kan het gebouw tijdelijk runnen als locatie, met onderdelen als de Koepel, de Rechtbank en de Kapel. “Het lijkt alsof de laatste gevangenen gisteren pas zijn vertrokken. Er zit zóveel historie in deze locatie, die ook nog eens in hartje Breda ligt.”

September

Na diverse locaties te hebben geopend in Amsterdam, kijkt Wicked Grounds nu ook naar Rotterdam. The Loft, gevestigd aan het Hofplein, heeft die kenmerkende sfeer van een Wicked Grounds locatie.

Wicked Grounds The Loft Rotterdam

Veel groen, een strak design meubilair, en veel plekjes voor gasten om zich even terug te trekken om bij te praten of de inspiratie op zich in te laten werken.

Het Event Centre Vinkeveen is een gloednieuwe evenementenlocatie aan de Vinkeveense Plassen, onderdeel van het dit voorjaar geopende Apollo Hotel Vinkeveen – Amsterdam.

Met de catering, die verzorgd wordt door de keuken van de naastgelegen Harbour Club, zit het natuurlijk ook helemaal goed. Heerlijke sushi gerechten, prachtig bereid vlees, en schitterend opgemaakt in die bekende Harbour Club stijl.

De grootse verbouwing van Singer Laren is na bijna twee jaar zo goed als klaar. In september opende het nieuwe gebouw definitief zijn deuren. De indrukwekkende nieuwe foyer en theaterzaal hebben een spraakmakend modern design.

Het nieuwe Theater springt eruit, met het interieur dat volledig uit hout bestaat. De nieuwe foyer verbindt de nieuwe theaterzaal met het museum en de klassieke villa.

Een unieke ligging, bijzondere geschiedenis en schitterende sfeervolle ruimtes: Villa Rietvink is een van de verrassendste nieuwe congres- en vergaderlocaties van 2017.

Villa Rietvink Laren

Vlakbij de A1 en toch in het groen: de schitterende monumentale villa in Laren is nu beschikbaar als exclusieve locatie voor meetings en events.

Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, nabij Haarlem en Amsterdam, toont het resultaat van een grote uitbreiding waarbij het beursvloeroppervlak werd verdubbeld.

Expo Haarlemmermeer

De uitbreiding is net als de rest van het gebouw geheel uitgevoerd in glas. De nieuwe Expohal is nu in totaal 24.000 m² groot en is in verschillende ruimten op te delen.

Oktober

Als er één locatie is waar we lang naar hebben uitgekeken, dan is het wel Breepark in Breda. Deze grootse nieuwe evenementenlocatie, met internationale allure, opende dit najaar dan eindelijk haar deuren.

Breepark heeft een grootse evenementenhal, diverse vergaderzalen en een groot outdoor terrein zodat hier ook buiten festivals en events worden gehouden.

November

Eén van de grootste uitbreidingen in locatieland vond dit jaar plaats bij Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De nieuwe entreehal voegt niet alleen een groot aantal vierkante meters toe aan het oppervlak; de nieuwbouw verbindt alle hallen aan elkaar en maakt het mogelijk om de locatie op een geheel andere wijze te gebruiken.

Brabanthallen

Met de uitbreiding telt Brabanthallen nu ruim 55.000 vierkante meter en behoort de locatie – samen met Jaarbeurs Utrecht en RAI Amsterdam – tot de drie grootste evenementenlocaties van het land.

In het eerste weekend van november opende COMM officieel haar deuren. De nieuwste evenementenlocatie van Den Haag, voorheen bekend als het Museum voor Communicatie, kreeg een nieuw concept waarin alles draait om de impact van communicatie.

Opvallend is hoeveel aandacht er werd gestoken in het ontwikkelen van de bijbehorende evenementenlocatie, waarin het concept van communicatie op bijzondere wijze werd doorgevoerd.

December

Het locatiejaar 2017 werd met een knal afgesloten, met de beelden van het vernieuwde Kasteel Montfoort. Deze schitterende locatie in het hart van het stadje Montfoort is voorzien van een gloednieuw interieur, ontworpen door topontwerper Eric Kuster.

Kasteel Montfoort
Fotocredit: Marnix Schmidt

Voor Kasteel Montfoort maakte Kuster een uniek ontwerp dat mooi aansluit bij het karakter van de historische locatie. De zalen behouden hun kasteel-allure: warm met stoere tinten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.