Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 10 meest populaire locaties van 2021

Veerkrachtig en flexibel waren de sleutelwoorden van 2021. Soms leek het wel alsof je de ene maand groots kon uitpakken met een event en de maand erop weer met de helft van je gasten op anderhalve meter moest zitten. En bij twijfel ga je voor de optie met de minste risico’s: een locatie met veel buitenruimte. Dat zien we dus ook terug in de top 10 van de meest bezochte locaties op Locaties.nl die we elk jaar samenstellen. Buitenlocaties en locaties met een groot buitenterrein voeren de boventoon. Benieuwd? Je vindt ze hieronder!

1. THUISHAVEN FESTIVALTERREIN

Als je denkt aan grootse en bijzondere events in de buitenlucht dan denk je aan Thuishaven in het Amsterdamse Westerlijk Havengebied. Maar ook in niet-corona jaren was deze evenementenlocatie populair. Al vier jaar op een rij prijkt Thuishaven bovenaan in deze lijst. Het festivalgevoel en de creatieve sfeer die je hier voelt, vind je nergens anders. De vrijhaven van Amsterdam is speels, vrij en je hebt er het hele jaar door een buitengevoel. In deze tijd zijn dat misschien wel de ingrediënten voor de ideale locatie.

2. MAASPOORT DEN BOSCH

De eerste nieuwe binnenkomer in deze lijst is Maaspoort Den Bosch. De plek waar sport en events samenkomen. En bovendien: met heel veel ruimte. Je hebt hier maar liefst 10.000 vierkante meter tot je beschikking, verdeeld over tien ruimten in alle soorten en maten. Wel zo handig wanneer de coronamaatregelen veel veranderen zoals in het afgelopen jaar. Deze multifunctionele locatie wordt in een mum van tijd omgetoverd van sportevenement naar bedrijfsfeest. En natuurlijk behoort een complete sportdag met binnen- en buitenactiviteiten hier ook tot de mogelijkheden.

3. FEEL GOOD TENTEVENT

Ook nieuw in deze lijst: de sprookjesachtige buitenlocatie Feel Good TentEvent, vlakbij Utrecht. Hier kun je het hele jaar terecht voor elk soort event dat je je maar kan bedenken. Van teambuildingsessie tot presentatie of bedrijfsfeest. De speciaal ontworpen tenten houden je gasten warm, droog en comfortabel terwijl je het buitengevoel niet verliest. Niet zo gek dus dat er veel interesse was in events bij Feel Good TentEvent het afgelopen jaar. Er moet erg veel gebeuren voordat een event hier niet door kan gaan!

4. DE WERKSPOORKATHEDRAAL

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is al jaren de populairste industriële locatie op Locaties.nl. Wie hier een stap binnenzet wordt direct gevangen door de hoogte (23 meter) en de prachtige lichtval die het historische karakter van de locatie op een unieke manier naar voren laten komen. Vroeger werden hier onder andere treinen en bruggen gemaakt, nu is de enorme multifunctionele ruimte het decor van de meest spectaculaire (hybride) evenementen. Toch zijn veel originele elementen van de oude fabriek nog steeds zichtbaar waardoor je samen met je gasten even teruggaat in de tijd.

5. DUS | DE UTRECHTSE STADSVRIJHEID

Het team achter de populaire evenementenlocatie DeFabrique (nummer tien in deze lijst) opende begin 2019 De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS). Sindsdien is deze ruime en relaxte locatie met veel buitenruimte een groot succes! Misschien juist wel in deze tijd waarin de ruimte om afstand te houden erg welkom is.  DUS staat voor de vrijheid om te experimenteren en innoveren en noemt zichzelf een zakelijke speelplaats. Perfect voor events en meetings die als doel hebben te inspireren.

  • Lees meer over DUS

6. VAN NELLE FABRIEK

Industriële evenementenlocaties zijn al jaren ontzettend populair. De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is in deze categorie een grote favoriet. Bij deze stoere locatie met een capaciteit van maar liefst 7000 personen kan zo ongeveer alles wat je je maar kan wensen. Het team achter de locatie is ook nog eens super creatief en weet precies hoe je al die ruimte optimaal benut. Bovendien is de  Van Nelle Fabriek een van de voorlopers wat betreft hybride events met hun prachtige tv-studio en verschillende online event concepten.

7. LOMMERRIJK

Heerlijk genieten aan het water van de Bergse Plas tijdens je meeting of event. Dat kan bij de Rotterdamse evenementenlocatie Lommerrijk. Inmiddels al jaren een gevestigde naam in de evenementenbranche, maar een nieuwkomer in deze lijst. Waarschijnlijk omdat er een geweldig groen terras aan het water is waar je je event (deels) naartoe kan verplaatsen. Ideaal in deze onzekere tijd waarin vooral buiten veel mogelijk is. Verder zijn er vijf onlangs gerenoveerde ruimten met elk een eigen karakter. Wat voor event je ook organiseert, hier vind je ongetwijfeld een match.

8. HET RIJK VAN DE KEIZER

Vorig jaar stond deze bijzondere Amsterdamse locatie voor het eerst in deze lijst en ook in 2021 is er een plek in de top tien veroverd. Waarschijnlijk vanwege de geweldige coronaproof botanische binnentuin (met moestuin) en de twee prachtige historische gebouwen. Het Rijk van de Keizer combineert een charmante groene ligging met een heerlijk informele landelijke sfeer. Het terrein waar deze locatie onderdeel van uitmaakt, was vroeger onderdeel van de Stelling van Amsterdam. En die geschiedenis proef je nog overal. Een inspirerende toevoeging aan je event!

Lees meer over Het Rijk van de Keizer

9. FORT DE BATTERIJEN

Na honderd jaar afgesloten te zijn geweest, werd Fort de Batterijen in Nieuwegein in 2017 ontwikkeld tot een unieke evenementenlocatie. Nu, nog geen vier jaar later, staat de locatie voor het eerst in onze top tien. In de monumentale Artillerieloods kun je terecht voor plenaire bijeenkomsten en andere grotere events. Verderop vind je het Wachthuis: waar ooit soldaten sliepen, kun je nu vergaderen, brainstormen of een training organiseren. En dit is nog niet alles! Op het enorme groene terrein kun je ook buiten terecht voor zomerse events onder de stijlvolle stretchtenten. 

10. DEFABRIQUE

DeFabrique kreeg begin deze eeuw als een van de eerste industriële erfgoederen in ons land een nieuw leven ingeblazen en groeide dankzij de duurzame bedrijfsvoering, het ervaren team en vele innovaties uit tot één van de meest geliefde evenementenlocaties in Nederland. Door het creatieve team van DeFabrique weet je hier zeker dat je niet zomaar een evenement organiseert, maar een beleving! Met meer dan 21 loodsen, silo’s en hallen op maar liefst tienduizend vierkante meter vind je altijd een ruimte die bij je past.

Meer bijzondere locaties? 

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Locaties die dit jaar niet de top 10 hebben gehaald, maar alsnog een bezoekje waard zijn! Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere bijzondere locaties!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.