Discover the finest spaces
Delen

5 Verborgen buitenlocaties in het centrum van Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Je kan als event organisator een geweldige locatie uitzoeken, de ruimtes met de mooiste decoraties aankleden en de beste entertainers inhuren. Maar zet mensen bij elkaar in de zon, en de sfeer is meteen goed. Met de zomer in aantocht is het dus hoog tijd om je event naar buiten te verplaatsen! In de binnenstad is het vaak goed zoeken naar evenementenlocaties met buitenruimte, vooral voor grotere groepen. Wij vonden vijf buitenlocaties in het centrum van Amsterdam!

STRANDZUID

Wat is een betere plek om te ontsnappen aan de stadse hectiek dan het strand? Strandzuid brengt het strand naar de stad toe, inclusief relaxte beach vibes. De trendy strandlocatie bevindt zich pal achter de RAI, in een groen park, wat het tot de ultieme ‘City Escape’ maakt voor zowel beurs- en congresbezoekers als voor bedrijven op de Zuidas. Én voor events, want Strandzuid is veel meer dan een mooi zandstrand: de locatie beschikt naast buitenruimte over een groot strandpaviljoen met diverse multifunctionele ruimten. De locatie is bovendien voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt voor een onvergetelijk event!

ROSARIUM

Bij Rosarium is de frisse buitenlucht nooit ver weg. De evenementenlocatie ligt in de prachtige bosrijke omgeving van het Amstelpark, direct aan de ringweg en de Zuidas. Met stijlvolle zalen en een verfijnde culinaire verzorging is Rosarium een van de meest complete locaties voor meetings en events in Amsterdam. Zoek je een locatie voor een teamoverleg, een groot congres of een avondfeest voor 500 gasten? Dankzij flexibele wanden zijn de twaalf ruimtes, elk met grote ramen en uitzicht op het groen, naar wens in te delen. Via openslaande deuren sta je zo op je eigen privé-terras, midden in het park!

HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Genieten van events in de buitenlucht én van de indrukwekkende setting van Het Scheepvaartmuseum? Dat is binnenkort mogelijk. En dan hebben we het niet over de binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum. Onder het glazen dak van de binnenplaats heb je weliswaar een prachtige sterrenhemel, maar technisch gezien telt dat niet als ‘buiten’. Het Scheepvaartmuseum krijgt deze zomer een nieuw, drijvend terras, op pontons voor de deur! Het terras zal met name worden ingezet voor events en is direct toegankelijk vanaf de evenementenzalen. Binnenkort meer over deze bijzondere uitbreiding van de mogelijkheden voor events in het Scheepvaartmuseum!

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen biedt een oase van rust in de buitenlucht, middenin het bruisende Amsterdam-Oost. Aan de achterkant van het historische pand aan het Oosterpark ligt een goed verborgen binnentuin. Op het terras rond de vijver kun je terecht met events tot 2000 personen! Combineer een bedrijfsevenement in de schitterende monumentale zalen binnen met een borrel op het terras, of creëer zelfs een volledig congrestival midden in de stad. In het groen van het Oosterpark en het monumentale Koninklijk Instituut voor de Tropen op de achtergrond, is het een spectaculaire setting voor exclusieve events in de buitenlucht.

NEMO SCIENCE MUSEUM

Het bijzondere kopergroene gebouw van Nemo Science Museum is met haar schuinoplopende dak één van de meest markante gebouwen in het centrum van Amsterdam. Bovenop het dak heb je een geweldig uitzicht over het centrum en ervaar je een ongekend gevoel van weidsheid en rust. Na sluitingstijd van het museum is het terras exclusief beschikbaar voor events. Hoe indrukwekkend is het om hier je gasten te ontvangen na een dag lang kennis opdoen in een van de zalen beneden? Een gezellige borrel, live muziek, of zelfs een foodfestival in de buitenlucht behoort tot de mogelijkheden!

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.